Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μόνιμοι διορισμοί το 2022: Πιθανά εντός πρώτου δεκαημέρου του Μαΐου ανακοινώνεται ο αριθμός

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μόνιμοι διορισμοί το 2022: Πιθανά εντός πρώτου δεκαημέρου του Μαΐου η ανακοίνωση του αριθμού από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων. 

Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του προσεχούς μηνός Μαΐου αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ο αριθμός των μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) στην Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση αλλά και στα γενικά σχολεία της χώρας, για το 2022-23.

Αναφορικά με τον αριθμό των μόνιμων διορισμών κάποιες πληροφορίες μιλούν για 7.500 και κάποιες άλλες για 11.000.

Για τον μήνα Μάϊο, ως μήνα καθορισμού του αριθμού μόνιμων διορισμών, είχε μιλήσει στην ΑΔΕΔΥ και κα Βιβή Χαραλαμπογιάννη, Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών.

Συγκεκριμένα

η κα Χαραλαμπογιάννη ανέφερε πως οι μόνιμοι διορισμοί:

 • Θα γίνουν από τους υπάρχοντες αξιολογικούς πίνακες του ΑΣΕΠ.
 • Ο αριθμός των διορισμών θα ξεκαθαρίσει περί το τέλος Απριλίου 2022 και θα αποτελεί συνάρτηση του τελικού αριθμού συνταξιοδοτήσεων των εκπαιδευτικών, του αριθμού των αναπληρωτών της επόμενης σχολικής χρονιάς, αλλά και της έγκρισης από την ‘Τρόϊκα”.

Τα κενά παρά τους πρόσφατους 16.200 διορισμούς στην εκπαίδευση παραμένουν πολλά και σύμφωνα με τον ΠΑΣΑΔ για να λειτουργήσουν τα σχολεία τη φετινή σχολική χρονιά, χρειάστηκαν περίπου 43.000 αναπληρωτές. Το 2022 μάλιστα είχαμε 1.308 συνταξιοδοτήσεις δασκάλων και τα κενά Πρωτοβάθμιας πριν τις Μετατάξεις ανέρχονται σε 4.000 σύμφωνα με τον Σύλλογο.

Αναπληρωτές

Για το θεσμό των αναπληρωτών η Υπουργός ΠΑΙΘ κα Νίκη Κεραμέως ανέφερε πως γίνεται στρεβλή εφαρμογή του, αφού ο αναπληρωτής θα έπρεπε να καλύπτει κενά που προκύπτουν από έκτακτους λόγους και μόνον.

Στόχος του Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

σύμφωνα με την Υπουργό είναι να εκλείψει ο “θεσμός” του αναπληρωτή εκπαιδευτικού, ενώ παράλληλα να πραγματοποιούνται μόνιμες προσλήψεις εκπαιδευτικών σταθερά κάθε χρόνο.

Δείτε επίσης

Προσκλήσεις για υποβολή δικαιολογητικών Προκηρύξεων ΑΣΕΠ: Τι θα περιέχουν, που και πως θα κατατίθενται έγγραφα 

Δείτε ακόμη

Πως πληρώνω το παράβολο ΑΣΕΠ: Αναλυτικές οδηγίες και video 

Πως επικυρώνονται τίτλοι-πιστοποιητικά-βεβαιώσεις: Οδηγίες και κατευθύνσεις από το ΑΣΕΠ 

Πως κάνουμε εγγραφή στο ΟΠΣΥΔ ως νέοι χρήστες: Η διαδικασία βήμα-βήμα σε video και σε Εγχειρίδιο

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

8 Σχόλια

 1. Σπυριδουλα Τσ σε

  Kαλησπερα κ.Βουγια. Χριστος Ανεστη. Χρονια πολλα. Πλεον να θεωρηθουν δεδομενοι οι νεοι διορισμοι φετος ; Μονο οι ανακοινωσεις απομενουν. Απο οτι διαβαζω. Θα γινουν με τους παροντες οριστικους πινακες στην Ειδικη ;

 2. Βαγγελης Φουκασ σε

  Γεια σας κ.Βουγια. Χριστος Ανεστη . Να τους θεωρησουμε σιγουρους πλεον ; Και στην Ειδικη; Με τους παροντες οριστικους ;

 3. Μιχαλης σε

  Αφου θα γινουν απο τους παροντες φανταζομαι οσοι διοριστηκαν ηδη απο αυτους τους πινακες να μην μπορουν να ξαναδιοριστουν. Σωστα;

  • Βασίλης Βούγιας σε

   Οσοι συμπλήρωσαν το προβλεπόμενο χρονικό διάστημα παραμονής στη θέση τους, μπορούν.

Γράψτε μία απάντηση