Σάββατο, 25 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Νέοι διαξιφισμοί στη Βουλή για το “sugar daddies”-Σχετ. διαφημίσεις κατέθεσε ο Δ. Κουτσούμπας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Νέοι διαξιφισμοί στη Βουλή για το “sugar daddies” – Διαφημίσεις που προτρέπουν σ αυτό κατέθεσε στη Βουλή ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Νέοι διαξιφισμοί στη Βουλή για το “sugar daddies”

Συνεχίστηκαν και σήμερα οι αντεγκλήσεις στη Βουλή, κατά τη διάρκεια των τοποθετήσεων των Βουλευτών για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, αναφορικά με την αναφορά του Γ.Γ. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα περί αναζήτησης από φοιτήτριες «sugar daddies» για να χορηγήσουν τις σπουδές τους, απόρροια της επιβολής διδάκτρων σε Πανεπιστήμια της αλλοδαπής.

Πολλές γυναίκες Βουλευτές, μεταξύ των οποίων η κα Νάντια Γιαννακοπούλου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και η κα Ζωή Κωνσταντοπούλου Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, στηλίτευσαν την αναφορά αυτή του Γ.Γ. του ΚΚΕ και ζήτησαν να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη, ενώ η Υφυπουργός ΠΑΙΘΑ κα Ζέττα Μακρή παίρνοντας το λόγο δήλωσε ότι αν ήταν Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ η κα Αλέκα Παπαρήγα δεν θα είχαμε αυτή την εξέλιξη. Αργότερα, όταν έλαβε το λόγο ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης κος Κυριάκος Βελόπουλος,  αναφέρθηκε σε ένα “φραστικό λάθος” του Γ.Γ. του ΚΚΕ, το οποίο εκμεταλλεύτηκαν κάποιοι για να αποπροσανατολίσουν από την ουσία της συζήτησης για τα μη κρατικά Πανεπιστήμια.

Μετά όλα αυτά ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ κος Δημήτρης Κουτσούμπας πήρε το λόγο και κατέθεσε στα πρακτικά της Βουλής διαφημίσεις που προτρέπουν σε αυτό που είχε αναφέρει, μία από τη Σουηδία και μία από τη Δανία.

Δείτε

Ομιλία Πρωθυπουργού για το νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια: Σφοδρή επίθεση στο ΚΚΕ και στον Δ. Κουτσούμπα για το sugar daddies 

Συγκεκριμένα ο κος Κουτσούμπας ανέφερε επί του θέματος:

“Γιατί αυτό που ενοχλεί δεν είναι η πραγματικότητα, αλλά η καταγγελία και η αποκάλυψή της. Δεν ενοχλείστε που όλα αυτά συμβαίνουν γύρω μας, αλλά ενοχλείστε όταν βγαίνουν στην επιφάνεια και βάζουν εσάς να απολογείστε για το σάπιο σύστημα σας.

Γιατί λοιπόν δεν καταγγέλλετε το ότι κυκλώματα, ολόκληρες εταιρείες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν με αυτόν τον τρόπο φοιτήτριες και φοιτητές για να πληρώνουν τα υψηλά δίδακτρα για τις σπουδές, στις χώρες της αναπτυγμένης Ευρώπης.

Να ορίστε και οι διαφημίσεις που προτρέπουν σε αυτό. Μία από τη Σουηδία και μία από τη Δανία. Τις βλέπετε κυρίες και κύριοι βουλευτές; Τις βλέπετε; Τις καταθέτω στα πρακτικά. Αυτούς τους αλητήριους εμπόρους λευκής σαρκός καταγγείλαμε και όχι φυσικά τις γυναίκες – θύματα της εκμετάλλευσης.

Αντί κι εσείς λοιπόν να καταγγείλετε όλους αυτούς, καταγγέλλετε το ΚΚΕ. Αλλά αυτό είναι το πρόβλημά σας. Μη τυχόν και αποκαλυφθεί αυτή η σαπίλα του δήθεν όμορφου αγγελικά πλασμένου κόσμου σας.

Εμείς μπορούμε να απευθυνόμαστε στις νέες κοπέλες, να τις κοιτάμε στα μάτια και να τις καλούμε να πορευτούμε μαζί στους αγώνες για να διαμορφώνονται “ρωγμές” στο “τείχος” που ορθώνει η σύγχρονη σήψη του καπιταλισμού απέναντι στους λαούς όλης της ΕΕ, γυναίκες και άνδρες. Όσο και αν προσπαθούν, η κυβέρνηση ΝΔ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Αριστερά, άλλοι εδώ μέσα, με αφορμή τη σημερινή ημέρα, να εμφανιστούν και εδώ μέσα ως “υπερασπιστές των δικαιωμάτων των γυναικών” και της λεγόμενης “ισότητας των φύλων”, έχουν διαμορφώσει μια κόλαση με τις πολιτικές τους για τις γυναίκες των εργατικών, λαϊκών δυνάμεων.

Πάψτε να υπερασπίζεστε τη σαπίλα, τη διαφθορά, τον εκφυλισμό, την οικονομική εξάρτηση, την εκμετάλλευση. Ναι, όλοι σας εδώ μέσα πάτε να κρύψετε ότι ενιαία υπερασπίζεστε τις κατευθύνσεις της ΕΕ και την αντιλαϊκή στρατηγική της απέναντι στις γυναίκες.

Καλείτε τις εργαζόμενες να “συμφιλιωθούν” με την εργασιακή ζούγκλα, τα ακανόνιστα ωράρια, για την ανταγωνιστικότητα των επιχειρηματικών κολοσσών. Καλείτε τις γυναίκες να συμφιλιωθούν με τις υποβαθμισμένες υπηρεσίες φροντίδας και προστασίας των παιδιών, των ηλικιωμένων, των ΑμΕΑ, των ατόμων με αναπηρία. Γιατί όλα αυτά αποτελούν “κόστος” για το κράτος και το κεφάλαιο.

Είδαμε τη δήθεν ευαισθησία σας, κύριοι και κυρίες της κυβέρνησης, απέναντι στα δικαιώματα της αναπληρώτριας εκπαιδευτικού στο Ηράκλειο Κρήτης, η οποία βρίσκεται σε δίδυμη κύηση και δικαιούται μόλις 15 ημέρες αναρρωτική άδεια! Έφτασε η Υφυπουργός Παιδείας να ισχυριστεί ότι «δεν αλλάζει η νομοθεσία και θα μπορούσε να τελειώσει εκεί» η συζήτηση. Ούτε λίγο, ούτε πολύ προκλητικά λέτε ότι δεν έπρεπε να μείνει έγκυος ως αναπληρώτρια εκπαιδευτικός. Έτσι αντιμετωπίζετε και το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας; Ή μήπως με αυτά που λένε οι επιχειρηματικοί κολοσσοί σε νέες εργαζόμενες, προτείνοντας μάλιστα να βάλουν στην “κρυοσυντήρηση” τη δημιουργία οικογένειας;

Στο βωμό του καπιταλιστικού κέρδους υποτάσσετε κάθε κοινωνική ανάγκη της γυναίκας, ακόμα και την ολόπλευρη προστασία από την πολύμορφη βία, κυρίως την εργοδοτική και την κρατική. Όσες ευρωπαϊκές οδηγίες και αν ψηφιστούν, δεν ανατρέπεται η αντιλαϊκή πολιτική που εμποδίζει μια γυναίκα να στέκεται στα πόδια της οικονομικά και κοινωνικά ανεξάρτητη, για να απεγκλωβιστεί από μια βίαιη, παθογόνα διαπροσωπική σχέση.

Με την αντιλαϊκή πολιτική όλων σας -made in EE- έχετε οδηγήσει στην τραγική υποστελέχωση και υποχρηματοδότηση της γραμμής SOS, των συμβουλευτικών κέντρων, των ξενώνων για κακοποιημένες γυναίκες και τα παιδιά τους. Έχετε φτάσει εσείς της κυβέρνησης να αφήνετε απλήρωτους από το Νοέμβρη 2023 τους εργαζόμενους κι εργαζόμενες σε δομές της Γραμματείας Ισότητας. Τώρα να καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους.

Γι’ αυτό καλούμε κάθε γυναίκα να δυναμώσει τον αγώνα για να ανατραπούν οι οικονομικοί-κοινωνικοί-πολιτιστικοί παράγοντες που γεννούν τους δράστες- “τέρατα” που φτάνουν μάλιστα μέχρι και σε γυναικοκτονίες και αφήνουν τις γυναίκες ευάλωτες”.

Δείτε σχετικά

Αντεγκλήσεις στη Βουλή για τα περί διδάκτρων φοιτητριών και sugar daddies-Μακρή: “Σεξιστική η αναφορά”

Κουτσούμπας για Πανεπιστήμια: Η επιβολή διδάκτρων οδηγεί φοιτήτριες να αναζητούν «sugar daddies» για χορηγία σπουδών 

Live-Νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια: Συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή 

Δείτε επίσης

Διορισμοί στα ΚΕΔΑΣΥ αλλά όχι φέτος: Διάταξη στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ 

Συνολικό θεσμικό πλαίσιο για την Ειδική Αγωγή προσεχώς: Συναινέσεις ζήτησε ο Υπουργός Παιδείας από τα κόμματα

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση