Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Νέες οργανικές-διορισμοί: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την Ακαδημία στη Βουλή-Εν αναμονή Τροπολογίας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Νέες οργανικές-διορισμοί: Κατατέθηκε νομοσχέδιο για την Ακαδημία στη Βουλή-Εν αναμονή διατάξεων-θα δοθούν στις Μεταθέσεις και μετά για διορισμούς.

Νέες οργανικές-διορισμοί

Κατατέθηκε στη Βουλή για συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων και ακολούθως για ψήφιση στην Ολομέλεια το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με τίτλο “Οργανισμός Ακαδημίας Αθηνών”, στο οποίο υπάρχει το πρόσφορο έδαφος, λόγω της σύντομης χρονικής διάρκειας ψήφισής του, για να μπορέσουν οι θέσεις αυτές να δοθούν σε Μεταθέσεις και ακολούθως σε μόνιμους διορισμούς για το 2024, το ΥΠΑΙΘΑ να καταθέσει σε μορφή Τροπολογίας τις διατάξεις:

Α. Για τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων (περί τις 1.700) κλάδων εκπαιδευτικού προσωπικού της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (κλάδοι ΠΕ05 ΓΑΛΛΙΚΗΣ, ΠΕ06 ΑΓΓΛΙΚΗΣ, ΠΕ07 ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ, ΠΕ08 ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ, ΠΕ86 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ και στους κλάδους/ειδικότητες ΠΕ79 ΜΟΥΣΙΚΗΣ: ΠΕ79.01 ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ, ΠΕ91 ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ: ΠΕ91.01 ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ και ΠΕ91.02 ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ).

Β. Για τη σύσταση των νέων 1.555 οργανικών θέσεων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ).

Κατανομή θέσεων και διάθεση για Μεταθέσεις και μετά διορισμούς

Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, θρησκευμάτων και Αθλητισμού οι θέσεις κατανέμονται σε Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, ανά περιοχή μετάθεσης και σε σχολικές μονάδες.

Ακολούθως, σύμφωνα με το ΥΠΑΙΘΑ, διατίθενται για την οριστική τοποθέτηση εκπαιδευτικών που βρίσκονται στη διάθεση των Περιφερειακών Υπηρεσιακών Συμβουλίων και την εξέταση εμπρόθεσμων αιτήσεων Μετάθεσης κατά το σχολικό έτος 2023-2024, οι οποίες δεν ικανοποιήθηκαν ως προς οποιαδήποτε επιλογή.

Οι οργανικές θέσεις που θα απομείνουν κενές, μετά την εξέταση των ως άνω αιτήσεων μετάθεσης, διατίθενται για μόνιμο διορισμό.

Αριθμός μόνιμων διορισμών για το 2024

Αναμένεται να ξεκαθαρίσει και να ανακοινωθεί το ακριβές νούμερο μόνιμων διορισμών για το 2024 (ακούγονται 7, 8 και 9.000…) πολύ σύντομα, από τη στιγμή που τελικώς και μετά τον πρόσφατο κυβερνητικό ανασχηματισμό, έγινε αποδεκτό το “σχέδιο” του ΥΠΑΙΘΑ για μετατροπή ενός αριθμού θέσεων αναπληρωτών του κρατικού προϋπολογισμού σε μόνιμες, οι οποίες θα προστεθούν στον αριθμό των φετινών αποχωρήσεων εκπαιδευτικών από την υπηρεσία.

Δείτε σχετικά

Η διάταξη με τις 1.555 νέες οργανικές θέσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ και την κατανομή ανά κλάδο 

Δείτε επίσης

Αριθμοί ΕΕΠ-ΕΒΠ 2023-24: Μόνιμοι και αναπληρωτές ανά τύπο σχ. μονάδας, περιοχή/δομή διορισμού/πρόσληψης & Πρόγραμμα

Πίνακας Λειτουργικών κενών ΕΕΠ-ΕΒΠ για τις Αποσπάσεις

Δείτε επίσης

52.500 οι αναπληρωτές το 2023-24: Η Ζ. Μακρή για Παράλληλη-Τ.Ε-Διορισμούς-Ενταξ. Εκπ/ση | Παράθεση στοιχείων 

Καθηκοντολόγια εκπαιδευτικών-ΕΕΠ-ΕΒΠ σε Σχολεία-ΚΕΔΑΣΥ-ΕΔΥ-Παράλληλη-Τ.Ε-Δ/ντων-Συμβ. Εκπ/σης-Συλλ. διδ/ντων 

Οδηγός ΕΕΠ-ΕΒΠ 2023-24: Ιστορική διαδρομή-προσλήψεις-διορισμοί-καθηκοντολόγια-νομοθεσία 

Σχεδιασμός διαδικασίας αξιολόγησης ατόμων με ΕΕΑ από τα ΚΕΔΑΣΥ: Απευθείας ανάθεση στο ΕΚΠΑ 37.200 €

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση