Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μισθοδοσία αναπληρωτών ΕΣΠΑ και ΠΔΕ: Τροποποίηση διαδικασίας εκκαθάρισης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μισθοδοσία αναπληρωτών ΕΣΠΑ και ΠΔΕ: Τροποποίηση της διαδικασίας εκκαθάρισης εξ αιτίας της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Μισθοδοσία αναπληρωτών ΕΣΠΑ και ΠΔΕ

Με έγγραφό του ο Προϊστάμενος της ΕΔ ΕΣΠΑ Παιδείας κος Κωνσταντίνος Βαλιάντζας, ενημερώνει πως η διαδικασία της εκκαθάρισης της μισθοδοσίας αναπληρωτών ΕΣΠΑ και ΠΔΕ διαφοροποιείται, σε σχέση με τους Οδηγούς Υλοποίησης των Πράξεων, εξ αιτίας της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων.

Συγκεκριμένα
  • Η εκκαθάριση Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί χωρίς ανάρτηση των Απουσιολόγιων/Παρουσιολόγιων στην Πλατφόρμα ή αποστολή αυτών στις Διευθύνσεις.
  • Τηλεφωνικά ή μέσω mail θα ενημερωθούν από τους Δ/ντές των σχολείων οι καταχωριστές, για τυχόν άδειες/απουσίες κ.α.των αναπληρωτών για το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου 2020.
  • Οι αναπληρωτές θα ενημερώνουν απευθείας τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης σε περίπτωση μακροχρόνιας άδειας, κύησης/λοχείας, μετά το κλείσιμο των σχολικών μονάδων.

Δείτε αναλυτικά το έγγραφο

ΘΕΜΑ: «Τροποποίηση της διαδικασίας εκκαθάρισης της μισθοδοσίας των Πράξεων ΕΣΠΑ και ΠΔΕ σε συνέχεια της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων για την αποφυγή τηςδιάδοσης του κορωνοϊού COVID-19».

Σχετ.: η με αρ. πρωτ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 16838/10-3-2020 ΚΥΑ (Β’ 783)

Σε συνέχεια της ανωτέρω σχετικής ΚΥΑ που θεσπίζει το μέτρο της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας των σχολικών μονάδων, για το χρονικό διάστημα από 11.3.2020 έως και 24.3.2020, με στόχο τη μείωση της διασποράς του κορωνοϊού στους πολίτες, σας ενημερώνουμε ότι η διαδικασία της εκκαθάρισης της μισθοδοσίας αναπληρωτών ΕΣΠΑ και ΠΔΕ διαφοροποιείται, σε σχέση με τους Οδηγούς Υλοποίησης των Πράξεων, ως εξής:

1. Καθώς οι σχολικές μονάδες παραμένουν κλειστές, η εκκαθάριση Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί χωρίς ανάρτηση των Απουσιολόγιων/Παρουσιολόγιων στην Πλατφόρμα (Ιnvoices-schools) ή αποστολή αυτών στις οικείες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης

2. Για την ελαχιστοποίηση των συμψηφισμών της επόμενης μισθοδοσίας, οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων οφείλουν να ενημερώσουν τηλεφωνικά ή μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας τους καταχωριστές για τυχόν άδειες/απουσίες κ.α.των αναπληρωτών για το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου 2020, που τα σχολεία λειτουργούσαν.

3. Σε περίπτωση μακροχρόνιας άδειας, κύησης/λοχείας, μετά το κλείσιμο των σχολικών μονάδων, οι αναπληρωτές ενημερώνουν απευθείας τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

Με εντολή Υπουργού

Ο Προϊστάμενος της ΕΔ ΕΣΠΑΠαιδείας

Κωνσταντίνος Δ. Βαλιάντζας

 Δείτε σχετικά

Μισθοδοσία νεοδιορισθέντων ΕΕΠ-ΕΒΠ: Πότε και πως θα καταβληθεί | Ενημέρωση
Μισθοδοσία Μαρτίου αναπληρωτών: Εως 3/4/2020 οι μισθοδοτικές καταστάσεις στην ΕΑΠ

Δείτε επίσης

Ζαχαράκη για ΚΕΣΥ-Διευθυντές στα σχολεία-Εξ αποστάσεως εκπαίδευση-Πανελλαδικές
ΚΕΣΥ Φθιώτιδας: Τα μέτρα που έλαβε κατά της διασποράς του κορονοϊού
Επιστολή στον ΕΟΔΥ από τον ΣΕΕΠΕΑ Κεντρικής Μακεδονίας για τα ΚΕΣΥ
Διαμαρτυρία 2ου ΚΕΣΥ Β’ Αθήνας για τη συνεχιζόμενη λειτουργία των ΚΕΣΥ

Δείτε ακόμη

Αναστολή λειτουργίας και άλλων επιχειρήσεων λιανεμπορίου από Τετάρτη 18/03: Πολύ δύσκολος ο επόμενος μήνας
Νέα μέτρα κατά κορονοϊού: 4ος νεκρός-έλεγχοι εισόδου στα σούπερ-νέα ΠΝΠ με 31 άρθρα και 2 ΦΕΚ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση