Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Νέες οργανικές θέσεις: Οι λόγοι που δεν ιδρύθηκαν στην παρούσα φάση σύμφωνα με τον Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Νέες οργανικές θέσεις: Οι λόγοι που δεν ιδρύθηκαν στην παρούσα φάση σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Α/θμιας και Β/θμιας και ΕΑΕ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κου Αλέξανδρου Κόπτση.

Νέες οργανικές θέσεις

Στο γιατί δεν ιδρύθηκαν νέες οργανικές θέσεις εκπαιδευτικών και μελών ΕΕΠ και ΕΒΠ στις Σχολικές Μονάδες Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΣΜΕΑΕ), αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Α/θμιας και Β/θμιας και ΕΑΕ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κος Αλέξανδρος Κόπτσης κατά τη διάρκεια της σημερινής προγραμματισμένης συνάντησης που είχε με το Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ).

Ο Γ.Γ του ΥΠΑΙΘ παρέθεσε τους παρακάτω λόγους:

Η ίδρυση νέων οργανικών θέσεων απαιτεί χρόνο και εμπλέκονται και άλλα Υπουργεία πλην του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Οι νέες οργανικές θέσεις θα έπρεπε να δοθούν και για τη διενέργεια Μεταθέσεων και για κάτι τέτοιο δεν υπήρχαν τα χρονικά περιθώρια αυτή τη στιγμή.

Επαιξε ρόλο και η προκήρυξη των Βουλευτικών εκλογών.

Οι διεργασίες για την ίδρυση νέων οργανικών θέσεων βρίσκονται σε ένα πολύ καλό σημείο αυτή τη στιγμή και το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων αισιοδοξεί πως πριν τη διενέργεια των Μεταθέσεων για το 2023-24 θα έχουν ιδρυθεί ώστε να δοθούν προς κάλυψη πρώτα εκεί και μετά στους νέους διορισμούς που θα προκύψουν, μιας και σύμφωνα με τη δέσμευση του ΥΠΑΙΘ μόνιμοι διορισμοί θα πραγματοποιούνται κάθε χρόνο μέχρι την εξάλειψη της στρεβλής εφαρμογής του θεσμού του αναπληρωτή.

Δείτε επίσης

Κόπτσης για μόνιμους διορισμούς: Πότε αναμένεται η Πρόσκληση Γενικής, πότε η Ειδικής Αγωγής-Κατανομή ΕΔΥ 

Υπουργείο Παιδείας-αξιολόγηση προεκλογικά: Κανονικά διενεργείται-Δεν συνιστά υπηρεσιακή μεταβολή 

Νέοι διορισμοί 2023: Από ποιους Πίνακες θα γίνουν-Τα κενά στις ΕΔΥ-Τι αναμένουμε από εδώ και πέρα 

3772 διορισμοί: Κατανομή-αποχωρήσεις-οργανικά κενά ανά κλάδο/ειδικότητα Δευτεροβάθμιας | Ενημέρωση 

Αίτηση εξαίρεσης απαγόρευσης υπηρεσιακών μεταβολών καταθέτει το Υπ. Παιδείας στην Ειδική Επιτροπή του ΣτΕ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση