Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μισθολόγιο εκπαιδευτικών: Η ακρίβεια βαθαίνει και οι μισθοί δεν επαρκούν-Οι πενιχρές αυξήσεις έχουν ήδη εξαϋλωθεί

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μισθολόγιο εκπαιδευτικών: Η ακρίβεια βαθαίνει και οι μισθοί δεν επαρκούν-Οι πενιχρές αυξήσεις έχουν ήδη εξαϋλωθεί από τον πληθωρισμό – Ανακοίνωση ΠΕΚ.

Μισθολόγιο εκπαιδευτικών

Στις πενιχρές αυξήσεις του νέου μισθολογίου έχουν ήδη εξαϋλωθεί από τον πληθωρισμό αναφέρεται η Προοδευτική Ενότητα Καθηγητών (ΠΕΚ) σε Ανακοίνωση που εξέδωσε, επισημαίνοντας παράλληλα ότι οι εκπαιδευτικοί αντιμετωπίζουν για άλλη μια χρονιά την οδυνηρή πραγματικότητα της στέρησης των δώρων, μια εξαίρεση που κρατά εδώ και 12 χρόνια και αποτυπώνει την ένταση και την έκταση της αντιμετώπισης με άνισους όρους των ανθρώπων του Δημόσιου Τομέα. Επιπροσθέτως, αναφέρει η ΠΕΚ, στερούνται την μισθολογική εξέλιξη της διετίας 2016-17 και πληρώνουν ακόμη την εισφορά αλληλεγγύης 2% για την ανεργία.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση της ΠΕΚ

Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΒΑΘΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ.

Ο προϋπολογισμός του 2024 δεν απαντά αποτελεσματικά στα μεγάλα ζητήματα της φτωχοποίησης και της ακρίβειας. Οι πενιχρές αυξήσεις του νέου μισθολογίου έχουν ήδη εξαϋλωθεί από τον πληθωρισμό που αυξάνει κάθε μέρα το κόστος  στα τρόφιμα, την ενέργεια, στη στέγαση, στα φαρμακευτικά προϊόντα, στις ανάγκες της καθημερινότητας κάθε οικογένειας.

Η ανάγκη για πραγματικές αυξήσεις που θα καλύπτουν την ανάγκη για ζωή με αξιοπρέπεια είναι πιο ισχυρή από ποτέ.

Οι άνθρωποι της εκπαίδευσης αντιμετωπίζουν για άλλη μια χρονιά την οδυνηρή πραγματικότητα της στέρησης των δώρων σε μια πρωτοφανή εξαίρεση τους από αυτό που δικαιούται ο κάθε εργαζόμενος. Μια εξαίρεση που κρατά εδώ και 12 χρόνια και αποτυπώνει την ένταση και την έκταση της αντιμετώπισης με άνισους όρους των ανθρώπων του Δημόσιου Τομέα.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι που έχουν δει να στερούνται την μισθολογική εξέλιξη της διετίας 2016-17 και παρά τις πανηγυρικές διατυπώσεις των κυβερνώντων πληρώνουν ακόμη την εισφορά αλληλεγγύης 2% για την ανεργία.

Είναι αυτός ο κόσμος της εργασίας ο οποίος δεν έχει το δικαίωμα να υπογράφει συλλογικές συμβάσεις εργασίας.

Είναι ώρα για αλλαγή πολιτικής.

Η ανάγκη για πραγματικές αυξήσεις αποτελεί όρο

για μια ζωή με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ  ΕΝΟΤΗΤΑ  ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ  (Π. Ε. Κ.)

Δείτε επίσης

Νέοι μισθοί στις 22.12.2023: Μεγάλες αυξήσεις στα επιδόματα στελεχών εκπ/σης-πενιχρές στους εκπ/κούς 

Οι νέοι μισθοί στο δημόσιο με Πίνακες και παραδείγματα-Μισθολογικά κλιμάκια | Εγκύκλιος ΥΠ.ΟΙΚ 

Τα νέα επιδόματα θέσεων ευθύνης των Στελεχών Εκπαίδευσης και οι βασικοί μισθοί Συμβούλων ΙΕΠ | Εγγραφο

Οικογενειακή παροχή εκπαιδευτικών: Πως διαμορφώνεται από 1ης.01.2024 σύμφωνα με το Υπ. Οικονομικών 

Νόμος 5045/2023: Αυξήσεις στο δημόσιο και άλλα μισθολογικά και συνταξιοδοτικά θέματα 

Πριν φύγετε

Προκήρυξη 3ΓΒ/2023 ΑΣΕΠ: 4.276 θέσεις σε φορείς Δημοσίου από επιτυχόντες του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση