Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Να δοθούν τα 554 οργανικά κενά ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής στους επικείμενους διορισμούς ζητά η ΠΕΝΑΦΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Να δοθούν τα 554 οργανικά κενά ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής στους επικείμενους διορισμούς ζητά η Πανελλήνια Ενωση Αναπληρωτών Φυσικής Αγωγής (ΠΕΝΑΦΑ).

Να δοθούν τα 554 οργανικά κενά ΠΕ11 στους διορισμούς

Να δοθούν τα 554 οργανικά κενά – σύμφωνα με τα στοιχεία των Προσκλήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις Μετατάξεις – εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ11 Φυσικής Αγωγής στους επικείμενους διορισμούς ζητά η Πανελλήνια Ενωση Αναπληρωτών Φυσικής Αγωγής (ΠΕΝΑΦΑ), καθότι προκύπτει ότι το ΥΠΑΙΘΑ δεν ανακοινώνει για διορισμό ούτε τις κενές οργανικές θέσεις που το ίδιο έχει ανακοινώσει.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση της ΠΕΝΑΦΑ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Έτος ίδρυσης 2023, Αρ. Αναγνώρισης: 24/2023, Ειρηνοδικείο Καλλιθέας – Αριθμός Μητρώου Εγγραφής ΓΕ.ΜΗ.ΣΟ.Ε. 1-00600 – Λ. Συγγρού 196 Καλλιθέα Αττικής – ΤΚ 17671

Ημερομηνία: 19/04/2024

Αρ. Πρωτοκόλλου: 31 – 19/04/2024

Θέμα: Οργανικά κενά για Μετατάξεις σε κενές οργανικές θέσεις Εκπαιδευτικών ΠΕ 11 Φυσικής Αγωγής των ετών 2020-2024

* Εως σήμερα 19/04/2024
** Θα αποχωρήσουν στις 31/8/2024

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Προσκλήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις Μετατάξεις Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στις κενές οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ 11 Φυσικής Αγωγής μόνο κατά την πενταετία 2020-2024, αποδεικνύεται ότι οι οργανικές θέσεις που τελικά ανακοινώνονται στις προσκλήσεις για μόνιμους διορισμούς, αφορούν μόνο στο μισό των υφιστάμενων οργανικών κενών του κλάδου και λιγότερες από το 1/3 των συνολικών αποχωρήσεων από την εκπαίδευση.

Στον Κλάδο ΠΕ 11 Φυσικής Αγωγής η απλή αφαίρεση αποκαλύπτει 554 οργανικά κενά, που ενώ ανακοινώνονται μεταξύ Μαρτίου-Μαΐου τα τελευταία χρόνια στις προσκλήσεις των Μετατάξεων, έπειτα από 2-3 μήνες δεν ανακοινώνονται για μόνιμους διορισμούς.

Και αν το Υπουργείο Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού εξαγγέλλει διορισμούς εκπαιδευτικών σύμφωνα με τις αποχωρήσεις, τηρώντας τον κανόνα 1:1 όπως ισχυρίζεται, σύμφωνα με τον παραπάνω πίνακα, προκύπτει ότι όχι μόνο δεν τον τηρεί, τουλάχιστον στον Κλάδο μας, αλλά δεν ανακοινώνει για διορισμό ,ούτε τις κενές οργανικές θέσεις που το ίδιο έχει ανακοινώσει μόλις πριν από 2 μήνες!

Διευκρινίζουμε ότι τα διαθέσιμα προς κάλυψη οργανικά κενά που ανακοινώνονται για τις Μετατάξεις, δημοσιεύονται μετά την ολοκλήρωση των μεταθέσεων, επομένως, δεν υπάρχει πρακτικός τρόπος αυτά τα κενά να έχουν καλυφθεί στο μεσοδιάστημα από άλλους συναδέλφους.

Ως Π.ΕΝ.Α.Φ.Α. απαιτούμε να δοθούν άμεσα, τουλάχιστον τα συγκεκριμένα 554 οργανικά κενά στους επικείμενους διορισμούς για την αποκατάσταση της αδικίας, τόσο σε βάρος του Κλάδου, όσο και της υγείας και ευεξίας των μαθητών του Ελληνικού Εκπαιδευτικού Συστήματος!

Με τιμή,

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΣΧΙΝΑΣ ΚΛΕΑΝΘΗΣ

Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  ΑΛΜΠΑΝΗ ΕΙΡΗΝΗ

Δείτε επίσης

Η εισήγηση Συντονιστών Εκπαιδευτικού Εργου Φυσικής Αγωγής από 19.02.2021 απεστάλη ξανά στο ΥΠΑΙΘΑ από την ΠΕΝΑΦΑ 

Συνάντηση ΠΕΝΑΦΑ με ΠΑΣΟΚ: Τι συζητήθηκε με τον Τομ. Παιδείας Στ. Παραστατίδη και τον υποψ. Βουλευτή Αρ. Τσαμπίρα 

Ολυμπισμός και Ολυμπιακή Παιδεία: Η Θεωρία της Ελλάδας και η Πρακτική της Αυστραλίας – Επιστολή ΠΕΝΑΦΑ

Πρόγραμμα ΕΥΖΗΝ στα σχολεία: Τον επανασχεδιασμό, την επικαιροποίηση και την επανέναρξη του ζητάει η ΠΕΝΑΦΑ 

Ιδρυση νέων οργανικών και μόνιμους διορισμούς Καθηγητών Ειδικής Φυσικής Αγωγής ζητά η ΠΕΝΑΦΑ 

Μαθησιακές επιδόσεις Eλλήνων μαθητών: “Καμπανάκι” ΟΟΣΑ-Τι ειπώθηκε στο Φόρουμ των Δελφών

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση