Σάββατο, 22 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ναι στο άνοιγμα σχολείων και των “κόκκινων” περιοχών: Τι προκαλεί ανησυχία σύμφωνα με τον Χ. Γώγο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ναι στο άνοιγμα σχολείων και των “κόκκινων” περιοχών: Τι προκαλεί ανησυχία σύμφωνα με τον Καθηγητή και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων Χαράλαμπο Γώγο.

Ναι στο άνοιγμα σχολείων

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ μίλησε ο κος Χαράλαμπος Γώγος Καθηγητής Παθολογίας Λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων αναφορικά με την επαναλειτουργία της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων της χώρας.

Ο κος Γώγος ανέφερε πως

μετά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών, αποφασίσθηκε να επαναλειτουργήσουν και τα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά σχολεία των αποκαλούμενων “κόκκινων” περιοχών της χώρας, δηλαδή των πιο επιβαρυμένων περιοχών, στις οποίες υφίσταται πιο αυστηρό lockdown λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κου Καθηγητή,

ο οποίος θεωρεί πως θα έχουμε αύξηση των κρουσμάτων προσεχώς, ανησυχία προκαλεί ο διπλασιασμός αυτή τη στιγμή του ιικού φορτίου στα λύματα, καθώς και το μεταλλαγμένο στέλεχος του κορονοϊού, εν αναμονή της αποτύπωσης των αποτελεσμάτων του συγχρωτισμού των εορτών.

Νέα ανακοίνωση ΥΠΑΙΘ

Λίγο νωρίτερα το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων εξέδωσε νέα ανακοίνωση υπενθυμίζοντας την απόφαση σύμφωνα με την οποία τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου ανοίγουν Νηπιαγωγεία, Δημοτικά και Ειδικά Σχολεία όλων των βαθμίδων.

Παρουσίαση 8 Ιανουαρίου 2021 εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ στις σχολικές μονάδες

Οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι υπηρετούν στα εν λόγω σχολεία καλούνται να παρουσιαστούν αύριο Παρασκευή 8 Ιανουαρίου, σύμφωνα με έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων ώστε:

  •  Nα αναδιοργανωθεί το ωρολόγιο πρόγραμμα, όπου χρειάζεται,
  • να εξετασθεί η δυνατότητα διαφοροποιημένης προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών/τριών, όπου αυτό κρίνεται σκόπιμο και εφικτό, και
  • να ενημερωθούν οι γονείς/κηδεμόνες αντιστοίχως.
Τεστ κορονοϊού εκπαιδευτικών

Τέλος να σημειωθεί πως το ΥΠΑΙΘ ανακοίνωσε πως ξεκίνησε από εχθές Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2020  η λειτουργία της Φόρμας δωρεάν ελέγχου COVID-19 για εκπαιδευτικούς και μαθητές 16 ετών και άνω.

Μέσω της ειδικής αυτής πλατφόρμας οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να αιτούνται δωρεάν εξέταση για τον κορωνοϊό και θα ενημερώνονται για το ραντεβού τους με SMS για το πλησιέστερο από τα 386 σημεία ελέγχου σε όλη την Ελλάδα.

Δείτε επίσης

Απόφαση Κυβέρνησης: Ανοίγουν τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021
Κεραμέως-άνοιγμα σχολείων: Τα μέτρα προστασίας-τι συζητήθηκε στην επιτροπή-τεστ και εμβολιασμοί εκπαιδευτικών
Ανακοίνωση για σχολεία: Δευτέρα 11 Ιανουαρίου λειτουργούν Νηπιαγωγεία-Δημοτικά-Ειδική Αγωγή
Προτεραιότητα εμβολιασμού στους εκπαιδευτικούς ειδικών σχολείων: Τι είπε η Πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών

Δείτε ακόμη

Μέτρα πρόληψης από κορονοϊό στα Νηπιαγωγεία και Δημοτικά που θα επαναλειτουργήσουν στις 11.01
Υλη Πανελλαδικών εξετάσεων 2021: Εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθεί συγκεκριμένη μείωση
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση