Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Να εκδοθεί η εξεταστέα ύλη ΕΠΑΛ των μαθημάτων που εξετάζονται στις Πανελλαδικές | Επιστολή

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Να εκδοθεί η εξεταστέα ύλη ΕΠΑΛ των μαθημάτων που εξετάζονται στις Πανελλαδικές εξετάσεις – “Προφανώς, οι φροντιστηριάρχες και όχι μόνο,  πιέζουν το Υπουργείο να ανακοινώσει την ύλη των ΓΕ.Λ., όσο πιο σύντομα γίνεται” – Επιστολή του εκπαιδευτικού Δημήτριου Αποστολόπουλου.

Να εκδοθεί η εξεταστέα ύλη ΕΠΑΛ

Ακολουθεί επιστολή του εκπαιδευτικού Δημήτριου Αποστολόπουλου σχετικά με την μη ταυτόχρονη ανακοίνωση της εξεταστέας ύλης των μαθημάτων των ΕΠΑΛ, ΕΝΕΕΓΥ-Λ και ΓΕΛ, που εξετάζονται στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Συγκεκριμένα ο εκπαιδευτικός αναρωτιέται για πόσο καιρό θα αναμένουμε την ανακοίνωση της εξεταστέας ύλης για τα ΕΠΑΛ, τη στιγμή που για τα ΓΕΛ η ύλη του έτος 2024  έχει υπογραφεί από τις 24 Ιουλίου 2023 και  για τα ΕΝΕΕΓΥ-Λ  στις 2 Αυγούστου 2023.

Να εκδοθεί η εξεταστέα ύλη ΕΠΑΛ – Ακολουθεί η επιστολή του εκπαιδευτικού

Μάλλον,  η νέα ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., δεν γνωρίζει ότι και οι μαθητές/τριες  των ΕΠΑ.Λ. συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Για μια ακόμα χρονιά δεν εδέησε  να ανακοινωθεί, ταυτόχρονα και για τους δύο τύπους Λυκείου (ΕΠΑ.Λ., ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ και ΓΕ.Λ.), η  Εξεταστέα ύλη  των  μαθημάτων που εξετάζονται στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Για τα ΓΕ.Λ. η ύλη του έτους 2024  έχει υπογραφή  από την Υφυπουργό Δόμνα – Μαρία Μιχαηλίδου από τις 24 Ιουλίου 2023 και  για τα ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ  στις 2 Αυγούστου.

Για τα ΕΠΑ.Λ. πόσο ακόμα θα αναμένουμε;

Μάλλον,  η νέα ηγεσία του Υ.ΠΑΙ.Θ.Α., δεν γνωρίζει ότι και οι μαθητές/τριες  των ΕΠΑ.Λ. συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Ουδόλως παράδοξο.

Έτσι κι αλλιώς, από το πολύ «ενδιαφέρον» διαχρονικά του Υπουργείου, η Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση (Τ.Ε.Ε.) πάει από το κακό στο χειρότερο από κάθε άποψη.

Αν και θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο.

Παρότι, στο  προεκλογικό πρόγραμμά της, η Νέα Δημοκρατία για την παιδεία μας έλεγε ότι: «θα Αναβαθμίσει τα Επαγγελματικά  Λύκεια» και ο Υπουργός διαβεβαίωνε ότι έχει «προτεραιοποιήσει  νομοθετικά την  ειδική  αγωγή  αλλά και την Επαγγελματική- Τεχνική Εκπαίδευση».

Για την ιστορία, έως το σχολικό έτος 2020-21, η ύλη των ΕΠΑ.Λ. ανακοινωνόταν  τέλος Σεπτεμβρίου, αφού είχε ξεκινήσει το νέο σχολικό έτος!!!

Το δε 2010 δημοσιεύθηκε στις  4/11 σπάζοντας όλα τα ρεκόρ!!!

Από το  σχολικό έτος 2021-22, η ύλη των ΕΠΑ.Λ. και ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ-Λ,  ανακοινωνόταν  μία  εβδομάδα  περίπου μετά την γνωστοποίηση της  ύλης των ΓΕ.Λ.

Σημειωτέον, την  ύλη των ΓΕ.Λ.,  ανέκαθεν την γνωστοποιούσαν τον Ιούλιο και  μάλιστα προς τις αρχές  του μήνα.

Μπορεί κάποιος από το Υπουργείο να μας εξηγήσει το λόγο που η ύλη και για τους δύο τύπους Λυκείου  δεν ανακοινώνεται ταυτόχρονα;

Προφανώς, οι φροντιστηριάρχες και όχι μόνο,  πιέζουν το Υπουργείο να ανακοινώσει την ύλη των ΓΕ.Λ., όσο πιο σύντομα γίνεται,  γιατί οι πελάτες είναι πολλοί και  οι συγκεκριμένοι είναι αποφασισμένοι να πληρώσουν από το καλοκαίρι φροντιστήρια.

Κατά τα  άλλα, οι δύο τύποι Λυκείου είναι ισότιμοι.

Κυρία,  Δόμνα – Μαρία Μιχαηλίδου, πρέπει  άμεσα να εκδώσετε την εν λόγω Υπουργική Απόφαση και να σταματήσει  αυτό το κακό προηγούμενο που βάναυσα, πέραν των άλλων, υποβαθμίζει τα ΕΠΑ.Λ.

11/8/2023                                                                Αποστολόπουλος  Δημήτριος

Δείτε σχετικά

Εξεταστέα ύλη ΓΕΛ-Τριτοβάθμια: Για το έτος 2024 για τα μαθήματα που εξετάζονται πανελλαδικά 

Εξεταστέα ύλη ΕΝΕΕΓΥΛ Πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων Δ’ τάξης Λυκείου σχ. έτους 2023-24 

Δείτε επίσης

Ικανοποίηση αιτημάτων εκπαιδευτικών και όχι το τρικ της “αύξησης” των 70 € από 1.1.2024 | Αρθρο 

Ελεύθερη επιλογή σχολείου: “Μήπως εν τέλει τα σχολεία θα επιλέγουν τους μαθητές και όχι οι γονείς τα σχολεία;” 

Κλείνουν σχολεία λόγω υπογεννητικότητας: Εως τo 2035 θα έχουν “εξαφανιστεί” 430.000 μαθητές

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση