Τρίτη, 21 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μοριοδότηση υποψήφιων διευθυντών σχολικών μονάδων: Ερώτηση στη Βουλή για καταγγελίες της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσ/νίκης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μοριοδότηση υποψήφιων διευθυντών σχολικών μονάδων: Ερώτηση στη Βουλή για καταγγελίες της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης από τη Βουλευτή της Ελληνικής Λύσης κα Σοφία Ασημακοπούλου.

Μοριοδότηση υποψήφιων διευθυντών σχολικών μονάδων

Ερώτηση αναφορικά με την μοριοδότηση των υποψήφιων διευθυντών σχολικών μονάδων κατέθεσε στη Βουλή η Βουλευτής της Ελληνικής Λύσης κα Σοφία Ασημακοπούλου.

Η Βουλευτής επικαλείται ανακοίνωσή της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, η οποία μιλά για σκάνδαλο στη μοριοδότηση της συνέντευξης των υποψήφιων διευθυντών “από το απολύτως ελεγχόμενο από την συνδικαλιστική παράταξη ΔΑΚΕ συμβούλιο επιλογής” και ρωτά την Υπουργό ΠΑΙΘ κα Ν. Κεραμέως αν προτίθεται να διερευνήσει τις καταγγελίες των εκπροσώπων της Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης

ΕΡΩΤΗΣΗ

Αθήνα, 11-04-2023

Της: ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑΣ – ΧΑΪΔΩΣ Βουλευτού Β’ Πειραιώς

ΠΡΟΣ: Την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΘΕΜΑ: «Μεροληπτική μοριοδότηση υποψήφιων διευθυντών σχολικών Μονάδων»

Κυρία Υπουργέ,

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της Ε’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, σκάνδαλο αποτελεί η μοριοδότηση της συνέντευξης των υποψήφιων διευθυντών από το απολύτως ελεγχόμενο από την συνδικαλιστική παράταξη ΔΑΚΕ συμβούλιο επιλογής. Θεωρούν οι εκπρόσωποι της ως άνω ΕΛΜΕ ότι οι συνεντεύξεις έγιναν με αδιαφανή τρόπο, αφού, απροκάλυπτα, μπήκαν «εικοσάρια» σχεδόν σε όλους όσους ήταν στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ, αλλά και σε συγγενείς τους, ανεβάζοντάς τους δεκάδες θέσεις παραπάνω στον σχετικό πίνακα κατάταξης. Στην καταγγελία τους οι εν λόγω, μεταξύ άλλων γράφουν:

«…Όλοι οι υποψήφιοι Διευθυντές που ανήκουν στην ΔΑΚΕ κρίθηκαν ως άριστοι κατά την συνέντευξη, πήραν 20, εκτός από ελάχιστους που “άγγιξαν” την τελειότητα. Αυτή ήταν η ανταμοιβή για 26 υποψήφιους Διευθυντές που συμμετείχαν στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ στις εκλογές για ΠΥΣΔΕ και θέλουν να γίνουν ή να παραμείνουν Διευθυντές. Όλοι με τα προνομιακά μόρια που τους έδωσαν στη συνέντευξη οι συνυποψήφιοί τους, μέλη της ΔΑΚΕ, στις πρόσφατες ηλεκτρονικές εκλογές για Υπηρεσιακά Συμβούλια, που αποτελούσαν το συμβούλιο επιλογής, βελτίωσαν τις θέσεις τους από 10 έως 49 θέσεις! Από 10 έως 20 θέσεις πέρασαν μπροστά από άλλους συναδέλφους, τέσσερα μέλη της ΔΑΚΕ, από 21 έως 30 θέσεις, έξι, από 31 έως 40 θέσεις, επτά και από 41 έως 49 θέσεις εννέα».

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

Προτίθεσθε να διερευνήσετε διεξοδικά τις ως άνω καταγγελίες των εκπροσώπων της Ε΄ Ε.Λ.Μ.Ε., της Θεσσαλονίκης; Αν επιβεβαιωθεί η παραπάνω καταγγελλόμενη μεροληπτική μεταχείριση σε ποιες ενέργειες θα προβείτε;

Η Ερωτώσα Βουλευτής

Δείτε επίσης

Επιλογές στελεχών: Τα πάθη της εκπαίδευσης-Ανακοίνωση Αιρετού ΚΥΣΠΕ Ν. Φασφαλή 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση