Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Νέο νομοσχέδιο Παιδείας: Τι διατάξεις θα περιλαμβάνει – Ανακοινώσεις Κεραμέως

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +
Νέο νομοσχέδιο Παιδείας: Τι διατάξεις θα περιλαμβάνει σύμφωνα με ότι ανακοίνωσε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως σήμερα στη Βουλή.

Νέο νομοσχέδιο Παιδείας

Το Νομοσχέδιο που θα έρθει στη Βουλή θα περιλαμβάνει διατάξεις για:
  • Τα Πρότυπα και Πειραματικά σχολεία.
  • Τις Δομές υποστήριξης της εκπαίδευσης, οι οποίες θα έλθουν κοντά στη σχολική μονάδα.
  • Την επαναφορά του θεσμού των Σχολικών Συμβούλων.
  • Τις Νέες Θεματικές στην εκπαίδευση Το νέο πλαίσιο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης.
Τα παραπάνω απάντησε σήμερα μεταξύ άλλων η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, στην Βουλευτή Δράμας του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) κα Χαρά Κεφαλίδου, στο πλαίσιο Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή.
Η με αριθμό 442/28-1-2020 Επίκαιρη Ερώτηση της Βουλευτού Δράμας του Κινήματος Αλλαγής κυρίας Χαράς Κεφαλίδου προς την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, είχε θέμα: «Ποιο είναι το σχέδιο και η εθνική στρατηγική της Κυβέρνησης σας για τη βελτίωση της Παιδείας στη χώρα μας;».
Να υπενθυμίσουμε πως το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προγραμματίζει το εν λόγω νομοσχέδιο να έχει ψηφισθεί από τη Βουλή περί τα μέσα Μαρτίου 2020.
Επίσης θα περιλαμβάνει πλην των αναφερθέντων διατάξεων και σχετικές διατάξεις για την επιλογή στελεχών εκπαίδευσης.
Για το θέμα των Προκηρύξεων ΑΣΕΠ και τον ΔΟΑΤΑΠ η Υπουργός δήλωσε:
“Κάναμε εισήγηση στο ΑΣΕΠ να μπορούν οι υποψήφιοι των Προκηρύξεων για μόνιμο διορισμό εκπαιδευτικών σε σχολικές μονάδες, να καταθέσουν δικαιολογητικά για τα οποία υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις, π.χ του ΔΟΑΤΑΠ, μέχρι και την περίοδο κατάθεσης των ενστάσεων, μέχρι τη διαμόρφωση των Οριστικών Πινάκων ΑΣΕΠ”.
Τέλος η κα Κεραμέως, κατά τη διάρκεια των συζητήσεων στη Βουλή, δήλωσε πως:
Η Διάρκεια ισχύος των Αξιολογικών Πινάκων ΑΣΕΠ θα μετατραπεί από 3 χρόνια σε 2 και θα  νομοθετηθεί η διπλή μοριοδότηση εκπαιδευτικών που υπηρετούν σε δυσπρόσιτες σχολικές μονάδες.

Δείτε σχετικά

Απαντήσεις Κεραμέως-Ζαχαράκη στη Βουλή: ΔΟΑΤΑΠ-Ειδικό Βόνιτσας-Πρόγραμμα Παιδείας-Νομοσχέδια
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση