Μισθοδοσία αναπληρωτών εκτός ΕΑΠ λόγω κορονοϊού: Για τη μισθοδοσία Μαρτίου και Απριλίου τουλάχιστον | Ενημέρωση Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ ΥΠΑΙΘ.
Μισθοδοσία αναπληρωτών εκτός ΕΑΠ
Ο Προϊστάμενος της Μονάδας Δ της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κος Σπύρος Παπαχριστόπουλος, ενημερώνει πως προς αποφυγή προβλημάτων που μπορεί να υπάρξουν λόγω της επιδημίας του κορονοϊού, για τους επόμενους δύο μήνες τουλάχιστον (Μισθοδοσία Μαρτίου και Απριλίου), η πληρωμή της μισθοδοσίας αναπληρωτών ΕΣΠΑ & ΠΔΕ θα γίνει εκτός Ενιαίας Αρχής Πληρωμών (ΕΑΠ), σύμφωνα με την έως τώρα εφαρμοζόμενη διαδικασία.
Αλλαξε ο προγραμματισμός της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ
Να υπενθυμίσουμε πως έγγραφο προς τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας είχε αποστείλει την Τετάρτη 11 Μαρτίου 2020, η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με το οποίο ενημέρωνε για τη μισθοδοσία αναπληρωτών ΕΣΠΑ και ΠΔΕ μηνός Μαρτίου 2020.
Σύμφωνα με το έγγραφο υπήρχε προγραμματισμός έως την Παρασκευή 3 Απριλίου 2020 το σχετικό XML των μισθοδοτικών καταστάσεων να είχε αναρτηθεί στην πλατφόρμα της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών (ΕΑΠ).
Ομως οι εξελίξεις με τα αναγκαία μέτρα τα οποία ελήφθησαν κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού, άλλαξαν τον προγραμματισμό της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ και όπως αναφέρθηκε πιο πριν η πληρωμή της μισθοδοσίας αναπληρωτών ΕΣΠΑ & ΠΔΕ θα γίνει εκτός Ενιαίας Αρχής Πληρωμών (ΕΑΠ), σύμφωνα με την έως τώρα εφαρμοζόμενη διαδικασία.
Τέλος όπως είχαμε ενημερώσει:
Με έγγραφό του ο Προϊστάμενος της ΕΔ ΕΣΠΑ Παιδείας κος Κωνσταντίνος Βαλιάντζας, ενημερώνει πως η διαδικασία της εκκαθάρισης της μισθοδοσίας αναπληρωτών ΕΣΠΑ και ΠΔΕ διαφοροποιείται, σε σχέση με τους Οδηγούς Υλοποίησης των Πράξεων, εξ αιτίας της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων.
Συγκεκριμένα
- Η εκκαθάριση Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί χωρίς ανάρτηση των Απουσιολόγιων/Παρουσιολόγιων στην Πλατφόρμα ή αποστολή αυτών στις Διευθύνσεις.
- Τηλεφωνικά ή μέσω mail θα ενημερωθούν από τους Δ/ντές των σχολείων οι καταχωριστές, για τυχόν άδειες/απουσίες κ.α.των αναπληρωτών για το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου 2020.
- Οι αναπληρωτές θα ενημερώνουν απευθείας τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σε περίπτωση μακροχρόνιας άδειας, κύησης/λοχείας, μετά το κλείσιμο των σχολικών μονάδων.
Δείτε αναλυτικά το έγγραφο εδώ
Δείτε σχετικά
Μισθοδοσία νεοδιορισθέντων ΕΕΠ-ΕΒΠ: Πότε και πως θα καταβληθεί | Ενημέρωση
Μισθοδοσία Μαρτίου αναπληρωτών: Εως 3/4/2020 οι μισθοδοτικές καταστάσεις στην ΕΑΠ
Δείτε επίσης
Πρόστιμο 1000 ευρώ σε συνάθροιση πάνω από 10 άτομα: Ενημέρωση Χαρδαλιά-Τσιόδρα
Εννέα μέτρα για λειτουργία του Δημοσίου: Eιδική αναρρωτική άδεια για όσους μένουν σπίτι βάσει οδηγιών
Εκ περιτροπής εργασία υπηρεσιών Υπουργείου Παιδείας: ΠΔΕ-ΔΠΕ-ΔΔΕ-Δ/ντες, Υποδ/ντες
Διευκρινήσεις για λειτουργία ΚΕΣΥ: Αναστολή φυσικής παρουσίας μαθητών
Νέα μέτρα κορονοϊού για Δημόσιο: Εγκύκλιος
Παρακαλούμε μην παραλείπετε να αναφέρετε το especial.gr ως πηγή, με ενεργό link προς τη διεύθυνση https://www.especial.gr/misthodosia-anaplirwtwn-ektos-eap-logw-koronoiou-gia-2-mines-toulaxiston/ όταν αναδημοσιεύετε το περιεχόμενό μας.