Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2022

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Νεοϊδρυθέντα τμήματα Πανεπιστημίων: Διευκρινίσεις Υπουργείου Παιδείας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Νεοϊδρυθέντα τμήματα Πανεπιστημίων: Διευκρινίσεις του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την έναρξη και λειτουργία τους το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

Νεοϊδρυθέντα τμήματα Πανεπιστημίων: Διευκρινίσεις του Υπουργείου Παιδείας

Ανακοίνωση εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας αναφορικά με την έναρξη και λειτουργία των νεοϊδρυθέντων Πανεπιστημιακών Τμημάτων που προέκυψαν από τις συγχωνεύσεις ΑΕΙ και ΤΕΙ, εξαιτίας ελλείψεων σε προσωπικό και υποδομές και τα ερωτήματα φοιτητών και γονέων.

Σύμφωνα με την Ανακοίνωση το Υπουργείο καλείται να διαχειριστεί μια δύσκολη κατάσταση τη στιγμή που ως Αξιωματική αντιπολίτευση διαφώνησε με το σχέδιο της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για την κατάργηση των ΤΕΙ και την συγχώνευσή τους με τα ΑΕΙ, “με αποτέλεσμα τη σημαντική υποβάθμιση της τεχνολογικής εκπαίδευσης”.

Από τη στιγμή όμως που:
  • Η διαδικασία συμπλήρωσης των μηχανογραφικών δελτίων είχε ήδη ξεκινήσει πριν από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και έχει ολοκληρωθεί.
  • Τα νέα αυτά τμήματα αποτελούν επιλογές πολλών υποψηφίων.
  • Στις περισσότερες περιπτώσεις, η συμπερίληψή τους στα Μηχανογραφικά Δελτία έγινε με τη συναίνεση των αρμοδίων οργάνων των Ιδρυμάτων.
Το Υπουργείο επισημαίνει πως:
  • “Προέχει να σταθούμε με αίσθημα ευθύνης στους νέους που έχουν ήδη επιλέξει τα νέα τμήματα και στις οικογένειές τους, θωρακίζοντας παράλληλα την ισορροπία και αδιαβλητότητα του συστήματος.”
  • “Τα Ιδρύματα οφείλουν να μεριμνήσουν για τη λειτουργία των νέων αυτών τμημάτων, όπως και για όλα τα τμήματα που θα υποδεχτούν φοιτητές το επερχόμενο ακαδημαϊκό έτος.”

Και καταλήγει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων πως θα σταθεί αρωγός, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, στην προσπάθεια αυτή.

Δείτε ολόκληρη την Ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας σχετικά με την έναρξη και λειτουργία νεοϊδρυθέντων πανεπιστημιακών τμημάτων το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020

 

Δείτε ακόμη:

Πρόγραμμα Επαναληπτικών Πανελλαδικών Εξετάσεων 2019

Εκτίμηση Βάσεων Πανελλαδικών για 459 Σχολές

Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως: Στον Ρ/Σ 104,9 FM για Διορισμούς, Τριτοβάθμια, Βάσεις εισαγωγής

Προγραμματικές Κεραμέως: Τι είπε για Ειδική Αγωγή, Υποστηρικτικές Δομές, Α/θμια και Β/θμια, Επαγγ/τική εκπ/ση, Πρόσβαση στην Τριτοβάθμια

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση