“Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μοριοδότηση δυσπρόσιτων: Αναφορά στη Βουλή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μοριοδότηση δυσπρόσιτων: Αναφορά στη Βουλή από Βουλευτές του ΚΚΕ για τους αναπληρωτές που εργάστηκαν σε δυσπρόσιτα σχολεία και Κέντρα Εκπαίδευσης Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ).

Μοριοδότηση δυσπρόσιτων

Αναφορά κατέθεσαν στη Βουλή οι Βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας (ΚΚΕ), Δελής Ιωάννης,  Κομνηνάκα Μαρία και Συντυχάκης Εμμανουήλ.

Η Αναφορά

Η Αναφορά έχει θέμα το Υπόμνημά του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου «Αργύριος Μοσχίδης», με το οποίο ζητά να αναγνωριστεί η διπλή μοριοδότηση για τους αναπληρωτές που εργάστηκαν σε δυσπρόσιτα σχολεία και Κέντρα Εκπαίδευσης Συμβουλευτικής Υποστήριξης (ΚΕΣΥ).

Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου «Αργύριος Μοσχίδης»

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λήμνου «Αργύριος Μοσχίδης», εκφράζει τη συμπαράστασή του στις διαμαρτυρίες αναπληρωτών εκπαιδευτικών που εργάστηκαν σε δυσπρόσιτα σχολεία και δεν θα μετρήσει η διπλή μοριοδότηση της προϋπηρεσίας τους σύμφωνα με το νέο νόμο για τα κριτήρια διορισμών.

Στο Υπόμνημά του ο Σύλλογος αναφέρει:

«Οι συνάδελφοι που επέλεξαν να εργαστούν στις εσχατιές της χώρας και στα νησιά με το κίνητρο της διπλής μοριοδότησης, μένουν τώρα μετέωροι με την επιλογή της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας να τους στερήσει και αυτό το ελάχιστο κίνητρο και αυτό αποτελεί μια ακόμα κατάφωρη αδικία προς αυτούς τους συναδέλφους.

Επιπλέον, όπως μαθαίνουμε, οι αναπληρωτές συνάδελφοι που εργάστηκαν την περασμένη σχολική χρονιά στο ΚΕΣΥ Λήμνου το οποίο μαζί με τα άλλα ΚΕΣΥ συμπεριλαμβάνεται στις σχολικές μονάδες σύμφωνα με το ΦΕΚ 3941/2018 και το οποίο ως ΙΑ κατηγορίας έπρεπε να χαρακτηρίζεται ως δυσπρόσιτο όπως και οι άλλες σχολικές μονάδες της αντίστοιχης κατηγορίας, αυτό δεν έγινε και αποτελεί κατάφωρη αδικία για τους αναπληρωτές συναδέλφους όλων των ειδικοτήτων που εργάστηκαν στο ΚΕΣΥ Λήμνου.

Απαιτούμε από τη νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας:
  • Να μετρήσει η διπλή μοριοδότηση για το διορισμό εκπαιδευτικών ως αναπληρωτών που εργάστηκαν σε δυσπρόσιτα σχολεία.
  • Να μετρήσει ο χαρακτηρισμός του ΚΕΣΥ Λήμνου ως δυσπρόσιτου όπως και για τις άλλες σχολικές μονάδες της αντίστοιχης (ΙΑ) κατηγορίας».

Δείτε την Αναφορά των Βουλευτών του ΚΚΕ

Δείτε επίσης

Νέο Σύστημα Διορισμών στην Εκπαίδευση (ΝΣΔΕ) Κύπρου: Εξετάσεις Νοέμβριο 2019

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση