Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μόνιμοι διορισμοί-ΠΕΑΝ: Σύσταση 1100 οργανικών θέσεων και 2000 διορισμοί στη γενική εκπαίδευση-Αναφορά στη Βουλή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μόνιμοι διορισμοί-ΠΕΑΝ: Σύσταση 1100 οργανικών θέσεων και 2000 διορισμοί στη γενική εκπαίδευση-Αναφορά στη Βουλή από το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ).

Ως Αναφορά στη Βουλή κατέθεσαν το κείμενο της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών Νηπιαγωγών (ΠΕΑΝ) στο οποίο ζητούν την άμεση σύσταση 1.100 οργανικών θέσεων πριν την ολοκλήρωση των διορισμών και 2.000 διορισμούς στη Γενική Αγωγή στους φετινούς διορισμούς, οι Bουλευτές του ΚΚΕ Δελής Γιάννης, Κανέλλη Λιάνα, Καραθανασόπουλος Νίκος, Κομνηνάκα Μαρία, Λαμπρούλης Γιώργος, Μαρίνος Γιώργος, Παπαναστάσης Νίκος και Συντυχάκης Μανώλης.

Ακολουθεί η επιστολή της ΠΕΑΝ
Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Νηπιαγωγών

“Σύσταση οργανικών θέσεων στους ΠΕ60 για προσθήκη στους φετινούς διορισμούς”

Αξιότιμοι Κύριοι και Κυρίες,

ολόκληρη η εκπαιδευτική κοινότητα αναμένει την κατανομή για τους φετινούς διορισμούς τόσο στη Γενική, όσο και στην Ειδική αγωγή. Τις τελευταίες μέρες υπάρχουν διάφορες πηγές που αναφέρουν πως οι διορισμοί στη Γενική Αγωγή θα είναι 8500. Τα επίσημα οργανικά κενά που μας έχουν απομείνει είναι 821 (από συνταξιοδοτήσεις).

Φυσικά, σε αυτό τον αριθμό θα προστεθούν τόσο τα κενά που προκύπτουν από τον υπολογισμό των καταργήσεων/συγχωνεύσεων/αναβαθμίσεων των σχολικών μονάδων), όσο και τα κενά των μετατάξεων για τον τελικό αριθμό των οργανικών μας κενών, καθώς το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων είναι ο επίσημος φορέας ανακοίνωσης αυτών. Παρόλα αυτά, εξακολουθούν να μένουν εντέχνως στην αφάνεια 1100 οργανικά κενά, τα οποία έχουν προκύψει από την πλήρη εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης.

Πέρσι στους 10500 διορισμούς εγκρίνατε 1500 θέσεις στον κλάδο μας ΠΕ60- Νηπιαγωγών, χωρίς να προβείτε σε σύσταση καμίας οργανικής θέσης. Φέτος, στους 8500 ακούγεται πως σκοπεύετε να εγκρίνετε από 632-750!!!

Δηλαδή, ακόμα λιγότερα από τα επίσημα οργανικά μας κενά και φυσικά χωρίς κανένα πλάνο για σύσταση οργανικών θέσεων και έγκριση αυτών για τους διορισμούς!!!

Αναρωτιόμαστε αν έχει γίνει αντιληπτή η αδικία που πρόκειται να συμβεί αν επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο για δεύτερη χρονιά μόνιμων διορισμών!!!

Ως Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Νηπιαγωγών λαμβάνοντας υπόψη την αγωνία χιλιάδων συναδέρφων που καλύπτουν σταθερές ανάγκες στα νηπιαγωγεία της χώρας και την ποιοτική αναβάθμιση της προσχολικής εκπαίδευσης, διεκδικούμε άμεση σύσταση 1100 οργανικών θέσεων πριν την ολοκλήρωση των διορισμών και 2000 διορισμούς στη Γενική Αγωγή στους φετινούς διορισμούς!!!

Με εκτίμηση

Πανελλήνια Ένωση Αναπληρωτών Νηπιαγωγών

Δείτε επίσης

Σχολεία-μάσκες: Υποχρεωτικές μόνο στις εξετάσεις-1 rapid test την εβδομάδα οι ανεμβολίαστοι εκπ/κοί 

Κόπτσης: Νέο σύστημα διορισμών μετά την 31η.08.2023-Εντός των επόμενων ημερών ο αριθμός των διορισμών 

Κεραμέως-σχολικός εκφοβισμός: Περισσότεροι Κοινωνικοί Λειτουργοί και Ψυχολόγοι στα σχολεία 

Οργανικά κενά σχολείων-ΚΕΔΑΣΥ εκπαιδευτικών και ΕΕΠ-ΕΒΠ πριν τους διορισμούς 

Ειδικό Δημοτικό Λάρισας: Ανακρίβειες και μυθεύματα περί κακοποίησης μαθητή σε Ειδικό Σχολείο | Επιστολή

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση