Πέμπτη, 22 Απριλίου 2021

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Νέες Οργανικές Θέσεις ΕΕΠ και ΕΒΠ σε ΣΜΕΑΕ – Το ΦΕΚ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Νέες Οργανικές Θέσεις ΕΕΠ και ΕΒΠ σε ΣΜΕΑΕ – Το ΦΕΚ με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Παιδείας Κ. Γαβρόγλου και Οικονομικών

Σύσταση Οργανικών θέσεων Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης

Συστήνονται 943 νέες Οργανικές θέσεις Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) σε Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ) κατά κλάδο σύμφωνα με τον πίνακα:

ΚΛΑΔΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ
ΘΕΣΕΩΝ
ΠΕ 21 ΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ ΛΟΓΟΥ 70
ΠΕ 23 ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ 165
ΠΕ 25 ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ 157
ΠΕ 28 ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ 54
ΠΕ 29 ΕΡΓΑΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ –
ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ
60
ΠΕ 30 ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ 155
ΠΕ 31 ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΩΝ
ΣΤΗ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΩΦΩΝ
1
ΔΕ 01 ΕΙΔΙΚΟ ΒΟΗΘΗΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ 281
ΣΥΝΟΛΟ ΘΕΣΕΩΝ 943

Η δαπάνη

Η δαπάνη, σύμφωνα με το ΦΕΚ, ανέρχεται στο ύψος 6.344.504 € για το έτος 2019 (περίοδος Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου 2019) και ετησίως 19.033.512 €.

Το ποσό αυτό θα βαρύνει τον τακτικό προϋπολογισμό του Υπουργείου Παιδείας και θα προβλέπεται και θα περιλαμβάνεται εντός των ορίων του ισχύοντος κάθε φορά Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής.

Από εδώ και πέρα

Αναμένεται η Υπουργική Απόφαση της κατανομής αυτών των θέσεων και ακολούθως η Εγκύκλιος των Μεταθέσεων ΕΕΠ και ΕΒΠ για το 2019.

Δείτε το ΦΕΚ και από εδώ

Δείτε την Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) από εδώ

Δείτε επίσης

Υπεράριθμοι ΕΕΠ και ΕΒΠ: Η διαδικασία ρύθμισης υπεράριθμων μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού

Ανακατανομή Οργανικών Θέσεων ΕΕΠ και ΕΒΠ: Η Υπουργική Απόφαση

Ανακατανομή Οργανικών Θέσεων: Εντονη διαμαρτυρία της ΠΟΣΕΕΠΕΑ

ΠΟΣΕΕΠΕΑ: Διαμαρτυρία για την Ανακατανομή Οργανικών Θέσεων. Επιστολή προς ΕΕΠ – ΕΒΠ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση