Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Νέο πρωτόκολλο covid Βρεφονηπιακών-Βρεφικών-Παιδικών Σταθμών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Νέο πρωτόκολλο covid Βρεφονηπιακών-Βρεφικών-Παιδικών Σταθμών-Και Πίνακας με σύνοψη οδηγιών για τον συστηματικό προληπτικό διαγνωστικό έλεγχο και την διαχείριση κρούσματος και στενών επαφών.

Νέο πρωτόκολλο covid Βρεφονηπιακών-Βρεφικών-Παιδικών Σταθμών

Από την Πέμπτη 17 Μαρτίου 2022 έχει δημοσιοποιηθεί το νέο επικαιροποιημένο Υγειονομικό Πρωτόκολλο λειτουργίας των Παιδικών, Βρεφικών και Βρεφονηπιακών σταθμών, στο οποίο περιλαμβάνονται:

Α. Μέτρα προστασίας και πρόληψης διασποράς του ιού SARS– CoV-2

Β. Αρχές διαχείρισης ύποπτων ή επιβεβαιωμένων περιστατικών λοίμωξης COVID-19.

Σκοπός των οδηγιών είναι

η ενημέρωση των παιδαγωγών και λοιπού προσωπικού των Βρεφικών, Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών της χώρας (και μέσω αυτών και των φιλοξενούμενων παιδιών και των οικογενειών τους) σχετικά με την λειτουργία των Σταθμών κατά την τρέχουσα περίοδο, τα μέτρα πρόληψης της διασποράς του ιού, τις απαραίτητες ενέργειες σε περίπτωση εμφάνισης περιστατικού ύποπτου για λοίμωξη COVID-19 και γενικά την ασφαλή λειτουργία των Βρεφικών, Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών, λαμβάνοντας υπόψη τα πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα και τα χαρακτηριστικά των παραλλαγών του ιού SARS-CoV-2 που επικρατούν.

Στο ανωτέρω Πρωτόκολλο Λειτουργίας περιλαμβάνεται και πίνακας

με θέμα  “Σύνοψη οδηγιών για τον συστηματικό προληπτικό διαγνωστικό έλεγχο και την διαχείριση κρούσματος και στενών επαφών κρούσματος COVID-19, σε Βρεφικούς, Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς”.

Σύμφωνα με

την Εγκύκλιο 18337/21-3-2022 του Υπουργείου Εσωτερικών, ως προς τα λοιπά ζητήματα λειτουργίας των σταθμών καθώς και ως προς το ωράριο λειτουργίας τους, ισχύουν οι ειδικότερες προβλέψεις του Πρότυπου Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών (Κ.Υ.Α. 41087/29.11.2017, Β’ 4249), ο οποίος αποτελεί το πλαίσιο λειτουργίας αυτών.

Δείτε σε μορφή pdf το Νέο Υγειονομικό Πρωτόκολλο λειτουργίας των Παιδικών, Βρεφικών και Βρεφονηπιακών σταθμών

Δείτε επίσης

ΦΕΚ: Γραπτός διαγωνισμός ΑΣΕΠ-Καθορισμός της διαδικασίας επιλογής προσωπικού

Μόνιμοι διορισμοί 2022: Από τους υπάρχοντες  πίνακες-Τέλος Απριλίου θα έχουμε αριθμό-Από τι θα εξαρτηθεί 

Νέα προκήρυξη Ειδικής Αγωγής: Αναμονή 3 μήνες μετά το αίτημα ΥΠΑΙΘ προς ΑΣΕΠ-Σύγκριση με την 3ΕΑ/2019 

Θέσεις εκπαιδευτών-ΚΛ-Εργοθεραπευτή-Γυμναστή στο ΚΔΑΠ Παμμακαρίστου

Σύνδρομο Down: Η ΠτΔ στην Εθνική Πινακοθήκη με τον Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος και το Εργαστήρι Ε.Α. “Μαργαρίτα” 

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση