Μητσοτάκης-εκπαίδευση: Ποτέ άλλοτε δεν ενισχύθηκε τόσο πολύ-Στα 2.500 ευρώ θα φτάσει το στεγαστικό επίδομα των φοιτητών-Η χρηματοδότηση των ΑΕΙ διπλάσια αυτής του 2018.
Μητσοτάκης-εκπαίδευση
Ως τα 2.500 ευρώ θα φτάσει το στεγαστικό επίδομα των φοιτητών, ενώ έχει ήδη δρομολογηθεί η κατασκευή πέντε νέων φοιτητικών εστιών που θα στεγάσουν σχεδόν 10.000 φοιτητές σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με όσα ανέφερε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην εναρκτήρια συνεδρίαση της Εθνικής Συνδιάσκεψης της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του επεσήμανε ότι ποτέ άλλοτε η εκπαίδευση δεν ενισχύθηκε τόσο πολύ και σε όλες τις βαθμίδες της, τονίζοντας ότι η χρηματοδότηση των ΑΕΙ είναι διπλάσια αυτής που ήταν το 2018, ενώ στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση έγιναν 25.000 διορισμοί Δασκάλων και Καθηγητών.
Αναλυτικά ο Πρωθυπουργός είπε:
“Ποτέ άλλοτε η εκπαίδευση δεν ενισχύθηκε τόσο πολύ και σε όλες τις βαθμίδες της. Η χρηματοδότηση των ΑΕΙ είναι διπλάσια αυτής που ήταν το 2018. Στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση έγιναν 25.000 διορισμοί δασκάλων και καθηγητών. Άνοιξαν 1.850 θέσεις πανεπιστημιακών, ενώ διπλασιάστηκαν τα πρότυπα και τα πειραματικά σχολεία. Και βέβαια, στο ίδιο διάστημα η τριτοβάθμια παιδεία απέκτησε ξενόγλωσσα τμήματα, εσωτερικό Erasmus και διεκδικεί τώρα να καταστήσει επιτέλους την Ελλάδα περιφερειακό εκπαιδευτικό πόλο με το νέο νομοσχέδιο το οποίο ήδη συζητείται στη Βουλή.
Με το νομοσχέδιο αυτό, που παραπάνω από το 70% αυτού αφορά άρθρα ενίσχυσης του δημόσιου πανεπιστημίου, καθιερώνουμε το Δημοκρίτειο ως το τρίτο μεγαλύτερο πανεπιστήμιο στην επικράτεια, ενώ αναβαθμίζουμε το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο ως κέντρο δια βίου μάθησης.
Προχωράμε όμως και στη μεγάλη μεταρρύθμιση, τη λειτουργία επιτέλους και στον τόπο μας μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι μία επιλογή που θα κρατά πλέον στην πατρίδα μας τη νέα γενιά, ανακουφίζοντας και από τα πολλά έξοδα τις οικογένειές τους.
Από την άλλη, η έλλειψη στέγης και τα υψηλά ενοίκια αποτελούν μια πρόκληση που απαιτεί πολλές δράσεις σε παράλληλα πεδία. Σε πρώτη φάση έχουμε συμφωνήσει με τον Υπουργό να αυξήσουμε ακόμα περισσότερο το στεγαστικό επίδομα, φτάνοντας ως τα 2.500 ευρώ. Ενώ έχουμε ήδη δρομολογήσει την κατασκευή πέντε νέων φοιτητικών εστιών που θα στεγάσουν σχεδόν 10.000 σπουδαστές σε ολόκληρη τη χώρα”.
Δείτε επίσης
Εγγραφές μαθητών στα Δημοτικά 2024-25: Από 1 έως 20 Μαρτίου-Η Εγκύκλιος με τη διαδικασία
Εγγραφές μαθητών στα Νηπιαγωγεία 2024-25: Aπό 1 έως 20 Μαρτίου 2024 | Η Εγκύκλιος
Παρακαλούμε μην παραλείπετε να αναφέρετε το especial.gr ως πηγή, με ενεργό link προς τη διεύθυνση https://www.especial.gr/mitsotakis-ekpaideysi-pote-allote-den-enishithike-toso-poli-sta-2500-evro-to-stegastiko-epidoma-fititon/ όταν αναδημοσιεύετε το περιεχόμενό μας.