Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Νέα εξαίρεση υπηρεσιακών μεταβολών από τις εκλογικές απαγορεύσεις να ζητήσει το ΥΠΑΙΘ-Ανακοίνωση ΔΗ.ΣΥ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Νέα εξαίρεση υπηρεσιακών μεταβολών από τις εκλογικές απαγορεύσεις να ζητήσει το ΥΠΑΙΘ – Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συνεργασίας Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Νέα εξαίρεση υπηρεσιακών μεταβολών ζητά η ΔΗ.ΣΥ.

Ενόψει των βουλευτικών εκλογών, την Κυριακή 25 Ιουνίου 2023, η Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Π.Ε (ΔΗ.ΣΥ) καλεί το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να αποστείλει άμεσα νέο αίτημα εξαίρεσης, έτσι ώστε να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, που έχουν ήδη ξεκινήσει και που αφορούν στην υπηρεσιακή κατάσταση των εκπαιδευτικών.

Η ΔΗ.ΣΥ θεωρεί πως οι συγκεκριμένες διαδικασίες κρατούν σε αγωνία χιλιάδες εκπαιδευτικούς και η μη  έγκαιρη ολοκλήρωσή τους θα προκαλέσει, ενδεχομένως, καθυστέρηση στις διαδικασίες που πρόκειται να ακολουθήσουν (τοποθετήσεις νεοδιοριζόμενων 2023, τοποθετήσεις αποσπασμένων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ/αποσπάσεις εντός ΠΥΣΠΕ, προσλήψεις/τοποθετήσεις αναπληρωτών κλπ), καθώς και αλυσιδωτές επιπτώσεις στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση της ΔΗΣΥ

Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Π.Ε

27 Μαΐου 2023

Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να εξασφαλίσει και πάλι εξαίρεση, προκειμένου να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν οι υπηρεσιακές μεταβολές κατά τη διάρκεια της νέας προεκλογικής περιόδου (αποσπάσεις, οριστικές τοποθετήσεις, βελτιώσεις θέσεων κλπ)

Με την εγκύκλιο 54803/Ε2/17-05-2023 το Υπουργείο Παιδείας, μετά τη γνωμοδότηση με αριθμό ΓΝ11/05-05-2023 της τριμελούς επιτροπής του Συμβουλίου της Επικράτειας, προχώρησε στην κατ’ εξαίρεση διενέργεια μόνο του συνόλου των προπαρασκευαστικών πράξεων που απαιτούνται για τις υπηρεσιακές μεταβολές του εκπαιδευτικού προσωπικού που αφορούν σε:

• κρίση και ρύθμιση των οργανικά υπεράριθμων εκπαιδευτικών,

• οριστική τοποθέτηση εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες,

• μετάταξη σε εκπαιδευτικούς κλάδους,

• απόσπαση σε υπηρεσίες και φορείς του Υ.ΠΑΙ.Θ.,

• κρίση και ρύθμιση των λειτουργικά υπεράριθμων εκπαιδευτικών,

• τοποθέτηση σε λειτουργικά κενά όλων των ευρισκόμενων στη διάθεση εκπαιδευτικών, των αποσπασμένων από περιοχή σε περιοχή εκπαιδευτικών και των αποσπασμένων από σχολείο σε σχολείο εκπαιδευτικών.

Με τη γνωμοδότηση του ΣτΕ, αν και καθυστερημένα, δόθηκε η δυνατότητα στα κατά τόπους Υπηρεσιακά Συμβούλια να ξεκινήσουν τη διενέργεια των περιγραφόμενων εξαιρέσεων που αφορούν στις υπηρεσιακές μεταβολές.

Με τη νέα, όμως, προκήρυξη εκλογών οι διαδικασίες θα πρέπει να διακοπούν και πάλι έως την ορκωμοσία της Κυβέρνησης, σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρου 28 του Ν.2190/1994, δεδομένου ότι στην παρ. 2 του συγκεκριμένου νόμου αναφέρεται ότι διαδικασίες σχετικές με τις μη επιτρεπόμενες υπηρεσιακές μεταβολές, οι οποίες είχαν, ήδη, κινηθεί κατά την προκήρυξη των εκλογών, διακόπτονται.

Οι συγκεκριμένες διαδικασίες κρατούν σε αγωνία χιλιάδες εκπαιδευτικούς. Η μη έγκαιρη ολοκλήρωσή τους θα προκαλέσει, ενδεχομένως, καθυστέρηση στις διαδικασίες που πρόκειται να ακολουθήσουν (τοποθετήσεις νεοδιοριζόμενων 2023, τοποθετήσεις αποσπασμένων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ/αποσπάσεις εντός ΠΥΣΠΕ, προσλήψεις/τοποθετήσεις αναπληρωτών κλπ), καθώς και αλυσιδωτές επιπτώσεις στην εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Ενόψει των βουλευτικών εκλογών, την Κυριακή 25 Ιουνίου 2023, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Εκπαιδευτικών Π.Ε. καλεί το Υπουργείο Παιδείας να αποστείλει άμεσα νέο αίτημα εξαίρεσης, έτσι ώστε να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια που έχουν ήδη ξεκινήσει και που αφορούν στην υπηρεσιακή κατάσταση των εκπαιδευτικών.

Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Π.Ε

Δείτε επίσης

Παράδοση-παραλαβή Υπουργείου Παιδείας: Δηλώσεις Υπουργού Χ. Κίττα και Ν. Κεραμέως-Το Π.Δ της Υπ. Κυβέρνησης 

 Προσκλήσεις οριστικής τοποθέτησης ΕΕΠ-ΕΒΠ από Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και ΠΔΕ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση