Κυριακή, 26 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Νέα αδικία για Κοινωνικούς Λειτουργούς: Αναφορικά με την κατανομή και την Παιδαγωγική Επάρκεια

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Νέα αδικία για Κοινωνικούς Λειτουργούς: Επιστολή αναφορικά με την κατανομή διορισμών και την Παιδαγωγική Επάρκεια από Κοινωνικούς Λειτουργούς του Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιου Θράκης.

Νέα αδικία για Κοινωνικούς Λειτουργούς

Με αφορμή την ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων της κατανομής των νέων μόνιμων διορισμών στην εκπαίδευση για το 2022, κοινοποίησαν επιστολή διαμαρτυρίας Κοινωνικοί Λειτουργοί (ΠΕ30) αποφοιτήσαντες από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, αναφορικά με την άδικη κατανομή και την Παιδαγωγική Επάρκεια, η οποία απαιτείται πλέον για όλους τους κλάδους του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ).

Ακολουθεί η επιστολή
Νέα κατάφωρη αδικία για τους κοινωνικούς λειτουργούς ΠΕ30 του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Μετά την επίσημη ανακοίνωση της κατανομής των 109 θέσεων που δόθηκαν για μόνιμους διορισμούς που δεν καλύπτουν ούτε το 17 τοις εκατό των συνολικών οργανικών κενών του κλάδου τους, οι κοινωνικοί λειτουργοί του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης έχουν νέο Γολγοθά μπροστά τους…

Αφενός υπάρχουν συνάδελφοι με πολύ μεγάλη προϋπηρεσία που θα μείνουν έξω από τους μόνιμους διορισμούς για λίγο, αφετέρου τα ίδια άτομα στους νέους πίνακες θα βρίσκονται στον επικουρικό πίνακα λόγω της παιδαγωγικής επάρκειας (που κάποιοι από αυτούς θα κατέχουν σύντομα λόγω ολοκλήρωσης του προγράμματος που παρακολούθησαν στη σχολή τους)..

Συνεπώς αποκλείονται από μελλοντικούς μόνιμους διορισμούς και δε γνωρίζουν καν αν θα μπορέσουν να δουλέψουν ως αναπληρωτές.

Επίσης,τα ίδια άτομα υπηρετούν με αφοσίωση πολλά χρόνια στις θέσεις που αναπλήρωναν οι ίδιοι τους εαυτούς τους χωρίς να έχουν προαπαιτούμενο το προσόν της παιδαγωγικής επάρκειας, τώρα ξαφνικά δεν έχουν την ίδια κατάρτιση να συνεχίσουν το έργο τους λόγω αυτού;

Εξάλλου στο σύνολο των ΕΕΠ η παιδαγωγική επάρκεια χρειάζεται για ποιο λόγο; αφού οι συγκεκριμένοι κλάδοι ασκούν υποστηρικτικά και όχι παιδαγωγικά καθήκοντα.

Το Υπουργείο θα πρέπει να επανεξετάσει το δεδομένο αυτό πριν βγουν οι νέοι οριστικοί πίνακες της ειδικής αγωγής.

Οι κλάδοι ζητάνε αλληλεγγύη μεταξύ τους και στήριξη!

Όμως για τους συναδέλφους μας κοινωνικούς λειτουργούς που ο κόπος τους όλα αυτά τα χρόνια δε βρίσκει δικαίωση ποιος θα νοιαστεί;

Δείτε επίσης

Κατανομή διορισμών Ειδικής Αγωγής: Με ποιο σκεπτικό έγινε σύμφωνα με το Υπ. Παιδείας-Ενημέρωση από ΕΝΕΛΕΑ-ΠΕΕΚΕ 

Νέες οργανικές θέσεις από Σεπτέμβριο-Κάθε χρόνο διορισμοί η πρόθεση του ΥΠΑΙΘ-Ανακοίνωση ΣΑΚΕΑ

ΦΕΚ κατανομής μόνιμων διορισμών 2022 εκπαιδευτικών και ΕΕΠ-ΕΒΠ | Τι ακολουθεί

Διορισμοί 2022: Τι αναμένουμε μετά την ανακοίνωση της κατανομής κατά κλάδο 

Εκκαθαρισμένοι Πίνακες ΕΕΠ και ΕΒΠ μετά τους 1.040 διορισμούς του 2020 και τους 41 του 2022 

Δείτε επίσης

Πρόεδρος ΑΣΕΠ-Πίνακες ειδικής: Δεσμεύομαι πως θα κάνουμε ότι μπορούμε-Χρειάζεται πιο απλή νομοθεσία 

Ρύθμιση για την παιδαγωγική επάρκεια από το Υπ. Παιδείας-Αλλάζει το καθεστώς απόκτησης 

Αποκλεισμός εκπαιδευτικών από τους Πίνακες Ειδικής Αγωγής ΑΣΕΠ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση