Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Νέοι Διευθυντές σχολικών μονάδων: Τον Σεπτέμβριο του 2023 αναλαμβάνουν υπηρεσία

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Νέοι Διευθυντές σχολικών μονάδων: Τον Σεπτέμβριο του 2023 αναλαμβάνουν υπηρεσία – Εντός της εβδομάδας θα εκδοθεί η σχετική Υπουργική Απόφαση για την επιλογή.

Νέοι Διευθυντές σχολικών μονάδων

Τον Σεπτέμβριο του 2023 θα αναλάβουν υπηρεσία οι νέοι Διευθυντές σχολικών μονάδων Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι θα προκύψουν μετά τις προσεχείς διαδικασίες επιλογής, σύμφωνα με δημοσίευμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ.

Εντός της εβδομάδας θα εκδοθεί η σχετική Υπουργική Απόφαση για την επιλογή και ακολούθως θα εκδοθούν οι Προκηρύξεις των θέσεων από τις από τις Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης της χώρας.

Οπως ανέφερε τη Δευτέρα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ο Γενικός Γραμματέας Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης και ΕΑΕ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων κος Αλέξανδρος Κόπτσης, είναι έτοιμη προς υπογραφή η Υπουργική Απόφαση για τη διαδικασία και τις ημερομηνίες υποβολής των αιτήσεων για τις θέσεις των υποψηφίων περίπου 14.000 Διευθυντών όλων των σχολείων –ανά τύπο και βαθμίδα– της χώρας.

Εδώ πρέπει να υπενθυμίσουμε πως πρόσφατα ψηφίστηκε τροπολογία με την οποία δίνεται η δυνατότητα και στους νεοδιόριστους δόκιμους εκπαιδευτικούς που δεν έχουν μονιμοποιηθεί να θέσουν υποψηφιότητα εφόσον έχουν τις τυπικές προϋποθέσεις.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα:

“Μέχρι τώρα πάντως υπάρχει δυστοκία στη συγκρότηση των τοπικών συμβουλίων επιλογής διευθυντών σχολείων, λόγω απροθυμίας συμμετοχής των εκπαιδευτικών αλλά και έλλειψης των διοικητικών προϋποθέσεων που θέτει ο νόμος (ενδεικτικά, πρέπει να υπηρετούν με οργανική θέση στη διεύθυνση εκπαίδευσης με τουλάχιστον δεκαπενταετή εκπαιδευτική υπηρεσία στην οικεία βαθμίδα εκπαίδευσης κ.ά.)”.

“Σύμφωνα με εκτιμήσεις συνδικαλιστών, αυτό θα αποτελέσει έναν λόγο καθυστέρησης της διαδικασίας. Οι αιτήσεις θα κατατεθούν για πρώτη φορά ηλεκτρονικά, θα γίνει μοριοδότηση των υποψηφίων, θα ακολουθήσει η προθεσμία των ενστάσεων και μετά οι συνεντεύξεις των τελικών υποψηφίων. «Με όλα αυτά, δύσκολα να επιλεγούν διευθυντές για την τρέχουσα σχολική χρονιά», ανέφερε τη Δευτέρα στην «Κ» στέλεχος του Yπουργείου Παιδείας”.

Δείτε επίσης

Ενωση Διευθυντών σχολείων: Όχι στην αλλαγή Διευθυντών κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 

Ενωση Διευθυντών για συμβούλια επιλογής Δ/ντών: Αναξιόπιστα και χωρίς κύρος 

Νόμος 4997-2022: Τα άρθρα για προσοντολόγιο-επιλογές Διευθυντών-νεοδιόριστους-Πανεπιστημιακά τμήματα 

Εισαγωγική επιμόρφωση εκπαιδευτικών-ΕΕΠ και ΕΒΠ: Διαδικασία-Αιτήσεις-Πρόγραμμα | Απόφαση 

Διορισμός αιρετών ΚΥΣΠΕ-ΚΥΣΔΕ: Η Απόφαση με τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση