Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Νέα τηλεφωνική γραμμή ΔΟΑΤΑΠ: Με τεχνολογία voice over IP, για την αναζήτηση κάθε είδους πληροφορίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Νέα τηλεφωνική γραμμή ΔΟΑΤΑΠ: Με τεχνολογία voice over IP, για την αναζήτηση κάθε είδους πληροφορίας είτε αφορά σε θέματα ακαδημαϊκής αναγνώρισης είτε σε θέματα σχετικά με τις δραστηριότητες του ΔΟΑΤΑΠ, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή τις ώρες 11.30 – 14.00.

Νέα τηλεφωνική γραμμή ΔΟΑΤΑΠ

Νέα τηλεφωνική γραμμή θα διαθέτει ο Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (ΔΟΑΤΑΠ) από τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023.

Η νέα τηλεφωνική γραμμή, 210-7000.800, με τεχνολογία voice over IP, για την αναζήτηση κάθε είδους πληροφορίας, είτε αφορά σε θέματα ακαδημαϊκής αναγνώρισης είτε σε θέματα σχετικά με τις δραστηριότητες του ΔΟΑΤΑΠ, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή τις ώρες 11.30 – 14.00.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση

Α. Με τον νέο σχεδιασμό υπολογίζεται ότι η μέγιστη αναμονή στην τηλεφωνική γραμμή θα είναι πλέον τρία λεπτά. Μετά την οριστική επίλυση του προβλήματος των μεγάλων καθυστερήσεων στην ολοκλήρωση των αιτήσεων αναγνώρισης, που πλέον χρειάζονται 1-8 εβδομάδες, επιλύεται οριστικά και το πρόβλημα της πολύωρης αναμονής στις τηλεφωνικές γραμμές του Οργανισμού.  Η νέα τηλεφωνική γραμμή αφορά αποκλειστικά σε θέματα πληροφόρησης του πολίτη.

Β. Για διοικητικά και οικονομικά θέματα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καλούν τον παλιό αριθμό 210-52.81.000 πληκτρολογώντας τον εσωτερικό αριθμό, εφόσον τον γνωρίζουν, ή θα εξυπηρετούνται από το πρώτο διαθέσιμο υπάλληλο. Ζητούμε την κατανόηση των ενδιαφερομένων για τις μικρές δυσλειτουργίες που τυχόν προκύψουν κατά τις πρώτες ημέρες εφαρμογής του νέου σχεδιασμού και διαβεβαιώνουμε ότι θα επιλύονται τάχιστα.  Υπενθυμίζουμε ότι οι περισσότερες πληροφορίες είναι αναλυτικά καταχωρημένες στον ιστότοπο του Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. www.doatap.gr, και ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν, επίσης, να απευθύνονται στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου  information@doatap.gr.

Γ. Ο Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. έχει δεσμευτεί να βελτιώνει συνεχώς τις υπηρεσίες του προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος και των πολιτών και το κάνει πράξη.

______________________________________

Η ταυτότητα του Οργανισμού

Ο Διεπιστημονικός Οργανισμός Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) είναι ο επίσημος φορέας της Ελληνικής Δημοκρατίας για την ακαδημαϊκή αναγνώριση τίτλων που απονέμονται από εκπαιδευτικά ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης της αλλοδαπής και για την έγκυρη πληροφόρηση για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τους τίτλους σπουδών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ο Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, εποπτευόμενο από τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, με έδρα την Αθήνα.

Ο Οργανισμός στις διεθνείς του σχέσεις χρησιμοποιεί την επωνυμία “Hellenic National Academic Recognition and Information Center (Hellenic NARIC)”. Με την ονομασία αυτή είναι μέλος των δικτύων ENIC (European Network of National Information Centers) και NARIC (National Academic Recognition Information Centers). Αναφέρεται στο Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων για τη Lisbon Recognition Convention (LRC) και ενημερώνει την UNESCO, το Council of Europe και την LRC Committee για θέματα της αρμοδιότητάς του.

Δείτε επίσης

Οδηγός κατάρτισης ΙΕΚ 2023 | ΦΕΚ 

Παράταση εγγραφών στα ΙΕΚ του Υπουργείου Παιδείας μέχρι και την Τρίτη 12.09.2023 

Εγγραφές ΔΙΕΚ Ειδικής Αγωγής Πυλαίας Χορτιάτη έως 20 Σεπτεμβρίου 2023 | Ανακοίνωση 

Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας Ηρακλείου: Ένα Σχολείο που ενώνει την Ελλάδα με την Ευρώπη-Αγιασμός 11.09

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση