Πέμπτη, 13 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Νέο αίτημα εξαίρεσης υπηρεσιακών μεταβολών από προεκλογικές απαγορεύσεις κατατίθεται από το ΥΠΑΙΘ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Νέο αίτημα εξαίρεσης υπηρεσιακών μεταβολών από προεκλογικές απαγορεύσεις κατατίθεται από το ΥΠΑΙΘ σύμφωνα με ανακοίνωση του Αιρετού ΚΥΣΠΕ Νίκου Φασφαλή.

Νέο αίτημα εξαίρεσης υπηρεσιακών μεταβολών

Ετοιμάστηκε, από τις υπηρεσίες του ΥΠΑΙΘ, για κατάθεση, το σχετικό αίτημα εξαίρεσης των Υπηρεσιακών Μεταβολών από τις προεκλογικές απαγορεύσεις που θα οδηγήσει στην πραγματοποίηση τους από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια σύμφωνα με ανακοίνωση του Αιρετού στο ΚΥΣΠΕ Νίκου Φασφαλή.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση του Αιρετού

ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΗ!!!

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι,

Θέλω να σας ενημερώσω ότι μετά από την απόφαση του αρμόδιου τμήματος του Σ.Τ.Ε να εξαιρεθούν, από τις απαγορεύσεις του Νόμου λόγω εκλογών, μόνο οι προπαρασκευαστικές διαδικασίες που αφορούν την πραγματοποίηση των υπηρεσιακών μεταβολών αυτές έχουν ολοκληρωθεί από τις υπηρεσίες του Υπουργείου. Απομένει να επιτραπεί, με νέα απόφαση, στο ΚΥΣΠΕ και στα ΠΥΣΠΕ να συνεδριάσουν και να ολοκληρώσουν τις υπηρεσιακές μεταβολές.

Όπως όλοι γνωρίζουμε λόγω των νέων εκλογών υπάρχει υπηρεσιακή κυβέρνηση και κατά συνέπεια άλλη πολιτική ηγεσία στο Υπουργείο Παιδείας, και θέλω να σας ενημερώσω ότι αίτημά μας και και η αναγκαιότητα να προχωρήσουν έγκαιρα διαδικασίες έγιναν κατανοητά και όπως πληροφορήθηκα, ετοιμάστηκε από τις υπηρεσίες για κατάθεση το σχετικό αίτημα εξαίρεσης που θα οδηγήσει στην πραγματοποίηση των υπηρεσιακών μεταβολών.

Επειδή κατανοώ την αγωνία όλων σας για όποια εξέλιξη υπάρξει θα σας ενημερώσω.

—————————-

Ενόψει των βουλευτικών εκλογών, την Κυριακή 25 Ιουνίου 2023, η Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Π.Ε (ΔΗ.ΣΥ) κάλεσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων να αποστείλει άμεσα νέο αίτημα εξαίρεσης, έτσι ώστε να συνεχιστούν και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, που έχουν ήδη ξεκινήσει και που αφορούν στην υπηρεσιακή κατάσταση των εκπαιδευτικών.

Με την εγκύκλιο 54803/Ε2/17-05-2023 το Υπουργείο Παιδείας, μετά τη γνωμοδότηση με αριθμό ΓΝ11/05-05-2023 της τριμελούς επιτροπής του Συμβουλίου της Επικράτειας, προχώρησε στην κατ’ εξαίρεση διενέργεια μόνο του συνόλου των προπαρασκευαστικών πράξεων που απαιτούνται για τις υπηρεσιακές μεταβολές του εκπαιδευτικού προσωπικού που αφορούν σε:

• κρίση και ρύθμιση των οργανικά υπεράριθμων εκπαιδευτικών,

• οριστική τοποθέτηση εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες,

• μετάταξη σε εκπαιδευτικούς κλάδους,

• απόσπαση σε υπηρεσίες και φορείς του Υ.ΠΑΙ.Θ.,

• κρίση και ρύθμιση των λειτουργικά υπεράριθμων εκπαιδευτικών,

• τοποθέτηση σε λειτουργικά κενά όλων των ευρισκόμενων στη διάθεση εκπαιδευτικών, των αποσπασμένων από περιοχή σε περιοχή εκπαιδευτικών και των αποσπασμένων από σχολείο σε σχολείο εκπαιδευτικών.

Δείτε σχετικά

Νέα εξαίρεση υπηρεσιακών μεταβολών από τις εκλογικές απαγορεύσεις να ζητήσει το ΥΠΑΙΘ-Ανακοίνωση 

Δείτε επίσης

Παράδοση-παραλαβή Υπουργείου Παιδείας: Δηλώσεις Υπουργού Χ. Κίττα και Ν. Κεραμέως-Το Π.Δ της Υπ. Κυβέρνησης 

 Προσκλήσεις οριστικής τοποθέτησης ΕΕΠ-ΕΒΠ από Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και ΠΔΕ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση