Τρίτη, 30 Μαΐου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Νέο στεγαστικό επίδομα φοιτητών: Οι ανακοινώσεις της Υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Νέο στεγαστικό επίδομα φοιτητών: Οι ανακοινώσεις της Υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως στην παρουσίαση της Στρατηγικής Κοινωνικής Στέγασης.

Νέο στεγαστικό επίδομα φοιτητών

Η Στρατηγική Κοινωνικής Στέγασης με εξειδίκευση των μέτρων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην 86η ΔΕΘ παρουσιάσθηκε σήμερα Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2022 από τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κο Κωστή Χατζηδάκη, τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κο Κώστα Σκρέκα, την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, τον Υπουργό Επικρατείας κο Άκη Σκέρτσο και τον Διοικητή της Δ.ΥΠ.Α (Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης) κο Σπύρο Πρωτοψάλτη.

Την παρουσίαση συντόνισε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κος Γιάννης Οικονόμου.

Για τους φοιτητές και σπουδαστές, όπως ανακοίνωσε η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κα Νίκη Κεραμέως, θα έχουμε:

  • Αύξηση στο φοιτητικό στεγαστικό επίδομα με αναδρομική ισχύ για το περσινό έτος και
  • δημιουργία νέων φοιτητικών εστιών

Το επίδομα

Το επίδομα θα αφορά στην αύξηση σε 1.500 ευρώ από 1.000 ευρώ και θα ισχύσει και για τους σπουδαστές των ΔΙΕΚ. Επίσης θα καταβληθεί το φθινόπωρο αναδρομικά για το 2021-22. Τέλος σε όλες τις περιπτώσεις συγκατοίκησης το επίδομα αυξάνεται σε 2.000 ευρώ.

Οι δικαιούχοι του επιδόματος υπολογίζονται σε περίπου 50.000 φοιτητές και σπουδαστές με προϋπολογισμό του ΥΠΑΙΘ στα 75 εκατομμύρια ευρώ.

Ειδικές ρυθμίσεις θα υπάρξουν για φοιτητές και σπουδαστές στα τρία ακριτικά Πανεπιστήμια, Αιγαίου, Δυτικής Μακεδονίας και Δημοκρίτειο Θράκης, καθώς τα κριτήρια για τους δικαιούχους διευρύνονται από τα 30.000 στα 40.000 ευρώ οικογενειακό εισόδημα.

Φοιτητικές εστίες

Μέσω ΣΔΙΤ θα δημιουργηθούν φοιτητικές εστίες σε πέντε περιοχές της χώρας, Θράκη, Δυτική Μακεδονία, Θεσσαλία, Δυτική Αττική, Κρήτη, με περισσότερες από 8.150 κλίνες και κόστος πάνω από 540 εκατομμύρια ευρώ. Η έναρξη της κατασκευής τους έχει προγραμματιστεί για το 2023 και η ολοκλήρωσή τους το 2027.

Δείτε επίσης

Ισοδύναμο εισόδημα ακαδημαϊκού έτους 2022-23: Διαπίστωση του ποσού 

Γενικός Γραμματέας Ανώτατης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας ο Καθηγητής Οδυσσέας-Ιωάννης Ζώρας 

Μεταπτυχιακοί φοιτητές με αναπηρία: Απαλλαγή από τέλη φοίτησης μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη 

Σύνοδος ΟΗΕ για την Εκπαίδευση με συμμετοχή της Νίκης Κεραμέως: Ο καίριος ρόλος της Ελλάδας 

Πρωτόκολλο κορονοϊού 2022-23 για σχολεία και δομές εκπαίδευσης | ΦΕΚ 

Κεραμέως-νέα σχολική χρονιά 2022/23: Πρόγραμμα πανελλαδικών, ημερομηνίες Πειραματικών/Πρότυπων και άλλα ορόσημα 

Πότε θα λήξουν τα μαθήματα το 2023-Το Πρόγραμμα εξετάσεων όπως ανακοινώθηκε από το ΥΠΑΙΘ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση