Πέμπτη, 24 Απριλίου 2025

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Νέα εξεταστικά κέντρα για τα ειδικά πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Νέα εξεταστικά κέντρα για τα ειδικά πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα σε Ρέθυμνο, Ξάνθη, Πάτρα ανακοίνωσε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως στη Βουλή.

Νέα εξεταστικά κέντρα

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του ΥΠΑΙΘ η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, από το Βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις των κ.κ. Κεγκέρογλου (ΚΙΝΑΛ) και Σακοράφα (ΜέΡΑ25), ανακοίνωσε τη σύσταση νέων, πρόσθετων εξεταστικών κέντρων για τα ειδικά πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα.

Συγκεκριμένα θα λειτουργήσουν

– Το εξεταστικό κέντρο του Ρεθύμνου.
– Το εξεταστικό κέντρο της Ξάνθης.
– Το εξεταστικό κέντρο της Αχαΐας.

Αναλυτικά
Νέα εξεταστικά κέντρα για τα ειδικά πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα  σε Ρέθυμνο, Ξάνθη, Πάτρα

Τη σύσταση νέων, πρόσθετων εξεταστικών κέντρων για τα ειδικά πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα ανακοίνωσε σήμερα η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως, από το Βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις των κ.κ. Κεγκέρογλου (ΚΙΝΑΛ) και Σακοράφα (ΜέΡΑ25).

Η κυρία Κεραμέως, αναγνωρίζοντας την ιδιαιτερότητα των φετινών συνθηκών, εξήγησε ότι το Υπουργείο ανταποκρίθηκε στις συνθήκες αυτές, προβλέποντας τη λειτουργία ορισμένων νέων εξεταστικών κέντρων ανά την Επικράτεια για τα ειδικά μαθήματα.

Ειδικότερα:

– Το εξεταστικό κέντρο του Ρεθύμνου θα εξυπηρετήσει τους υποψηφίους της Κρήτης.
– Το εξεταστικό κέντρο της Ξάνθης θα εξυπηρετήσει τους υποψηφίους της ομώνυμης Περιφερειακής Ενότητας, για λόγους δημόσιας υγείας και πρόληψης.
– Το εξεταστικό κέντρο της Αχαΐας, με κέντρο την Πάτρα (και ένα επιπλέον ειδικό εξεταστικό κέντρο στο Αγρίνιο), θα εξυπηρετήσει τους υποψηφίους της Δυτικής Ελλάδας, των Επτανήσων και της Ηπείρου.

Στη Θεσσαλονίκη θα εξετάζονται υποψήφιοι από τη Θεσσαλία, τη Δυτική, Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία εκτός Ξάνθης.

Στα εξεταστικά κέντρα της Αττικής με έδρα την Αθήνα θα εξετάζονται όλοι οι υπόλοιποι.
Τέλος, οι προφορικά εξεταζόμενοι θα εξεταστούν σε Αθήνα ή Θεσσαλονίκη.

Ως προς άλλα θιγόμενα ζητήματα, η κυρία Κεραμέως διευκρίνισε ότι, όχι μόνο δεν υπήρξε καμία συρρίκνωση ή κατάργηση εξεταστικών περιφερειακών κέντρων, αλλά ο συνολικός αριθμός των εξεταστικών κέντρων αυξήθηκε φέτος κατά 62, ώστε να μπορέσουν να τηρηθούν απολύτως τα μέτρα προστασίας και πρόληψης που υπαγορεύθηκαν από τους ειδικούς.

Δείτε σχετικά

Πρόγραμμα Πανελλαδικών 2020: ΓΕΛ (νέο και παλαιό σύστημα) και ΕΠΑΛ
Τρόπος διεξαγωγής εξετάσεων ειδικών-μουσικών μαθημάτων και πρακτικών δοκιμασιών ΤΕΦΑΑ

Δείτε επίσης

Επανεξέταση πλαισίου παράλληλης στήριξης: Ερώτηση στη Βουλή για αιτήματα έγκρισης πλέον των δύο στηρίξεων
Share.

About Author

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Leave A Reply