Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Νέα Πρότυπα και Πειραματικά-ΦΕΚ: Διασύνδεση και κοινά ΕΠΕΣ μεταξύ σχολικών μονάδων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Νέα Πρότυπα και Πειραματικά-ΦΕΚ: Διασύνδεση και κοινά Επιστημονικά Εποπτικά Συμβούλια (ΕΠΕΣ) μεταξύ Σχολικών Μονάδων – Από το 2024-25.

Νέα Πρότυπα και Πειραματικά-ΦΕΚ

Με την υπ. αριθμ. 39915/Δ6 Απόφαση της Υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κας Ζέττας Μακρή η οποία δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ Β 2200/5-4-2023, με την οποία χαρακτηρίζονται ως Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία 15 σχολικές μονάδες από το μεθεπόμενο σχολικό έτος 2024-2025.

Σύμφωνα με το ΥΠΑΙΘ προχωρούν, επιπλέον, οι διαδικασίες ίδρυσης: Προτύπου Γυμνασίου στη Λάρισα Προτύπου Λυκείου στη Λάρισα Πειραματικού Λυκείου στα Χανιά.

Δείτε το ΦΕΚ Β 2200/5-4-2023

_____________________

Ακολουθεί η Απόφαση

Απόφαση 39915/Δ6 – ΦΕΚ Β 2200/5-4-2023

Χαρακτηρισμός δημόσιων σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ως Πειραματικών-Προτύπων Σχολείων από το σχολικό έτος 2024-2025 – Διασύνδεση και κοινά Επιστημονικά Εποπτικά Συμβούλια (ΕΠ.Ε.Σ) μεταξύ Σχολικών Μονάδων.

Η ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠAIΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

…αποφασίζουμε

Α. Χαρακτηρίζουμε τις παρακάτω σχολικές μονάδες ως Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία ως εξής:

Β. Η διασύνδεση τόσο των σχολικών μονάδων όσο και οι σχολικές μονάδες με κοινά Επιστημονικά Εποπτικά Συμβούλια (ΕΠ.Ε.Σ.) ορίζονται ως εξής:

Πρότυπα Σχολεία:

Α) Το 2ο Πρότυπο Γενικό Λύκειο (ΓΕ.Λ) Τρίπολης συνδέεται και αποκτά κοινό ΕΠ.Ε.Σ. με το 2ο Πρότυπο Γυμνάσιο Τρίπολης.

B) To 1ο Πρότυπο Γυμνάσιο Καστοριάς συνδέεται και αποκτά κοινό ΕΠ.Ε.Σ.. με το Πρότυπο Λύκειο Καστοριάς.

Πειραματικά Σχολεία:

Α) Το 13ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Αγ. Βαρβάρας συνδέεται και αποκτά κοινό ΕΠ.Ε.Σ. με το 8ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αγ. Βαρβάρας.

Β) Το 3ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Χίου συνδέεται και αποκτά κοινό ΕΠ.Ε.Σ. με το 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Χίου.

Γ) Το 1ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Ιεράπετρας, το 2ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ιεράπετρας, το 3ο Πειραματικό Γυμνάσιο Ιεράπετρας και το 2ο Πειραματικό ΓΕ.Λ. Ιεράπετρας συνδέονται και αποκτούν κοινό ΕΠ.Ε.Σ.

Δ) Το 7ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Χανίων συνδέεται και αποκτά κοινό ΕΠ.Ε.Σ. με το 7ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Χανίων.

Ε) Το 2ο Πειραματικό Νηπιαγωγείο Ευόσμου συνδέεται και αποκτά κοινό ΕΠ.Ε.Σ. με το 3ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου.

ΣΤ) Το 4ο Πειραματικό Γυμνάσιο Λαμίας συνδέεται και αποκτά κοινό ΕΠ.Ε.Σ. με το 16ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Λαμίας.

Οι παραπάνω σχολικές μονάδες θα λειτουργήσουν ως Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία από το σχολικό έτος 2024-2025.

Δείτε σχετικά

18 νέα Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία σε όλη τη χώρα από το Σεπτέμβριο του 2024 

Πως χαρακτηρίζονται Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία της χώρας | ΦΕΚ 

Δείτε επίσης

Λήξη μαθημάτων Δευτεροβάθμιας 2022-23: Οι ημερομηνίες | ΦΕΚ 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση