Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Νέα κτίρια για Ειδικό Δημοτικό και ΕΝΕΕΓΥΛ Καλαμάτας: Χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα “Α. Τρίτσης”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Νέα κτίρια για Ειδικό Δημοτικό και ΕΝΕΕΓΥΛ Καλαμάτας: Από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” ο Δήμος Καλαμάτας επιδιώκει τη χρηματοδότηση της κατασκευής τους.

Νέα κτίρια για Ειδικό Δημοτικό και ΕΝΕΕΓΥΛ Καλαμάτας

Σε καλό δρόμο βρίσκεται η χρηματοδότηση της κατασκευής του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου (ΕΝΕΕΓΥΛ) Καλαμάτας.

Συγκεκριμένα

εγκρίθηκε το κτηριολογικό πρόγραμμα για το νέο κτήριο του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας, δυναμικότητας 60 μαθητών/τριών.

Την κατασκευή του 10/θέσιου 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας

προωθεί ο Δήμος μέσω χρηματοδότησης που θα διεκδικήσει από το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” στον άξονα AT07 “Αξιοποίηση του κτηριακού αποθέματος των δήμων” στον άξονα “Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός”.

Η πρόταση που θα κατατεθεί θα περιλαμβάνει ως δεύτερο υποέργο και την κατασκευή του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου (ΕΝΕΕΓΥΛ) Καλαμάτας.

Σύμφωνα με την μελέτη
  • Το νέο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο θα ανεγερθεί σε δημοτικό οικόπεδο στην περιοχή του Ανατολικού Κέντρου της πόλης,
  • Ο αρχικός προϋπολογισμός είναι της τάξεως των  5,5 εκατ. ευρώ.
  • Περιλαμβάνει χώρους διοίκησης, κοινωνικούς, βοηθητικούς, φυσικής αγωγής, εργαστήρια, ειδικούς χώρους γραφείων και αιθουσών διδασκαλίας, καθώς και αυτόνομη διαβίωση.
Επί του θέματος ο Δήμαρχος Καλαμάτας ανέφερε πως:
  • “Είναι άλλο οικόπεδο που θα γίνει το Ειδικό Δημοτικό και άλλο για το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο. Είναι ανατολικά της πόλης, στην ίδια περιοχή για το Ειδικό Δημοτικό, δεν το έχουμε αφήσει”.
  • “Στις 20 Φεβρουαρίου θα έχουμε έναν φάκελο ολοκληρωμένο, όπου θα αναζητάμε μόνο χρηματοδότηση, τίποτα άλλο. Και 20 Φεβρουαρίου θα έχουμε έτοιμη και αυτή την προγραμματική σύμβαση με τον ενδεικτικό προϋπολογισμό και όλα όσα χρειάζονται για να υποβληθούν και αυτά στο συγκεκριμένο άξονα που ανέφερα”.
Αναφορικά με το ΕΝΕΕΓΥΛ είπε
  • “Θα αναλάβουν να φτιάξουν το σύνολο των μελετών που απαιτούνται για την κατασκευή του πρώτου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου – Λυκείου και να έχουν και την επίβλεψη και θα αναζητήσουμε χρηματοδότηση.
  • “Χρηματοδότηση υπάρχει μέσα από τον άξονα 7 του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης” – κτηριακές υποδομές. Αν δεν εγκριθεί από κει θα διεκδικήσουμε από αλλού χρηματοδοτήσεις. Εχουμε συμφωνήσει και το επόμενο διάστημα θα υλοποιηθεί η προγραμματική σύμβαση, που θα είναι η πρώτη που γίνεται στη χώρα μας”.

Με πληροφορίες από eleftheriaonline.gr

Δείτε επίσης

Ερωτηματολόγιο για εκπαιδευτικούς-ΕΕΠ-ΕΒΠ Ειδικών σχολείων Β/θμιας για τη λειτουργία τους στην πανδημία
Πίνακες-προσλήψεις αναπληρωτών: Πλήθος-Θέση τελευταίου και ανά περιοχή-Εκκαθαρισμένοι
Task Force-Πλατφόρμα ελέγχου covid 19: Εγγραφο με οδηγίες από το Υπουργείο Παιδείας
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση