Δευτέρα, 15 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Νέος Πρόεδρος ΙΕΠ για πολλαπλό βιβλίο-αξιολόγηση-ειδική αγωγή-επιμόρφωση-bullying-Καλλιτεχν. Εκ/ση

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Νέος Πρόεδρος ΙΕΠ για πολλαπλό βιβλίο-αξιολόγηση-ειδική αγωγή-επιμόρφωση-bullying-Καλλιτεχν. Εκ/ση-Επαγγ/κή εκ/ση-εξ αποστάσεως εκπ/ση-αξιολόγηση Προγραμμάτων από το ΙΕΠ.

Νέος Πρόεδρος ΙΕΠ

Σε διατύπωση γνώμης προέβησαν σήμερα Τετάρτη 26 Ιουλίου 2023 τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων (ΕΜΥ) της Βουλής , σύμφωνα με τα άρθρα 32 παρ.5 και 49Α του Κανονισμού της Βουλής, σε συνδυασμό με το στοιχείο α΄ της παρ. 1 του άρθρου 4 του ν. 3966/2011, όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει, σχετικά με τον προτεινόμενο από τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, κο Κυριάκο Πιερρακάκη, για διορισμό στη θέση του Προέδρου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), του κου Σπυρίδωνα Δουκάκη, Καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Δεκτός με 5 “ΝΑΙ”- 2 “ΠΑΡΩΝ” – 1 “ΟΧΙ”

Μετά την διεξαχθείσα συζήτηση, η οποία περιείχε την παρουσίαση του υποψήφιου νέου Προέδρου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), κου Σπυρίδωνα Δουκάκη από τον Υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κο Κυριάκο Πιερρακάκη, την τοποθέτηση του κου Δουκάκη και τις απαντήσεις που έδωσε στα μέλη της ΕΜΥ, εκπροσώπους των κομμάτων, η υποψηφιότητά του έγινε δεκτή με πέντε (5) “ΝΑΙ” από τη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, τους ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ, τη ΝΙΚΗ και την ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, δυο (2) “ΠΑΡΩΝ” από τον ΣΥΡΙΖΑ και την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ και ένα (1) “ΟΧΙ” από το ΚΚΕ.

Σε τι τοποθετήθηκε

Ο νέος Πρόεδρος του ΙΕΠ κος Σπυρίδων Δουκάκης τοποθετήθηκε μεταξύ άλλων για το Πολλαπλό Βιβλίο, την Επαγγελματική και Τεχνική Εκπαίδευση, τον Σχολικό Εκφοβισμό (bullying), την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, την Αξιολόγηση εκπαιδευτικών και εκπαιδευτικού έργου, την Ειδική Αγωγή, την Επιμόρφωση, την Καλλιτεχνική Εκπαίδευση και την Αξιολόγηση Προγραμμάτων από το ΙΕΠ.

Αναλυτικά οι τοποθετήσεις του: 

Πολλαπλό Βιβλίο

Θέλουμε το καλό Πολλαπλό Βιβλίο. Εχουν γίνει μέχρι τώρα αρκετά πράγματα και ολοκληρώνεται στις 28 Αυγούστου 2023 η συλλογή προτάσεων. Θα επικαιροποιήσουμε τη διαδικασία και θα επιλύσουμε όσα εμπόδια παρουσιαστούν. Θέλουμε βιβλία για όλους με μηχανισμό ανατροφοδότησης, με αξιολόγηση. Εχουμε εμπιστοσύνη στους επιστήμονες του ΙΕΠ.

Επαγγελματική και Τεχνική Εκπαίδευση

Υπάρχει σχεδιασμός. Επικαιροποιούμε και αναπτύσσουμε. Θα δώσουμε στα παιδιά διεξόδους.

Σχολικός Εκφοβισμός (bullying)

Κρίσιμο θέμα. Χρειάζονται δουλειά, διαδικασίες, προγράμματα. Εχουμε και τα εργαστήρια Δεξιοτήτων.

Εξ αποστάσεως εκπαίδευση

Δεν μπορούμε να πάμε σε μοντέλα αποκλειστικά εξ αποστάσεως. Θέλουμε μεικτό σύστημα με εμπλοκή όλων, στελεχών εκπαίδευσης, εκπαιδευτικών κ.λ.π.

Αξιολόγηση

Οπου απαιτείται επικαιροποίηση θα γίνει. Θα ενισχυθεί περαιτέρω η αξιολόγηση η οποία είναι νόμος του κράτους.

Ειδική Αγωγή

Εμφαση στην πρόωρη διάγνωση, να προλάβουμε, να κάνουμε παρεμβάσεις.

Επιμόρφωση

Θα δημιουργηθεί Ενιαία Πλατφόρμα με ενοποίηση όλων των υπαρχόντων.

Καλλιτεχνική Εκπαίδευση

Είναι χώρος που χρειάζεται δουλειά, χρειάζεται παρεμβάσεις.

Αξιολόγηση Προγραμμάτων από το ΙΕΠ

1.000 Προγράμματα προς αξιολόγηση είχαμε πέρσι και 60 Συμβούλους ΙΕΠ να τα αξιολογήσουν. Χρειάζεται αποκέντρωση.

Δείτε επίσης

Απολογισμός ΙΕΠ 2019-2023: Οι 5 βασικοί άξονες 

Πέντε προτάσεις αξιολόγησης σχολικών μονάδων από την Ενωση Διευθυντών προς το Υπ. Παιδείας

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση