Δευτέρα, 27 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Νέα Δημοκρατία: Θέσπιση Προσωπικού Βοηθού για τα Ατομα με Αναπηρία-Η προγραμματική δέσμευση γίνεται πράξη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Νέα Δημοκρατία: Θέσπιση Προσωπικού Βοηθού για τα Ατομα με Αναπηρία-Η προγραμματική δέσμευση γίνεται πράξη-Παρουσίαση του ν/σ για την ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας.

Το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας, όπου περιλαμβάνεται η θέσπιση του “Προσωπικού Βοηθού για τα Ατομα με Αναπηρία”, παρουσίασε η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα Δόμνα Μιχαηλίδου σε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και εκπροσώπους φορέων από όλη την Ελλάδα.

“Η προγραμματική δέσμευση της Νέας Δημοκρατίας αλλά και προσωπικά του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη θέσπιση του «Προσωπικού Βοηθού για τα Άτομα με Αναπηρία» γίνεται πράξη με το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της κοινωνικής προστασίας”, αναφέρει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε

στα κεντρικά γραφεία του κόμματος με υβριδικό τρόπο, συνδυάζοντας τη φυσική παρουσία και τη διαδικτυακή σύνδεση των συμμετεχόντων, με παράλληλη διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα.

Διεξήχθη λίγο πριν το νομοσχέδιο τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή,

στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Γραμματέα του κόμματος κου Γιώργου Στεργίου με τίτλο “Κρίσιμα νομοσχέδια κάνουν στάση στην Πειραιώς 62” και διοργανώθηκε από τις Γραμματείες Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ατόμων με Αναπηρία της Νέας Δημοκρατίας.

Τον συντονισμό είχαν
  • οι επικεφαλής της Νέα Δημοκρατία Γραμματεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κα Μαρία Νάτσιου και
  • της Νέα Δημοκρατία-Γραμματεία Ατόμων με Αναπηρία κος Κώστας Λολίτσας.
Συμμετείχαν, μεταξύ άλλων,

ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. (Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία) – NCDP Ιωάννης Βαρδακαστάνης και ο Πρόεδρος της ΠΟΣΓΚΑμεΑ Ιωάννης Μοσχολιός.

Ο Γιώργος Στεργίου σημείωσε στην τοποθέτησή του:

“Η πολιτική μας δράση δεν σταματάει, ακόμα κι αν έχουμε οργανωτικές προτεραιότητες αυτήν την περίοδο μπαίνοντας στην τελική ευθεία των εσωκομματικών μας εκλογών που θα διεξαχθούν στις 24 Οκτωβρίου.

Σε συνέχεια μιας σειράς αντίστοιχων συναντήσεων που αναδεικνύουν νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης λίγο πριν πάρουν την τελική ευθεία στο κοινοβούλιο, δεν θα μπορούσαμε να μην δώσουμε έμφαση σε μια τόσο σημαντική πρωτοβουλία όπως αυτή.

Όχι μόνο γιατί έχει ως αντικείμενο την ενίσχυση της μέριμνας σε ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού αλλά γιατί καταρρίπτει έναν ακόμα μύθο που επιμελώς έχτισε η Αριστερά όλα τα τελευταία χρόνια να θεωρεί ως αποκλειστικό της δικαίωμα την άσκηση κοινωνικής πολιτικής”.

Η Υφυπουργός, στη συνέχεια, παρουσίασε τους βασικούς άξονες του σχεδίου νόμου το οποίο περιλαμβάνει δύο σημαντικές καινοτομίες για τα ελληνικά δεδομένα:

1. Τη θεσμοθέτηση του «Προσωπικού Βοηθού για τα Άτομα με Αναπηρία».

2. Το πρόγραμμα «Κυψέλη» για την ανάπτυξη δεξιοτήτων των παιδιών στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

Επιπλέον, νομοθετείται σειρά διατάξεων σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση της κακοποίησης παιδιών, ΑμεΑ και ηλικιωμένων.

Κατά την τοποθέτησή της, η Δόμνα Μιχαηλίδου σημείωσε:

“Το νέο Σχέδιο Νόμου είναι η έμπρακτη απόδειξή μας ότι μέσα στην πανδημία προστατεύσαμε τους πιο ευάλωτους αλλά προβήκαμε και σε βαθιές μεταρρυθμίσεις.

Επιχειρούμε να δώσουμε τέλος στην παιδική κακοποίηση, να ενδυναμώσουμε την προσχολική αγωγή και να βοηθήσουμε ενεργά τους ανάπηρους συμπολίτες μας με τη θέσπιση και χρηματοδότηση του προσωπικού βοηθού.

Στην προσπάθεια αυτή χρειαζόμαστε τη βοήθεια και τη στήριξη όλων. Στεκόμαστε μαζί δίπλα στους πιο ευάλωτους. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω!”.

Δείτε επίσης

Γιώργος Στεργίου-Γραμματέας Π.Ε-Ν.Δ: “Οι καλές προθέσεις δεν αρκούν στην άσκηση κοινωνικής πολιτικής-Αποτελέσματα αναμένει ο πολίτης”
Προσωπικός Βοηθός ΑμεΑ: Ευκαιρία κοινωνικής ένταξης-Αρθρο του Γ. Σταμάτη Γ.Γ Κοιν. Αλληλεγγύης
Ενίσχυση εμβολιασμών παιδιών 12-17 ετών: Σύμπραξη Υπουργείων Παιδείας, Υγείας, Εσωτερικών με Δήμους
ΔΙΕΚ Ειδικής Αγωγής Πυλαίας Χορτιάτη: Παράταση εγγραφών έως 30.09.2021-Ειδικότητες για άτομα με προβλήματα όρασης-ακοής
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση