Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Νέο Σύστημα Διορισμών στην Εκπαίδευση (ΝΣΔΕ) Κύπρου: Εξετάσεις Νοέμβριο 2019

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Νέο Σύστημα Διορισμών στην Εκπαίδευση (ΝΣΔΕ) Κύπρου: Οι εξετάσεις για εγγραφή στον κατάλογο των Διορίσιμων Εκπαιδευτικών, θα διεξαχθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοέμβρη 2019

Νέο Σύστημα Διορισμών στην Εκπαίδευση (ΝΣΔΕ) Κύπρου

“Η εισαγωγή ενός νέου, σύγχρονου και αξιοκρατικού συστήματος διορισμών στη δημόσια εκπαιδευτική υπηρεσία, αποτελεί κεντρικό άξονα των μεταρρυθμιστικών μας προσπαθειών, οι οποίες αποσκοπούν στην αναβάθμιση και βελτίωση του εκπαιδευτικού μας συστήματος”.

Σημείωμα Υπουργού

Τα παραπάνω βλέπουμε σε Ενημερωτικό Σημείωμα του Δρ Κώστα Χαμπιαούρη, Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, αναφορικά με το Νέο Συστήμα Διορισμών στην Εκπαίδευση (ΝΣΔΕ).

Νέο Σύστημα Διορισμών στην Εκπαίδευση (ΝΣΔΕ) Κύπρου

Το Νέο Σύστημα Διορισμών στην Εκπαίδευση (ΝΣΔΕ), σύμφωνα με τον κο Υπουργό,  στοχεύει στην επιλογή των καταλληλότερων Εκπαιδευτικών για ένταξη στην Εκπαίδευση, στη βάση επιτυχίας σε Γραπτές Εξετάσεις και, ως εκ τούτου, εδράζεται σε ποιοτικά και αξιοκρατικά κριτήρια.

Ιστοσελίδα διορισμών

Για τον σκοπό αυτό δημιουργήθηκε ιστοσελίδα για να παρέχει σε κάθε ενδιαφερόμενο/η, με πλήρη διαφάνεια, όλες τις πληροφορίες σχετικά με τις διαδικασίες που διέπουν το ΝΣΔΕ.

Κεντρική θέση στην ιστοσελίδα έχουν οι πληροφορίες που αφορούν στη διεξαγωγή των Εξετάσεων για όλους/ες τους/τις υποψήφιους/ες Εκπαιδευτικούς για Εγγραφή και Κατάταξη στους Πίνακες Διορισίμων Εκπαιδευτικών.

Οι εξετάσεις του Νέου Συστήματος Διορισμών

Οι εξετάσεις του Νέου Συστήματος Διορισμών στην Εκπαίδευση (ΝΣΔΕ) για εγγραφή στον κατάλογο των Διορίσιμων Εκπαιδευτικών, θα διεξαχθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοέμβρη 2019

Σύμφωνα με τους περί Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας Νόμους,

  • Η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας δέχεται αιτήσεις ή εκδηλώσεις ενδιαφέροντος, ανάλογα με την περίπτωση, για εγγραφή στους πίνακες διορισίμων.
  • Μεταξύ Σεπτεμβρίου και Δεκεμβρίου, διεξάγεται γραπτή εξέταση για μοριοδότηση υποψηφίων που έχουν υποβάλει αίτηση ή εκδήλωση ενδιαφέροντος στο Γραφείο της Επιτροπής μέχρι την 31ηΑυγούστου.
  • Για τους πίνακες διορισίμων Μαρτίου 2020, οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν αίτηση ή εκδήλωση ενδιαφέροντος στο Γραφείο της ΕπιτροπήςΕκπαιδευτικής Υπηρεσίαςμέχρι την Παρασκευή, 30 Αυγούστου 2019.

Αιτήσεις

Αίτηση για εγγραφή σε Πίνακα Διορισίμων (έντυπο ΕΕΥ01Β) υποβάλλεται από πρόσωπα που δεν είναι εγγεγραμμένα στον Πίνακα Διοριστέων της εν λόγω ειδικότητας.Εκδήλωση ενδιαφέροντος (έντυπο ΕΕΥ01Γ) για εγγραφή σε Πίνακα Διορισίμων υποβάλλεται από πρόσωπα που είναι εγγεγραμμένα στον Πίνακα Διοριστέων της εν λόγω ειδικότητας.

Επίκειται αναλυτική ανακοίνωση

Θα ακολουθήσει αναλυτική ανακοίνωση από το ΥΠΠΑΝ σχετικά με τις αιτήσεις συμμετοχής στις γραπτές εξετάσεις, το πρόγραμμα εξετάσεων και τα θέματα πληρωμών. Η ανακοίνωση θα εκδοθεί το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου 2019.

Δείτε αναλυτικά την Ανακοίνωση προς Αιτητές/Υποψηφίους για τους Πίνακες Διορισίμων

Δείτε επίσης

Προθεσμίες που τρέχουν για Θέσεις Εργασίας – Αποσπάσεις – Επιμορφώσεις

ΠΔΕ και Υπουργείο Παιδείας: Τα ποσά που προβλέπονται για το 2019, έως 2023

Υφυπουργός Παιδείας – ΠΑΣΑΔ – ΠΕΑΝ: Τι ειπώθηκε

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

1 Σχόλιο

  1. Εαν συμβεί αυτό εδώ θα κυρηχθεί πόλεμος.
    Όπως και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, έτσι συμβαίνει και στην Κύπρο, η οποία επίσης φαίνεται να διαχειρίζεται αποτελεσματικότερα την αναπηρία εφαρμόζοντας το ICF ( International Classification of Functioning, Disability and Health). Στην Ελλάδα απλώς ψηφίζονται νόμοι χωρίς να εφαρμόζονται.

Γράψτε μία απάντηση