Πέμπτη, 20 Μαρτίου 2025

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μητσοτάκης για αξιολόγηση στο δημόσιο και την επερχόμενη Συνταγματική Αναθεώρηση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μητσοτάκης για αξιολόγηση στο δημόσιο: Τι είπε για τη συμπερίληψή της στην επικείμενη Συνταγματική Αναθεώρηση στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Μητσοτάκης για αξιολόγηση στο δημόσιο

Στο ζήτημα της αξιολόγησης των δημοσίων υπαλλήλων αναφέρθηκε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή στην προ Ημερησίας Διατάξεως συζήτηση για το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε ότι στο πλαίσιο της Συνταγματικής Αναθεώρησης, διαδικασία η οποία θα ξεκινήσει τον επόμενο χρόνο, από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας θα υπάρξει εισήγηση θεσμικής και συνταγματικής κατοχύρωσης της αξιολόγησης στον Δημόσιο τομέα, τονίζοντας μάλιστα πως η εισήγηση θα αφορά και σε αξιολόγηση και από τους πολίτες που θα κάνουν χρήση των υπηρεσιών στο Δημόσιο και επισημαίνοντας ότι θα ήθελε να δει τη θέση των κομμάτων “που αντιδρούν σε κάθε αλλαγή που επιβραβεύει τους ικανούς και συνετίζει τους ασυνεπείς”.

Ακολουθεί η τοποθέτηση του Πρωθυπουργού επί του θέματος της αξιολόγησης στο δημόσιο:

“…Τίποτα, ωστόσο, δεν θα επιτευχθεί, χωρίς αυτή η προσπάθεια να είναι συλλογική, χωρίς κάθε φορά μία τραγωδία να γίνεται πολιτικό επιχείρημα, και με τα κόμματα, όμως, να προωθούν τολμηρές αλλαγές, στον πυρήνα του προβλήματος.

Σήμερα, λοιπόν, θα ήθελα να ανακοινώσω μία μόνο από τις πολλές πρωτοβουλίες που αφορούν την επερχόμενη Συνταγματική Αναθεώρηση η Νέα Δημοκρατία θα εισηγηθεί να κατοχυρωθεί, θεσμικά και συνταγματικά, η αξιολόγηση στο Δημόσιο. Αξιολόγηση και από τους πολίτες που θα κάνουν χρήση των υπηρεσιών.

Και θα ήθελα να δούμε τη θέση των κομμάτων που αντιδρούν σε κάθε αλλαγή. Αντιδράτε σε κάθε αλλαγή που επιβραβεύει τους ικανούς και συνετίζει τους ασυνεπείς. Σε κάθε αλλαγή αντιδράτε. Κάποια στιγμή η αδράνεια και ο «ωχαδερφισμός» να γίνουν ευθύνη και επαγγελματισμός”.

Δείτε επίσης

Ηλεκτρονικές εγγραφές μαθητών Α’ Δημοτικού μέσω της πλατφόρμας «Εγγραφή στην Πρώτη Δημοτικού» | ΦΕΚ 

Εγγραφές στα Νηπιαγωγεία από 5 έως 24 Μαρτίου 2025 | Εγγραφο 

Το χρονοδιάγραμμα του Υπουργείου Παιδείας για το 2025: Ο σχεδιασμός έργων και μεταρρυθμίσεων ανά τρίμηνο 

Νέοι Πίνακες ΑΣΕΠ Ειδικής Αγωγής: Ερωτήσεις και απαντήσεις-Το χρονοδιάγραμμα 

Απόφαση συγκρότησης Τριμελών Πειθαρχικών Συμβουλίων σε κάθε ΠΔΕ χωρίς Αιρετούς εκπροσώπους 

Share.

About Author

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Leave A Reply