Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μισθοί και Επιδόματα Εκπαιδευτικών και Δ/ντών στην Ευρώπη, 2018-19: Νέα έκδοση του Δικτύου ΕΥΡΥΔΙΚΗ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μισθοί και Επιδόματα Εκπαιδευτικών και Διευθυντών στην Ευρώπη, 2018-19: Νέα έκδοση του Δικτύου  ΕΥΡΥΔΙΚΗ  –  Στα δημόσια σχολεία της προσχολικής αγωγής, της Πρωτοβάθμιας και γενικής Δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης στην Ευρώπη.

Νέα έκδοση του Δικτύου  ΕΥΡΥΔΙΚΗ με τίτλο “Teachers’ and School Heads’ Salaries and Allowances in Europe 2018/19”.

Το Δίκτυο ΕΥΡΥΔΙΚΗ, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Πληροφόρησης για την οργάνωση και λειτουργία των εκπαιδευτικών συστημάτων στην Ευρώπη, προχώρησε στη δημοσίευση της νέας έκδοσης της μελέτης “Teachers’ and School Heads’ Salaries and Allowances in Europe 2018/19” (Μισθοί και Επιδόματα Εκπαιδευτικών και Διευθυντών στην Ευρώπη, 2018/19)

 Η μελέτη αυτή

καταγράφει τους μισθούς των  εκπαιδευτικών και διευθυντών στα δημόσια σχολεία της προσχολικής αγωγής, της πρωτοβάθμιας και γενικής δευτεροβάθμιας  εκπαίδευσης στην Ευρώπη, με έτος αναφοράς το 2018/19.

Η συγκριτική αυτή μελέτη  διερευνά,

για παράδειγμα, τις διαφορές στο εισόδημα του πρωτοδιόριστου εκπαιδευτικού, στις  προοπτικές για μισθολογική εξέλιξη  αλλά και   μισθολογικές αυξήσεις  καθ’ όλη τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του. Αναλύει, επίσης, τις μισθολογικές αλλαγές τα τελευταία έτη, το μέσο όρο καθαρών αποδοχών, συμπεριλαμβανομένων των επιδομάτων και άλλων πρόσθετων αμοιβών,  τόσο για τους  εκπαιδευτικούς όσο και τους διευθυντές των σχολικών μονάδων.

Εκτενέστερες πληροφορίες

για το σύνολο των αποδοχών εκπαιδευτικών και διευθυντών, ανάλογα με τη βαθμίδα εκπαίδευσης  ή τα απαιτούμενα προσόντα σε κάθε εκπαιδευτικό σύστημα δίνονται, σε εθνικά δελτία που συμπεριλαμβάνονται στη μελέτη.

Η συλλογή των στοιχείων έχει γίνει από κοινού από τα Δίκτυα ΕΥΡΥΔΙΚΗ και NESLI (ΟΟΣΑ).

Δείτε τη μελέτη  Μισθοί και Επιδόματα Εκπαιδευτικών και Διευθυντών στην Ευρώπη, 2018-19

______________________

Οι αναγνώστες μπορούν επίσης να αναζητήσουν την έκδοση αυτή σε ηλεκτρονική μορφή, στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Μονάδας του Δικτύου ΕΥΡΥΔΙΚΗ στον σύνδεσμο:

https://eacea.ec.europa.eu/national-policies/eurydice/content/teachers-and-school-heads-salaries-and-allowances-europe-201718_en

Δείτε επίσης

ΑΔΕΔΥ-Εξώδικα: Απεργία-αποχή από τηλεκπαίδευση και από τη νέα Υ.Α για καταλήψεις
Νίκος Χαρδαλιάς για σχολεία: Δεν υπάρχει διασπορά και εκ τούτου θεωρούνται ασφαλή
“Σχολείο σημαίνει Δάσκαλος”: Τοποθέτηση Χ. Κεφαλίδου σε εκδήλωση του Τομέα Παιδείας ΚΙΝΑΛ
Επιτροπή εμπειρογνωμόνων εκπαιδευτών ενηλίκων | Συγκρότηση

Πριν φύγετε

NevronasFESTival: Φεστιβάλ Συμπεριληπτικών Παραστατικών Τεχνών και Καλλιτεχνικής διάδρασης
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση