Τρίτη, 18 Ιανουαρίου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ναοί και Πνευματικά Κέντρα διαθέσιμα για αίθουσες διδασκαλίας: Πρόταση του Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ναοί και Πνευματικά Κέντρα διαθέσιμα για αίθουσες διδασκαλίας και εμβολιαστικά κέντρα: Πρόταση του Μητροπολίτη Φθιώτιδος Συμεών.

Ναοί και Πνευματικά Κέντρα

Τους Ιερούς Ναούς και τα 89 Πνευματικά Κέντρα της Μητρόπολης Φθιώτιδος έθεσε στη διάθεση του κρατικού μηχανισμού στη μάχη κατά της πανδημίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών κατά τη σημερινή – Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021 – ομιλία του στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Συγκεκριμένα

Η πρόταση έχει να κάνει με το θέμα της πανδημίας κορονοϊού και του ασφαλούς ανοίγματος των σχολείων, δημιουργώντας στους ναούς και στα 89 Πνευματικά Κέντρα αίθουσες διδασκαλίας, ή και εμβολιαστικά κέντρα.

Δείτε την πρόταση αναφορικά με τις αίθουσες διδασκαλίας

“Παρακολουθώ και βλέπω ότι υπάρχει μία αγωνία και μία ανησυχία για το τρόπο που θα λειτουργήσουν με υγειονομική ασφάλεια τα σχολεία.

Πως οι μαθητές, με ποιο τρόπο, τι ώρα θα προσέρχονται, έλλειψη αιθουσών και τα λοιπά. Άλλωστε και ο θόρυβος που έγινε για τα Θεοφάνεια, υποτίθεται ότι έγινε για το άνοιγμα των σχολείων.

Θα ήθελα λοιπόν από αυτό το βήμα, να θέσω στη διάθεση σας τα χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα των Ιερών Ναών και Εκκλησιών της Μητροπόλεως μας.

Κοιτάξτε το Ναό μας:

άνετα με αποστάσεις 2 μέτρων,  έτοιμες είναι οι θέσεις, μπορούν να γίνουν αίθουσα διδασκαλίας, να έρθουν 50 και περισσότερα παιδιά, μικρόφωνα υπάρχουν, προτζέκτορες θα τους βάλουμε, θα διαθέσουμε τα πάντα και ατομικό τραπεζάκι -θρανίο για το κάθε παιδί, πόρτες πολλές, εξαερισμός πλούσιος, ψηλός, αποστάσεις.

Είμαστε στη διάθεσή σας. Όλοι οι Ναοί.

Δεν είναι καινούργιο στην ιστορία.

Μην κοιτάτε που κάποιοι έχουν κοντή μνήμη και δεν θυμούνται την ιστορία, έγινε και στην κατοχή,  υπάρχουν ντοκουμέντα και αρχεία. Στον Παλαιό Ναό του Αγίου Δημητρίου στη Λαμία έγγραφα του επιθεωρητή εκπαιδεύσεως.

Είναι στη διάθεσή σας οι Ναοί, το Αμφιθέατρο της Μητροπόλεως, έχει χωρητικότητα 375 θέσεις, μπορούν να είναι  δύο ή τρεις τάξεις, όσες κρίνουν οι υγειονομικοί.

Προτζέκτορα έχει, μικρόφωνα έχει, ασύρματα μικρόφωνα έχει, ίντερνετ έχει, Wifi έχει, High-speed είναι, στη διάθεσή σας είναι και επειδή μπορεί να φοβάστε μην τυχόν κάνουμε προσηλυτισμό ή προπαγάνδα στα παιδιά,  μπορείτε να στείλετε και έναν επόπτη να είναι παρών σε κάθε Εκκλησία από το επιτελικό κράτος ή από κανένα παρατηρητήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, να παρακολουθεί μην τυχόν κάνουμε καμιά προπαγάνδα στα παιδιά.

Ευχαρίστως θα το δεχτώ με όλη μου την καρδιά.

Θα ετοιμάζουμε και πρόγευμα για τα παιδιά,

θα το ετοιμάζουν οι κυρίες με αγάπη, να κερνιούνται τα παιδιά. Συσκευασμένο με τα πρωτόκολλα που ισχύουν για τον κορωνοϊό, μην ανησυχείτε και επίσης δωρεάν μάσκες για όλα τα παιδιά. Παιδικές μάσκες, όχι κουκούλες, παιδικές μάσκες για τα πρόσωπα των παιδιών μας και αντισηπτικό για κάθε παιδί θα τα προσφέρει η Μητρόπολη μας, η Εκκλησία μας.

Σκεφτείτε το λοιπόν εκλεκτοί μου και αγαπημένοι μου άρχοντες, αν το επιτρέπει, αν το επιτρέπουν οι νόμοι, η γραφειοκρατία, το θεσμικό σύστημα, το επιτελικό κράτος και ούτω καθεξής, είμαι στη διάθεσή σας”.

Δείτε το σχετικό video

Δείτε επίσης

Απόλυτα έτοιμοι για το άνοιγμα των σχολείων δήλωσε η Υπ. Παιδείας Ν. Κεραμέως-Προτεραιότητα η Γ Λυκείου
Πως θα ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα: Οι λόγοι που ανοίγουν-Τα μέτρα -Τι θα γίνει με Γυμνάσια & Λύκεια
Μέτρα κορονοϊού-lockdown 11-18.01.2021 | Νέο ΦΕΚ
Εξαερισμός εσωτερικών χώρων σχολείων: Ανοιγμα παραθύρων αιθουσών 5 λεπτά ανά 20λεπτο | Εγκύκλιος
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση