Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μόνιμοι διορισμοί το καλοκαίρι του 2021: Αναπόφευκτη ανάγκη η πραγματοποίηση τους

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μόνιμοι διορισμοί το καλοκαίρι του 2021: Αναπόφευκτη ανάγκη η πραγματοποίησης τους για να καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά με μόνιμο και σταθερό προσωπικό-Ανακοίνωση με παράθεση στοιχείων από τον ΠΑΣΑΔ.

ΠΑΣΑΔ: Αναπόφευκτη ανάγκη πλέον η πραγματοποίηση νέων διορισμών στην εκπαίδευση.

Η πραγματοποίηση 11.700 διορισμών, στη γενική εκπαίδευση, μετά από 12 χρόνια αδιοριστίας και χιλιάδων συνταξιοδοτήσεων, χωρίς αμφιβολία ήταν μια θετική εξέλιξη.

Παρόλ’ αυτά, οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό παραμένουν υψηλές, καθώς, στην πρωτοβάθμια καλύφθηκε -μόλις- το 62% των κενών (στους δασκάλους το 58%).

Η μεγαλύτερη απόδειξη της ανάγκης νέων διορισμών

είναι ότι η πρωτοβάθμια χρειάστηκε περίπου 19.000 αναπληρωτές για να μπορέσει να λειτουργήσει στον πρώτο μήνα της σχολικής χρονιάς.

Ο θεσμός της αναπλήρωσης ήταν μία λύση ανάγκης την περίοδο της οικονομικής κρίσης και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να παγιωθεί.

Η σταθερότητα του προσωπικού είναι καθοριστικής σημασίας

για την αποτελεσματικότητα ενός σχολείου. Η σταθερότητα του προσωπικού είναι απαραίτητη για τον προγραμματισμό του σχολικού έργου, τον καθορισμό στόχων αλλά και τη δημιουργία ενός κλίματος ασφαλείας και συνέχειας, προς όφελος των μαθητών.

Οι διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες σε εκπαιδευτικό προσωπικό,

ως απότοκος της χρόνιας αδιοριστίας και των χιλιάδων συνταξιοδοτήσεων, έχουν ως αποτέλεσμα πολλά σχολεία να στηρίζουν τη λειτουργία τους αποκλειστικά σε αναπληρωτές (ακόμα και ο προϊστάμενος να είναι αναπληρωτής).

Στο σημείο αυτό, τονίζουμε πως όταν λείπουν οι δάσκαλοι, τα δημοτικά δεν υπολειτουργούν απλώς, αλλά δε λειτουργούν καθόλου.

Τα οργανικά κενά των δασκάλων,

μετά τους διορισμούς του καλοκαιριού, ανέρχονται στα 2.700 και εκτιμούμε πως το ερχόμενο καλοκαίρι τα οργανικά κενά του κλάδου μας θα ξεπεράσουν τα 5.000 μαζί με τις νέες συνταξιοδοτήσεις.

Ως ΠΑΣΑΔ,

αξιώνουμε την επαναφορά της κανονικότητας στην εκπαίδευση, η οποία μπορεί να επιτευχθεί:

Με την πραγματοποίηση μονίμων διορισμών

το καλοκαίρι του 2022, όπου θα καλυφθούν όλα τα οργανικά κενά με μόνιμο και σταθερό προσωπικό.

Με τη θέσπιση κανόνα για άμεσο διορισμό εκπαιδευτικών για κάθε έναν που συνταξιοδοτείται σε ετήσια βάση.

Εχουμε ζητήσει συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου παιδείας, ώστε να καταθέσουμε και διά ζώσης τις προτάσεις μας για τα ζητήματα της εκπαίδευσης και αναμένουμε την απάντησή τους.

ΠΑΣΑΔ

Δείτε επίσης

Διορισμοί εκπαιδευτικών 2022: Ποια ενδεχόμενα εξετάζονται σύμφωνα με πληροφορίες του ΠΑΣΑΔ
Προσλήψεις 89 ΕΕΠ-ΕΒΠ και 54 ΠΕ87.02 Νοσηλευτικής για το 2021-22 | Ειδική Προκήρυξη
Πίνακες κατάταξης 1ΓΤ/2020 και 2ΓΔ/2020 υποψήφιων εκπαιδευτικών | ΦΕΚ
Δήλωση edupass: 6 ερωτήσεις και απαντήσεις-Ποιοι-πότε και πως την υποβάλλουν

Πριν φύγετε

Αναβάθμιση Ειδικής Αγωγής-εκπαιδευτικών υπηρεσιών: 4 δράσεις 766.486,00 €
Μήνυση εκπαιδευτικού για βιασμό, κατά του Προϊσταμένου της στη Λάρισα-Ενημερώθηκε το ΥΠΑΙΘ
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση