Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Νέα πιστοποίηση τριών Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών του ΕΚΠΑ από την ΕΘΑΑΕ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Νέα πιστοποίηση: Για τα Τμήματα 1) Μαθηματικών, 2) Μουσικών Σπουδών και 3) Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία.

Νέα πιστοποίηση

Ακολουθεί η ανακοίνωση του ΕΚΠΑ

“Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι ολοκληρώθηκε επισήμως, με την έκδοση των αντίστοιχων αποφάσεων από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ), η πιστοποίηση 3 ακόμη Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Τα εν λόγω προγράμματα σπουδών ήταν και τα πρώτα στην Ελλάδα που πραγματοποίησαν και ολοκλήρωσαν τη διαδικασία πιστοποίησης τους με εξ αποστάσεως διαδικασίες, στο διάστημα 15 Ιουνίου έως 15 Ιουλίου 2020.

Πρόκειται για τα ΠΠΣ των Τμημάτων Μαθηματικών, Μουσικών Σπουδών και Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία. Για τα εν λόγω ΠΠΣ το Συμβούλιο Αξιολόγησης και Πιστοποίησης (ΣΑΠ) της ΕΘΑΑΕ, κατά την 6η συνεδρίαση του στις 02/10/2020, έκανε δεκτές τις Εκθέσεις των αντίστοιχων κατά Τμήμα Επιτροπών Πιστοποίησης βάσει των οποίων:

Τμήμα Μαθηματικών

(α) Το ΠΠΣ του Τμήματος Μαθηματικών συμμορφώνεται πλήρως με τις Αρχές του Προτύπου Ποιότητας ΠΠΣ της ΕΘΑΑΕ και τις Αρχές Διασφάλισης Ποιότητας του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης (ESG2015).

Με βάση τα ανωτέρω το Συμβούλιο Αξιολόγησης και Πιστοποίησης της ΕΘΑΑΕ αποφάσισε τη χορήγηση Πιστοποίησης στο Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Μαθηματικών, με διάρκεια ισχύος τεσσάρων ετών από 02/10/2020 έως 01/10/2024.

Βρείτε εδώ την Έκθεση Πιστοποίησης για το Τμήμα Μαθηματικών.

Τμήμα Μουσικών Σπουδών

(β) Το ΠΠΣ του Τμήματος Μουσικών Σπουδών συμμορφώνεται πλήρως με τις Αρχές του Προτύπου Ποιότητας ΠΠΣ της ΕΘΑΑΕ και τις Αρχές Διασφάλισης Ποιότητας του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης (ESG2015).

Με βάση τα ανωτέρω το Συμβούλιο Αξιολόγησης και Πιστοποίησης της ΕΘΑΑΕ αποφάσισε τη χορήγηση Πιστοποίησης στο Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, με διάρκεια ισχύος τεσσάρων ετών από 02/10/2020 έως 01/10/2024.

Βρείτε εδώ την Έκθεση Πιστοποίησης για το Μουσικών Σπουδών.

Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία

(γ) Το ΠΠΣ του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία συμμορφώνεται πλήρως με τις Αρχές του Προτύπου Ποιότητας ΠΠΣ της ΕΘΑΑΕ και τις Αρχές Διασφάλισης Ποιότητας του Ευρωπαϊκού Χώρου Ανώτατης Εκπαίδευσης (ESG2015).

Με βάση τα ανωτέρω το Συμβούλιο Αξιολόγησης και Πιστοποίησης της ΕΘΑΑΕ αποφάσισε τη χορήγηση Πιστοποίησης στο Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία , με διάρκεια ισχύος τεσσάρων ετών από 02/10/2020 έως 01/10/2024.

Βρείτε εδώ την Έκθεση Πιστοποίησης για το Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην Προσχολική Ηλικία.

Συγχαρητήρια ανακοίνωση

Η ΕΘΑΕΕ μέσω του Προέδρου της Καθ. Περικλή Μήτκα εξέφρασε στις Πρυτανικές Αρχές, στον Πρόεδρο της ΜΟ.ΔΙ.Π ΕΚΠΑ και τους Προέδρους των τριών Τμημάτων του ΕΚΠΑ τα θερμά της συγχαρητήρια για την άριστη ανταπόκριση του Ιδρύματος και των εν λόγω Τμημάτων στην διαδικασία Πιστοποίησης των Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών τους.

15 πιστοποιημένα Προγράμματα

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας πιστοποίησης και την έκδοση των αντίστοιχων αποφάσεων το ΕΚΠΑ διαθέτει πλέον 15 πιστοποιημένα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών.

Εκ μέρους των Πρυτανικών Αρχών, συγχαίρουμε τις διοικήσεις και το προσωπικό των Τμημάτων για την επιτυχή πιστοποίηση των προγραμμάτων σπουδών τους, και τη Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟ.ΔΙ.Π) η οποία σε συνεργασία με τις Ομάδες Εσωτερικής Αξιολόγησης (ΟΜΕΑ) των 3 Τμημάτων, οργάνωσε και υποστήριξε αποτελεσματικά και σε υψηλό επίπεδο την διαδικασία πιστοποίησης, από την σύνταξη του φακέλου μέχρι την ολοκλήρωση της επιτόπιας επίσκεψης των αξιολογητών. Επίσης μεταφέρουμε τις θερμές ευχαριστίες στα στελέχη του Κέντρου Λειτουργίας Δικτύου (Κ.ΛΕΙ.ΔΙ.) του Ιδρύματος, διότι ανέλαβαν και υλοποίησαν επιτυχώς τη βιντεοσκόπηση των χώρων και των υποδομών των τριών Τμημάτων, δημιουργώντας το απαραίτητο υλικό για το virtual tour των μελών της επιτροπής πιστοποίησης”.

Δείτε επίσης

Πιστοποίηση από την ΕΘΑΑΕ τεσσάρων ακόμη Προπτυχιακών Προγραμμάτων του ΕΚΠΑ

Πρόσληψη ακαδημαϊκών υποτρόφων από το Τμήμα Ψηφιακών Τεχνών και Κινηματογράφου του ΕΚΠΑ

Φοιτητές και covid 19: Ξεκινώντας το Πανεπιστήμιο-Φοιτητική ζωή στις ημέρες του Covid 19 | Εντυπο 

Μετεγγραφές-απόφαση: Ειδικές κατηγορίες-κατ εξαίρεση μετεγγραφή-υποβολή αιτήσεων | ΦΕΚ 

Εικόνες ντροπής στο ΟΠΑ: Αντιδράσεις για τον προπηλακισμό του Πρύτανη-Δηλώσεις Κεραμέως-ΣΥΡΙΖΑ-Πρυτανείας

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Tελειόφοιτος φοιτητής του τμήματος Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Με τη δημοσιογραφία ασχολείται από το πρώτο έτος του πανεπιστημίου, όταν δημιούργησε την ερασιτεχνική ιστοσελίδα grislands στο πλαίσιο προπτυχιακού μαθήματος, ενώ στη συνέχεια αρθρογραφούσε στην αθλητική ιστοσελίδα Sportscasters, που δημιουργήθηκε από συμφοιτητές για τον ίδιο σκοπό. Το καλοκαίρι του 2019 εργάσθηκε για τρεις μήνες στην δημοσιογραφική ιστοσελίδα The Press Project, στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης.

Γράψτε μία απάντηση