Σάββατο, 20 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Νέα μέτρα lockdown έως 16 Μαρτίου: Νέες περιοχές στο “βαθύ κόκκινο”, αλλαγές στα SMS και στις ώρες κυκλοφορίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Νέα μέτρα lockdown έως 16 Μαρτίου: Νέες περιοχές στο “βαθύ κόκκινο”, αλλαγές στα SMS, στις ώρες κυκλοφορίας, όρια χιλιομέτρων.

Νέα μέτρα lockdown έως 16 Μαρτίου

Κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό από τον Υπουργό Υγείας κο Β. Κικίλια και τον Υπουργό Πολιτικής Προστασίας κο Ν. Χαρδαλιά ανακοινώθηκαν νέα μέτρα.

Συγκεκριμένα ο κος Β. Κικίλιας είπε:
 • Το ΕΣΥ πιέζεται αφόρητα στην Αττική εδώ και 19 ημέρες οπότε θα εφαρμοστεί στην μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας σχέδιο έκτακτης ανάγκης.
 • Έχουμε 1.227 εισαγωγές σε ΜΕΘ Covid σε όλη τη χώρα από τις αρχές Ιανουαρίου και ταχύτατη μετάδοση της Βρετανικής μετάλλαξης του ιού.
 • Ανακοινώνω σήμερα ότι προστέθηκαν 7 κλίνες ΜΕΘ στο Ιπποκράτειο, 29 στον Ευαγγελισμό, 10 στο Τζάνειο, 7 στο Ασκληπιείο της Βούλας.
 • Η Επιτροπή θα εισηγηθεί να χορηγηθεί το εμβόλιο της Astrazeneca στους άνω των 65 ετών.

_________________________

Ο κος Ν. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε
Στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου – βαθύ κόκκινο – εντάσσονται οι περιοχές
Αττική, Αχαΐα, Αρκαδία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Λευκάδα εκτός Μεγανησίου, Φθιώτιδα, Αργολίδα, Κορινθία, Θεσπρωτία, Άρτα, Σάμος, Βοιωτία, Χίος, Αιτωλοακαρνανία, Ρόδος, Ηράκλειο και Εύβοια εκτός Σκύρου, Δήμος Καλυμνίων.
(Υπενθυμίζουμε πως για τις σχολικές μονάδες των παραπάνω περιοχών ισχύει: Εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τις σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια).
Απαγόρευση κυκλοφορίας
 • Ισχύει από τις 7 το απόγευμα έως τις 5 πρωί, με εξαίρεση την Αττική και την Θεσσαλονίκη, όπου λόγω μητροπολητικότητας, τις καθημερινές η απαγόρευση κυκλοφορίας θα είναι από τις 9 το βράδυ ως τις 5 το πρωί.
 • Τα σαββατοκύριακα από τις 7 το απόγευμα ως τις 5 το πρωί.

_________________________

Στο επίπεδο αυξημένου κινδύνου – κόκκινο – εντάσσονται όλες οι υπόλοιπες περιοχές της χώρας
(Υπενθυμίζουμε πως για τις σχολικές μονάδες των παραπάνω περιοχών ισχύει: Εξ αποστάσεως εκπαίδευση για τα Λύκεια Δια ζώσης εκπαίδευση για τα Νηπιαγωγεία, τα Δημοτικά και τα Γυμνάσια).
Απαγόρευση κυκλοφορίας

Από τις 9 το βράδυ ως και τις 5 το πρωί.

_________________________

Ισχύς μέτρων
Τα μέτρα ισχύουν από αύριο στις 6 το πρωί ως και 16 Μαρτίου, με εξαίρεση τη Λάρισα όπου τα μέτρα ξεκινούν από τις 6 Μαρτίου στις 6 το πρωί, λόγω του σεισμού.
Τι ισχύει για τα SMS

Στο SMS 2 και το SMS 3, εφιστούμε την προσοχή, ότι η μετακίνηση θα πραγματοποιείται είτε εντός Δήμου, είτε σε απόσταση εντός 2 χιλιομέτρων από τον τόπο κατοικία μας.

Στο SMS 6, αποκλειστικά πεζή ή με ποδήλατο. Κανείς σε όλη τη χώρα δε θα μπορεί να στείλει το 6 και να πάει σε άλλη περιοχή με το αυτοκίνητο ή το μοτοσυκλέτα.

Στο SMS 4, τα ελεγκτικά όργανα θα ζητούν περαιτέρω διευκρινίσεις για τους λόγους μετακίνησης.

Δείτε επίσης

Σχολεία ειδικής αγωγής και τμήματα αυτών σε αναστολή λειτουργίας λόγω κρουσμάτων κορονοϊού | 02-03-2021
Μητσοτάκης-lockdown: Προσπάθεια άλλες 2 εβδομάδες με σχεδιασμό έξυπνων λύσεων
Υφυπουργός Μακρή-παράταση σχολικού έτους: Λιγότερο από μήνα-Δεν περικόπτονται οι διακοπές Πάσχα
 Νόμος 4780/2021: Εθνική Αρχή Προσβασιμότητας-Εθνικές Επιτροπές Δικαιωμάτων Ανθρώπου-Βιοηθικής & Τεχνοηθικής
Ορισμός Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής: Eλάχιστη και μέγιστη τιμή του συντελεστή για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

2 Σχόλια

 1. Αργυροπούλου Ελένη σε

  Καλημέρα κ. Βούγια,

  Από χθες παρακολουθώ τις εξελίξεις σχετικά με το κλείσιμο των σχολείων και προσπαθώ να επεξεργαστώ τρόπους υποστήριξης των μαθητών και μαθητριών που αντιμετωπίζουν ενδοικογενειακά ζητήματα και καλούνται να συνεχίσουν τις συνεδρίες από το σπίτι, τη στιγμή που βρίσκονται εκεί και οι γονείς. Φοβάμαι, κύριε Βούγια, πως η ελάχιστη υποστήριξη που δινόταν σ’ αυτά τα παιδιά θα χαθεί με τη νέα συνθήκη. Για το λόγο αυτό θα ήθελα να σας ρωτήσω αν έχει κατατεθεί κάποιο σχετικό ερώτημα στην υπουργό παιδείας. Πώς θα προστατεύσουμε τη σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε δημιουργήσει με αυτά τα παιδιά, που αναζητούν μία ανάσα από την οιαδήποτε πίεση δέχονται στο σπίτι;

  • Βασίλης Βούγιας σε

   Το πρόβλημα είναι πολυσύνθετο και χρειάζονται λεπτοί χειρισμοί τους οποίους καθιστά δύσκολους η εξέλιξη της πανδημίας.

Γράψτε μία απάντηση