Τρίτη, 21 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Νέο μισθολόγιο 2024: Οι αυξήσεις στα καθαρά ποσά εκπ/κών, στελεχών, νεοδ/των, αναπληρωτών-Πίνακες/Διαγράμματα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Νέο μισθολόγιο 2024: Οι αυξήσεις στα καθαρά ποσά, εκπαιδευτικών, στελεχών εκπαίδευσης, νεοδιόριστων, αναπληρωτών – Πίνακες/Διαγράμματα από τον εκπαιδευτικό Πάνο Ντούλα.

Νέο μισθολόγιο 2024

Μια σύντομη μελέτη με αναλυτικούς Πίνακες και Διαγράμματα για το ακριβές ποσό στο οποίο διαμορφώνονται οι καθαροί μισθοί και εκπαιδευτικών μόνιμων και αναπληρωτών, σύμφωνα με τις διατάξεις που περιλαμβάνονται στο υπό δημόσια ηλεκτρονική Διαβούλευση σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών (μέχρι σήμερα Τρίτη 18 Ιουλίου 2023 και ώρα 19:00) με τίτλο: “Ενίσχυση του εισοδήματος των μισθωτών, των νέων και της οικογένειας”, κοινοποίησε ο εκπαιδευτικός Καθηγητή Αγγλικής και Κοινωνικών Επιστημών Πάνος Ντούλας.

Η μελέτη περιλαμβάνει τις παρακάτω ενότητες

  • Οι μικτές αυξήσεις στον βασικό μισθό
  • Τα επιδόματα τέκνων (μικτά)
  • Τα επιδόματα για τα στελέχη (μικτά) αυξάνονται κατά 30%
  • Η έκπτωση φόρου (το αφορολόγητο) για τους έχοντες εξαρτώμενα τέκνα
  • Οι κρατήσεις (συνολικά 22,72% +20,88% επιπλέον οι εργοδοτικές)
  • Οι καθαροί μηνιαίοι μισθοί από 01 Γενάρη 2024 σε ενδεικτικές κατηγορίες-παραδείγματα . Μισθοί στελεχών εκπαίδευσης, νεοδιόριστων, αναπληρωτών κ.λ.π

Συμπερασματικά επισημαίνεται:

  • Οι αυξήσεις που θα δοθούν από το 2024 είναι περίπου 3,7% για όλους τους εκπαιδευτικούς με το ποσοστό να αυξάνεται για τους έχοντες εξαρτώμενα τέκνα (περίπου 7%) και περισσότερο για τα στελέχη (10-11%) λόγω της μεγάλης αύξησης (+30%) στα επιδόματα θέσης ευθύνης.
  • Σε επόμενη μελέτη, θα γίνει συστηματική σύγκριση με το παρελθόν (πχ 2009, 2019) ώστε να φανεί το μέγεθος της απώλειας εισοδημάτων λόγω περικοπών αλλά και πληθωρισμού. Ευχαριστώ όλες-όλους για την πολύτιμη βοήθεια.
Οι Πίνακες και τα Διαγράμματα

Ακολουθεί το εισαγωγικό σημείωμα του εκπαιδευτικού και ακολούθως το αρχείο σε μορφή pdf με τους Πίνακες.

ΜΙΣΘΟΛΟΓΙΚΑ 2023 ΚΑΙ 2024:

Πόσες (θα) είναι τελικά οι αυξήσεις στα καθαρά;

Του Πάνου Ντούλα

Καθηγητή Αγγλικής – Κοινωνικών Επιστημών

pandou.paron@gmail.com

17/07/2023

Στόχος της σύντομης αυτής μελέτης να δείξει τις πραγματικές δηλ τις καθαρές αυξήσεις που ανακοινώθηκαν προχτές από την νέα κυβέρνηση της ΝΔ. Οι αυξήσεις που έχουν ανακοινωθεί ότι θα ισχύουν μέσω του νομοσχεδίου που έχει δοθεί προς δημόσια διαβούλευση (εδώ: http://www.opengov.gr/minfin/?p=11865 ) είναι σε μικτά ποσά, κάτι που θολώνει την εικόνα. Οι μικτές αυξήσεις στον βασικό μισθό είναι οι εξής:

Δείτε σε μορφή pdf το αρχείο ΕΔΩ

Δείτε επίσης

Βρεφονηπιακοί και παιδικοί σταθμοί στο Υπουργείο Παιδείας: Ενιαία αντιμετώπιση προσχολικής αγωγής 

Πιερρακάκης για γραπτό διαγωνισμό: Δεν μιλάμε για κάτι που θα γίνει αύριο-Θα γίνει διάλογος 

Μιχαηλίδου για γραπτό διαγωνισμό-διορισμούς-Ειδική Αγωγή-μισθούς εκπαιδευτικών 

Πριν φύγετε

Διαδικασία αποσπάσεων εντός περιοχής μελών ΕΕΠ-ΕΒΠ – Και νεοδιοριζόμενων εντός περιοχής διορισμού

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση