Κυριακή, 29 Ιανουαρίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Μουσικό Σχολείο Πειραιά: Να διερευνηθούν οι συνθήκες τραυματισμού των μαθητών του στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Μουσικό Σχολείο Πειραιά: Να διερευνηθούν οι συνθήκες τραυματισμού των μαθητών του στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά – Αναφορά στη Βουλή.

Μουσικό Σχολείο Πειραιά

Με κοινοβουλευτική αναφορά του προς τους Υπουργούς Παιδείας και Θρησκευμάτων, Εσωτερικών και Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο Βουλευτής Β’ Πειραιά και αν. τομεάρχης Οικονομικών ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κος Τρύφων Αλεξιάδης φέρνει στη Βουλή την ανακοίνωση – καταγγελία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Πειραιά (Γυμνάσιο – Ενιαίο Λύκειο) εναντίον της Διοίκησης του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, της Δημοτικής Αρχής, του Προέδρου του ΟΠΑΝ και των υπευθύνων του Δημοτικού Θεάτρου για το συμβάν της κατάρρευσης τμήματος της κεντρικής σκηνής του Δημοτικού Θεάτρου κατά τη διάρκεια πρόβας μουσικών συνόλων του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερα παιδιά.

Στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος καταγγέλλει:

– Τη Διοίκηση του Δημοτικού Θεάτρου και τη Δημοτική Αρχή διότι δεν φρόντισαν τη λήψη και την τήρηση των απαιτούμενων για τη δημόσια ασφάλεια μέτρων.

– Τον Πρόεδρο του ΟΠΑΝ.

-Την συμπεριφορά που επέδειξαν οι υπεύθυνοι του Δημοτικού θεάτρου, κατά την εξέλιξη του γεγονότος του τραυματισμού των παιδιών.

Ο Βουλευτής ζητά ενημέρωση από τους Υπουργούς, καταλογισμό ευθυνών για το συμβάν και λήψη μέτρων για να αποφευχθεί παρόμοιο περιστατικό στο μέλλον.

Ακολουθεί η Αναφορά του βουλευτή, και η Ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Πειραιά (Γυμνάσιο – Ενιαίο Λύκειο)

Μουσικό Σχολείο Πειραιά

ΑΝΑΦΟΡΑ

για τους κ.κ. Υπουργούς – Παιδείας και Θρησκευμάτων – Εσωτερικών – Πολιτισμού και Αθλητισμού

Θέμα: Να διερευνηθούν άμεσα οι συνθήκες τραυματισμού των μαθητών του Μουσικού Σχολείου Πειραιά στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και να αποδοθούν οι ευθύνες

Ο βουλευτής Β’ Πειραιά Αλεξιάδης Τρύφων καταθέτει ως Αναφορά την ανακοίνωση – καταγγελία της 29ης.11.2022 του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Πειραιά (Γυμνάσιο – Ενιαίο Λύκειο) εναντίον της Διοίκησης του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, της Δημοτικής Αρχής, του Προέδρου του ΟΠΑΝ και των υπευθύνων του Δημοτικού Θεάτρου για το θλιβερό συμβάν της κατάρρευσης τμήματος της κεντρικής σκηνής του Δημοτικού Θεάτρου κατά τη διάρκεια πρόβας μουσικών συνόλων του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερα παιδιά.

Ειδικότερα ο Σύλλογος καταγγέλλει, – Τη Διοίκηση του Δημοτικού Θεάτρου και τη Δημοτική Αρχή διότι δεν φρόντισαν τη λήψη και την τήρηση των απαιτούμενων για τη δημόσια ασφάλεια μέτρων. – Τον Πρόεδρο του ΟΠΑΝ ο οποίος αντί να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί, την επιρρίπτει σε αναρμόδια για την ασφάλεια του θεάτρου πρόσωπα. -Την συμπεριφορά που επέδειξαν οι υπεύθυνοι του Δημοτικού θεάτρου, κατά την εξέλιξη του γεγονότος του τραυματισμού των παιδιών και την προσπάθεια απαξίωσης του.

Ζήτησαν μάλιστα την αποχώρηση των παιδιών, με πρόφαση πως η αναστάτωση που προκλήθηκε θα δυσχεράνει την πρόβα που γινόταν σε άλλο χώρο του θεάτρου, τα οποία μετέβησαν με ατομικά μέσα σε νοσοκομεία ώστε να υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις και να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ για ένα από αυτά κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του.

Και δηλώνει στεκόμαστε στο πλευρό των τραυματισμένων παιδιών και των οικογενειών τους, των υπεύθυνων καθηγητών, των συνόλων και των υπολοίπων παιδιών που βρίσκονταν εκεί και τελούν υπό το καθεστώς ψυχολογικού σοκ και του συνόλου της σχολικής κοινότητας, στηρίζοντας τις αποφάσεις τους. Ζητάμε να δοθούν σοβαρές εξηγήσεις από όλους τους εμπλεκόμενους στο περιστατικό αρμόδιους και επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας.

Επισυνάπτεται η σχετική ανακοίνωση.

Παρακαλούμε για την απάντηση και την ενημέρωσή μας σχετικά με τις ενέργειές σας.

Αθήνα, 30-11-2022

Ο καταθέτων Βουλευτής Αλεξιάδης Τρύφων

Μουσικό Σχολείο Πειραιά-Η Ανακοίνωση του Συλλόγου

Σύλλογος γονέων & κηδεμόνων Μουσικού Σχολείου Πειραιά ( Γυμνάσιο-Ενιαίο Λύκειο)

Μέλος: ΠΕΓΜΚΣ

Μέλος: ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ Ε΄ ΔΗΜ.Kοινότητας ΠΕΙΡΑΙΑ gonismousikousxolioupirea@gmail.com

Την Δευτέρα 28/11/2022 κατά την διάρκεια πρόβας μουσικών συνόλων του Μουσικού Σχολείου Πειραιά, για παράσταση που θα πραγματοποιούταν το ίδιο βράδυ υπό την αιγίδα του ΟΠΑΝ του Δήμου Πειραιά, κατέρρευσε τμήμα της κεντρικής σκηνής του Δημοτικού Θεάτρου.

Το αποτέλεσμα ήταν ο τραυματισμός τεσσάρων παιδιών, τα οποία μετέβησαν με ατομικά μέσα σε νοσοκομεία ώστε να υποβληθούν στις απαραίτητες εξετάσεις και να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, ενώ για ένα από αυτά κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του.

Καταγγέλλουμε:

– Την Διοίκηση του Δημοτικού Θεάτρου και την Δημοτική Αρχή διότι δεν φρόντισαν τη λήψη και την τήρηση των απαιτούμενων για τη δημόσια ασφάλεια μέτρων.

– Τον Πρόεδρο του ΟΠΑΝ ο οποίος αντί να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί, την επιρρίπτει σε αναρμόδια για την ασφάλεια του θεάτρου πρόσωπα.

-Την συμπεριφορά που επέδειξαν οι υπεύθυνοι του Δημοτικού θεάτρου, κατά την εξέλιξη του γεγονότος του τραυματισμού των παιδιών και την προσπάθεια απαξίωσης του.

Ζήτησαν μάλιστα την αποχώρηση των παιδιών, με πρόφαση πως η αναστάτωση που προκλήθηκε θα δυσχεράνει την πρόβα που γινόταν σε άλλο χώρο του θεάτρου.

Δηλώνουμε πως στεκόμαστε στο πλευρό των τραυματισμένων παιδιών και των οικογενειών τους, των υπεύθυνων καθηγητών, των συνόλων και των υπολοίπων παιδιών που βρίσκονταν εκεί και τελούν υπό το καθεστώς ψυχολογικού σοκ και του συνόλου της σχολικής κοινότητας, στηρίζοντας τις αποφάσεις τους. Ζητάμε να δοθούν σοβαρές εξηγήσεις από όλους τους εμπλεκόμενους στο περιστατικό αρμόδιους και επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματός μας.

ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Δουμανίδης Γεώργιος

Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  Πάτσιου Αγγελική

Δείτε επίσης

Αριθμός μαθητών ανά τμήμα: Τι ισχύει-Τι είπε η Υφυπουργός Παιδείας στη Βουλή 

Γνωμοδοτήσεις ΝΣΚ για βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη υπαλλήλων: Εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση