Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Νέο μάθημα στην Α’ Λυκείου από το 2025: Για τα βασικά οικονομικά μεγέθη και εργαλεία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Νέο μάθημα στην Α’ Λυκείου από το 2025: Για τα βασικά οικονομικά μεγέθη και εργαλεία – Σχεδιασμός σχετικά με τον οικονομικό αλφαβητισμό – Τι είπε ο Υπουργός ΠΑΙΘΑ κος Κ. Πιερρακάκης στα πλαίσια της συμμετοχής του στο 5ο Διεθνές Συνέδριο the world in transition του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας.

Νέο μάθημα στην Α’ Λυκείου

Ενα νέο μάθημα στην Α’ Λυκείου ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κος Κυριάκος Πιερρακάκης στα πλαίσια της συμμετοχής του στο 5ο Διεθνές Συνέδριο the world in transition του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας.

Πρόκειται για ένα επιπλέον μάθημα για τα βασικά οικονομικά μεγέθη και εργαλεία στην Α’ Λυκείου, με στοχευμένο εμπλουτισμό των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, με το οποίο, σύμφωνα με τον Υπουργό, οι μαθητές θα αποκτούν χρήσιμες γνώσεις για να αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά τις μελλοντικές προκλήσεις.

Το μάθημα αυτό αναμένεται να εισαχθεί στην Α’ Λυκείου, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κου Πιερρακάκη τον Σεπτέμβριο του 2025 και η γνώση των νέων των βασικών οικονομικών λειτουργιών και των οικονομικών εργαλείων έχει να κάνει  με τις διαχρονικές επισημάνσεις του Οικονομικού Επιμελητηρίου.

Ακολουθεί η αναφορά του Υπουργού ΠΑΙΘΑ κου Κ. Πιερρακάκη

“Στο πλαίσιο της συμμετοχής μου στο 5ο Διεθνές Συνέδριο the_world_in_transition του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας- Economic Chamber of Greece, είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω τον σχεδιασμό μας στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού σχετικά με τον οικονομικό αλφαβητισμό. Από τον Σεπτέμβριο του 2025, με ένα επιπλέον μάθημα για τα βασικά οικονομικά μεγέθη και εργαλεία στην Α’ Λυκείου και με στοχευμένο εμπλουτισμό των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, οι μαθητές θα αποκτούν χρήσιμες γνώσεις για να αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά τις μελλοντικές προκλήσεις”.

Δείτε επίσης

Ανακοίνωση βαθμολογιών Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ 2024 Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024 

Πλατφόρμα e-εγγραφές: Aιτήσεις για εγγραφή, ανανέωση εγγραφής και μετεγγραφή μαθητών σε ΓΕΛ, ΕΠΑΛ, ΠΕΠΑΛ 

Μητσοτάκης-προσλήψεις στο δημόσιο: Θα ολοκληρώνονται μέσα σε ένα έτος-Αλλαγές στις διαδικασίες ΑΣΕΠ 

Η ανάγκη μόνιμων διορισμών, η “στρεβλή εφαρμογή” του θεσμού του αναπληρωτή και οι άκαρπες προσπάθειες του Υπουργείου Παιδείας

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση