Κυριακή, 26 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Νέοι Πίνακες Ειδικής Αγωγής-Ερώτηση στη Βουλή για τη νέα Προκήρυξη

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Νέοι Πίνακες Ειδικής Αγωγής-Ερώτηση στη Βουλή για τη νέα Προκήρυξη από τον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κο Αγγελο Τσιγκρή.

Κατατέθηκε στη Βουλή άλλη μια ερώτηση για το άνοιγμα των πινάκων Ειδικής Αγωγής. Την Ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κος Αγγελος Τσιγκρής με θέμα “Άνοιγμα των νέων πινάκων κατάταξης εκπαιδευτικών της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης“.

Δείτε την Ερώτηση στη Βουλή για Πίνακες ΕΑΕ 

Πρόεδρος ΑΣΕΠ-νέα Προκήρυξη
Ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ κος Αθανάσιος Παπαϊωάννου, μίλησε στην εκπομπή  “Παιχνίδια Εξουσίας” του ραδιοσταθμού alpha radio 989, αναφορικά με την έκδοση και κατάρτιση των νέων πινάκων Ειδικής Αγωγής.
Ο κος Παπαϊωάννου

ερωτηθείς από τη δημοσιογράφο σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της νέας Προκήρυξης ανέφερε πως στόχος αποτελεί για το ΑΣΕΠ να εκδοθούν τα προσωρινά αποτελέσματα το καλοκαίρι που έρχεται και αυτό θα επιδιωχθεί αν και υπάρχουν εν εξελίξει και άλλες Προκηρύξεις στο ΑΣΕΠ – Δείτε αναλυτικά ΕΔΩ

Τι είπε ο Δ/ντής ΕΑΕ του ΥΠΑΙΘ στην ΠΟΣΕΕΠΕΑ

Κατά τη συνάντηση μελών του Δ.Σ της ΠΟΣΕΕΠΕΑ με τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης (ΕΑΕ) κο Χαράλαμπο Παπαϊωάννου., αναφέρθηκε πως έως το καλοκαίρι ευελπιστεί το ΥΠΑΙΘ να έχει περατωθεί η διαδικασία κατάρτισης νέων Προσωρινών Πινάκων με το υπάρχον σύστημα διορισμών και προσλήψεων αναπληρωτών.

Υπενθυμίζουμε πως

οι Αξιολογικοί Πίνακες της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης έχουν ισχύ έως τη λήξη του τρέχοντος σχολικού έτους.

Αυτό προβλέπει

η παράγραφος δ’  του άρθρου 64 του ν. 4692/2020, με την οποία καταργήθηκε η περίπτωση γ΄ της παραγράφου 1 του άρθρου 66 του ν. 4589/2019.

Ετσι οι Αξιολογικοί Πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών και μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ), ισχύουν έως τη λήξη του 2ου σχολικού έτους που έπεται του σχολικού έτους που δημοσιεύτηκαν σε ΦΕΚ.

Δείτε σχετικά
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση