Δευτέρα, 20 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Να καλυφθούν τα κενά στο ΕΕΕΕΚ Καλαμάτας ζητά η ΕΣΑμεΑ από τον Υπουργό Παιδείας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Να καλυφθούν τα κενά στο ΕΕΕΕΚ Καλαμάτας ζητά η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) από τον Υπουργό ΠΙΑΘΑ κο Κυριάκο Πιερρακάκη.

Να καλυφθούν τα κενά στο ΕΕΕΕΚ Καλαμάτας

Την κάλυψη των κενών θέσεων του ΕΕΕΕΚ Καλαμάτας σε εκπαιδευτικό προσωπικό ζητά με επιστολή της προς το Υπουργό ΠΑΙΘΑ κο Κυριάκο Πιερρακάκη η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), μεταφέροντας τη διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων-Κηδεμόνων & Φίλων του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) Καλαμάτας “Δύναμη Ζωής”.

Ακολουθεί η επιστολή της ΕΣΑμεΑ

Αθήνα: 22.11.2023

Αρ. Πρωτ.: 1984

ΠΡΟΣ: κ. Κ. Πιερρακάκη, Υπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού

ΘΕΜΑ: «Άμεση κάλυψη θέσεων εκπαιδευτικού προσωπικού στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Καλαμάτας»

Κύριε Υπουργέ,

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) αποτελεί την τριτοβάθμια Οργάνωση των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους στη χώρα και αναγνωρισμένο Κοινωνικό Εταίρο της ελληνικής Πολιτείας σε ζητήματα αναπηρίας. Κύρια αποστολή της είναι η καταπολέμηση των διακρίσεων σε βάρος των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους και η προώθηση, προστασία και απόλαυση των ανθρωπίνων και συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους. Όσον αφορά στα ανθρώπινα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, αυτά κατοχυρώνονται με τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες που η χώρα μας μαζί με το Προαιρετικό της Πρωτόκολλο επικύρωσε με τον Ν. 4074/2012.

Με την παρούσα επιστολή μας, σας μεταφέρουμε τη διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων –Κηδεμόνων & Φίλων του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης & Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Καλαμάτας «Δύναμη Ζωής», για την ελλιπή στελέχωση του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Καλαμάτας για δεύτερη συνεχή χρονιά και ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας για την κάλυψη των θέσεων.

Όπως επισημαίνεται και στην υπ’ αριθ. πρωτ. 15/14.11.2023 επιστολή του Συλλόγου Γονέων – Κηδεμόνων & Φίλων του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Καλαμάτας «Δύναμη Ζωής», την οποία σας επισυνάπτουμε, τα λειτουργικά κενά που υπάρχουν στο εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου, επιφέρουν δυσάρεστες επιπτώσεις στην ποιοτική εκπαίδευση, η οποία πρέπει να διασφαλίζεται στους μαθητές με αναπηρία από την πολιτεία και τους πολιτειακούς θεσμούς, όπως επιτάσσει και η Διεθνής Σύμβαση του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία.

Περαιτέρω, σοβαρά προβλήματα δημιουργούνται και στις οικογένειες των μαθητών, οι οποίοι σχολάνε νωρίτερα, λόγω του μειωμένου προγράμματος του σχολείου που οφείλεται στις ελλείψεις του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Κύριε Υπουργέ,

Ως εκ τούτου απευθυνόμαστε σε εσάς και ζητάμε την επίλυση του εν λόγω θέματος, μέσω της κάλυψης των κενών θέσεων του ΕΕΕΕΚ Καλαμάτας σε εκπαιδευτικό προσωπικό, προκειμένου να επιτευχθεί η απρόσκοπτη συμμετοχή στην εκπαίδευση με συνθήκες ασφάλειας και αξιοπρέπειας των μαθητών που φοιτούν σε αυτό, χωρίς εμπόδια και αποκλεισμούς, όπως πρέπει να διασφαλίζει ένα σύγχρονο δημόσιο σχολείο.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και αναμένουμε τις άμεσες ενέργειές σας και την ενημέρωσή μας επ’ αυτών. Συνημμένα σας αποστέλλουμε την υπ’ αριθ. πρωτ. 15/14.11.2023 επιστολή του Συλλόγου Γονέων – Κηδεμόνων & Φίλων του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Καλαμάτας «Δύναμη Ζωής», που αναφέρεται στο εν λόγω ζήτημα.

Με εκτίμηση

Ο Πρόεδρος Ι. Βαρδακαστάνης

Ο Γεν. Γραμματέας Β. Κούτσιανος

Δείτε επίσης

Νέο σύστημα καταγραφής κενών: Τι είπε η Υφ. Παιδείας Δ. Μιχαηλίδου για τη φιλοσοφία του νέου προγράμματος

Μιχαηλίδου-Κοινωνικοί Λειτουργοί και Ψυχολόγοι στα σχολεία: Τι είπε για τη μονιμότητα και τη συναίνεση του γονέα 

Αλλαγές στα σχολεία: Ο σχεδιασμός του Υπουργού Παιδείας Κυριάκου Πιερρακάκη

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση