Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Νέα Τμήματα Ενταξης Δημοτικών σχολείων: Στο Εθνικό Τυπογραφείο για ΦΕΚ-Για τα Νηπιαγωγεία αναμονή | Ενημέρωση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Νέα Τμήματα Ενταξης Δημοτικών σχολείων: Στο Εθνικό Τυπογραφείο για ΦΕΚ-Για τα Νηπιαγωγεία αναμονή – Ενημέρωση σχετικά με την πορεία ίδρυσης νέων Τμημάτων Ενταξης Α/θμιας Εκπαίδευσης.

Νέα Τμήματα Ενταξης Δημοτικών

Σύμφωνα με σημερινές μας πληροφορίες, μετά την επεξεργασία των αιτημάτων για ίδρυση Τμημάτων Ενταξης στην Πρωτοβάθμια εκπαίδευση, Δημοτικά και Νηπιαγωγεία, τα σχέδια των σχετικών Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων προωθήθηκαν στο Υπουργείο Οικονομικών και αυτή τη στιγμή η Απόφαση για ίδρυση Τμημάτων Ενταξης στα Δημοτικά σχολεία βρίσκεται προς δημοσίευση στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης (ΦΕΚ), στο Εθνικό Τυπογραφείο (ΕΤ). Η Απόφαση με τα νέα Τμήματα Ενταξης των Νηπιαγωγείων βρίσκεται ακόμη στο Υπουργείο Οικονομικών και αναμένεται σύντομα να κατευθυνθεί και αυτή στο Εθνικό Τυπογραφείο για ΦΕΚ.

Τμήματα Ενταξης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Υπενθυμίζουμε πως για την Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τα νέα Τμήματα Ενταξης έχει ολοκληρωθεί η σχετική ίδρυση Τμημάτων με την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) υπ’ αριθ. 149773 «Ίδρυση τμημάτων ένταξης σε δημόσιες σχολικές μονάδες τυπικής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γενικής και επαγγελματικής κατεύθυνσης».

Από πότε ξεκίνησε η διαδικασία

Η διαδικασία για την ίδρυση νέων Τμημάτων Ενταξης σε δημόσιες σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, γενικής και ειδικής επαγγελματικής εκπαίδευσης έχει ξεκινήσει με την έκδοση Εγκυκλίου υποβολής συγκεκριμένων προτάσεων από τις 27 Απριλίου του 2021 και στην Εγκύκλιο αυτή τέθηκαν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες, παράμετροι και συνισταμένες, προκειμένου να εξακριβωθούν και να αποτυπωθούν οι ανάγκες των μαθητών που χρειάζονται υποστήριξη από τμήματα ένταξης. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να υπάρχουν τουλάχιστον τρεις μαθητές και σχετική πρόταση από διαγνωστική υπηρεσία.

Δείτε επίσης

Ιδρύσεις Τμημάτων Ένταξης (Τ.Ε.) σε δημόσιες σχολικές μονάδες τυπικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Γενικής και Επαγγελματικής κατεύθυνσης

Να ιδρυθούν τα Τμήματα Ενταξης από το Υπουργείο Παιδείας για να μην αναγκαστούν μαθητές να αλλάξουν σχολείο 

Τμήματα Ενταξης: Eπιτακτική η ανάγκη ίδρυσης τους-Οι 395 αποφάσεις Δήμων για τη λειτουργία τους 

Ερώτηση για τα Τμήματα Ενταξης στη Βουλή: “Επιτακτική η ανάγκη να ιδρυθούν άμεσα” 

Ερώτηση για τα Τμήματα Ενταξης στη Βουλή από 43 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ 

Ιδρυση νέων Τμημάτων Ενταξης: Επιτακτική ανάγκη να λειτουργήσουν με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 

Δείτε ακόμη

Τα 40 νέα Τμήματα Ενταξης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ανά περιοχή 

 Σχετικά με την κατανομή των νέων μόνιμων διορισμών ΕΕΠ και εκπ/κών: Που θα γίνουν διορισμοί

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση