Κυριακή, 23 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Νέες οργανικές-ΕΕΠ ΕΒΠ: Θετικό για τη σύστασή τους το Υπ. Παιδείας αλλά ενώ υπάρχει εισήγηση η διαδικασία έχει παγώσει

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Νέες οργανικές-ΕΕΠ ΕΒΠ: Θετικό για τη σύστασή τους το Υπουργείο Παιδείας αλλά ενώ υπάρχει εισήγηση η διαδικασία έχει παγώσει τη στιγμή που η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Ν. Κεραμέως ανακοίνωσε 3.700 νέους μόνιμους διορισμούς – Τι απάντησε η Υφυπουργός ΠΑΙΘ κα Ζ. Μακρή στη Βουλή.

Νέες οργανικές-ΕΕΠ ΕΒΠ

Θετικά εξετάζει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), σύμφωνα με όσα κατέθεσε ως απάντηση Αναφοράς στη Βουλή, η Υφυπουργός ΠΑΙΘ κα Ζέττα Μακρή, σημειώνοντας επιπροσθέτως πως ζητήθηκαν αρμοδίως εισηγήσεις και τη σύσταση επιπλέον οργανικών θέσεων στις ειδικότητες της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα η κα Μακρή για το θέμα της σύστασης νέων οργανικών θέσεων αναφέρει στο απαντητικό της έγγραφο:

“Τέλος, το αίτημα για σύσταση νέων θέσεων των κλάδων του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού εξετάζεται θετικά από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, αφού διαπιστωθούν τεκμηριωμένα οι πραγματικές ανάγκες κατά κλάδο και ανά θεσμό ειδικής αγωγής και ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες ενέργειες για την έκδοση των κατάλληλων πράξεων για το σκοπό αυτό.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι με το με αριθ. πρωτ. 8522/Δ1/25-01-2023 έγγραφο του Υ.ΠΑΙ.Θ. με θέμα «Ζητούνται εισηγήσεις σχετικά με τις ανάγκες οργανικών θέσεων» κλήθηκαν οι Διευθύνσεις Π.Ε. να υποβάλουν την εισήγησή τους σχετικά με τη σύσταση επιπλέον οργανικών θέσεων στις ειδικότητες της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες στη Διεύθυνση, όπως προκύπτουν από το ισχύον ωρολόγιο πρόγραμμα, με παράλληλη υπόδειξη των σχολικών μονάδων προς κατανομή”.

Υπάρχει εισήγηση εδώ και καιρό αλλά…

Ομως εδώ και αρκετό καιρό και ενώ η Υπουργός ΠΑΙΘ κα Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε εχθές Σάββατο 25 Μαρτίου 2023 3.700 νέους μόνιμους διορισμούς στην εκπαίδευση, η εισήγηση του Αυτοτελούς Τμήματος ΕΕΠ-ΕΒΠ για τη σύσταση νέων οργανικών θέσεων του Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) βρίσκεται υπό έγκριση από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας, χωρίς να γνωρίζουμε την τελική πρόθεσή της.

Δείτε επίσης

Κεραμέως-διορισμοί 2023: Προχωράμε σε 3.700 νέους μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών 

ΠΟΣΕΕΠΕΑ για νέες οργανικές, διορισμούς ΚΕΔΑΣΥ, νέα Τμήματα Ενταξης 

Υπόμνημα για οργανικές θέσεις ΕΕΠ-ΕΒΠ απο την ΠΟΣΕΕΠΕΑ προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας 

Οδηγός ΕΕΠ-ΕΒΠ 2022: Η ταυτότητα των κλάδων-Δομές απασχόλησης-Καθηκοντολόγια-Ιστορική αναδρομή 

Πριν φύγετε

Προσλήψεις 163 ΕΕΠ-ΕΒΠ για το 2022-23: Ανάληψη υπηρεσίας 28 και 29.03.2023

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση