Κυριακή, 9 Αυγούστου 2020

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Νέα σχολική χρονιά 2020-21: 7 Σεπτεμβρίου ανοίγουν τα σχολεία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Νέα σχολική χρονιά 2020-21: Τα σχολεία ανοίγουν 7 Σεπτεμβρίου σύμφωνα με ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Νέα σχολική χρονιά 2020-21

Μιλώντας στο OPEN, στην εκπομπή “Ωρα Ελλάδος 7”, η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως αναφορικά με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς δήλωσε πως θα ανακοινωθεί πιθανότατα και σήμερα Πέμπτη 18.06.2020 η ημερομηνία, η οποία θα είναι νωρίτερα απ ότι συνήθως στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Νεώτερη ενημέρωση

Σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, η οποία προέκυψε μετά την εκπομπή, η έναρξη του σχολικού έτους 2020-2021 σε όλες τις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020.

Για ποιο λόγο θα γίνει

Κι αυτό θα συμβεί λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν από την αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων εξ αιτίας του κορονοϊού και η νωρίτερα του συνηθισμένου έναρξη υα δώσει τη δυνατότητα  να αξιοποιηθούν οι επιπλέον ημέρες για επαναλήψεις και κάλυψη μαθησιακών κενών.

Για το ύποπτο κρούσμα

Σε ερώτηση για το ύποπτο κρούσμα κορονοϊού κατά τη διάρκεια των πανελλαδικών εξετάσεων η κα Κεραμέως επιβεβαίωσε πως το τεστ κορονοϊου του υποψηφίου βγήκε αρνητικό.

__________________

Δείτε την Ενημέρωση του ΥΠΑΙΘ για το πρώτο κουδούνι για το 2020-21

Πρώτο κουδούνι στις 7 Σεπτεμβρίου

Η έναρξη του σχολικού έτους 2020-2021 σε όλες τις σχολικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020.

Το πρώτο κουδούνι θα χτυπήσει φέτος νωρίτερα, προκειμένου να αξιοποιηθούν οι επιπλέον ημέρες για επαναλήψεις και κάλυψη τυχόν κενών που προέκυψαν από την αναστολή λειτουργίας των εκπαιδευτικών μονάδων εξ αιτίας του κορωνοϊού.

Δείτε το video με την Υπουργό στο OPEN

Δείτε επίσης

Fake news η κατάργηση μαθημάτων καλλιτεχνικών και μουσικής από τα σχολεία σύμφωνα με το ΥΠΑΙΘ
Ωρολόγιο πρόγραμμα Γενικού Λυκείου και Εσπερινού Λυκείου | ΦΕΚ
Ωρολόγιο πρόγραμμα Ημερήσιου Γενικού Λυκείου: Ποιες είναι οι αλλαγές που επέρχονται
Ωρολόγια προγράμματα Γυμνασίου: Α’, Β’, Γ’ τάξεων Ημερήσιου και Εσπερινού | ΦΕΚ
Προγραμματισμός εκπαιδευτικού έργου Δημοτικών και Νηπιαγωγείων 2020-21 | Εγγραφα

Πριν φύγετε

Σύνολο προσλήψεων αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας 12.148 για το 2019-20 | Πίνακες
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση