Πέμπτη, 18 Ιουλίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Νέος Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ο Καθηγητής Χριστόδουλος Στεφανάδης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Νέος Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ο Καθηγητής Χριστόδουλος Στεφανάδης, Βουλευτής Σάμου της Ν.Δ.

Νέος Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων

Νέος Πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής η οποία ασχολείται με την επεξεργασία των νομοσχεδίων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού είναι από σήμερα ο κος Χριστόδουλος Στεφανάδης, Βουλευτής Σάμου της Ν.Δ. και καθηγητής Καρδιολογίας.

Ακολουθεί το Βιογραφικό Σημείωμα του κου Στεφανάδη

Προσωπικά Στοιχεία

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:

Γεννήθηκε στην Ικαρία.

Οικογενειακή Κατάσταση:

Είναι πατέρας δύο παιδιών.

Επάγγελμα:

Καθηγητής Καρδιολογίας.

Όσον αφορά στην Ελλάδα ήταν Διευθυντής της Α’ Καρδιολογικής κλινικής του Πανεπιστήμιου Αθηνών (2002-2014) και ανακηρυγμένος Ομότιμος και Επίτιμος καθηγητής Καρδιολογίας του ίδιου Πανεπιστημίου. Διετέλεσε Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας απο το 1997 έως το 1999, Πρόεδρος του Ελληνικού Κολλεγίου Καρδιολογίας (2007 – 2009), Αντιπρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας και Τεχνολογίας – ΕΣΕΤ (2005-2009) και Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής (2014-2015). Τέλος, είναι Προέδρος του ερευνητικού ινστιτούτου μελέτης μακροζωίας και ασθενικών του γήρατος (2014- ). Στο Διεθνή χώρο, είναι Καθηγητής Ιατρικής στο Department of Medicine, Division of Cardiology, Emory University , Atlanta, USA, (2007-σήμερα) και Καθηγητής Καρδιολογίας στο Yale University, New Haven, Connecticut, USA (2014- σήμερα). Το ερευνητικό του έργο περιλαμβάνει περισσότερες από 1600 πλήρεις δημοσιευμένες ερευνητικές εργασίες σε έγκυρα διεθνή ιατρικά περιοδικά. Οι εργασίες του έχουν περισσότερες από 65.000 αναφορές (citations) στη διεθνή βιβλιογραφία. Σύμφωνα με επίσημα διεθνή, δημοσιευμένα, στατιστικά στοιχεία, είναι ο επιστήμονας με το μεγαλύτερο αριθμό ερευνητικών εργασιών παγκοσμίως για την τελευταία 20ετία, στο πεδίο της καρδιολογίας.

Σπουδές:

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδικότητα στην Παθολογία και την Καρδιολογία. Έγινε Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, και διαδοχικά στην ίδια σχολή, Λέκτορας, Επίκουρος Καθηγητής, Αναπληρωτής Καθηγητής και Καθηγητής Καρδιολογίας.

Ξένες γλώσσες:

Αγγλικά

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Είναι μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Έχει περισσότερες από 3.500 ανακοινώσεις και έχει δώσει πάνω από 260 διαλέξεις σε Διεθνή Επιστημονικά Συνέδρια. Έχει εκδώσει 6 βιβλία διεθνών εκδοτικών οίκων και έχει συγγράψει κεφάλαια σε 13 διεθνή συγγράμματα. Είναι Section Editor (Clinical Cardiology) του περιοδικού του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας (Journal of American College of Cardiology) και έχει τιμηθεί με 2 βραβεία για την έρευνά του στην Επεμβατική Καρδιολογία από το Thoraxcenter, Erasmus University, Rotterdam, The Netherlands. Το 2008 του απονεμήθηκε ο τίτλος του “Άρχοντος” από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως, ενώ το 2005 ο τίτλος του “Elite Reviewer” από το επιστημονικό περιοδικό Journal of the American College of Cardiology (JACC) σε αναγνώριση της συμβολής του στην έκδοση του περιοδικού. Το 2011, το American College of Cardiology του απένειμε το Βραβείο Simon Dack, το οποίο δίδεται στον επιστήμονα με τη σημαντικότερη προσφορά στις επιστημονικές εκδόσεις του Αμερικανικού Κολλεγίου Καρδιολογίας . Επί σειρά ετών δημοσιεύει άρθρα στον ημερήσιο τύπο για την ενημέρωση του κοινού σε θέματα καρδιαγγειακής υγείας, διατηρούσε τη στήλη “Καρδίαν Καθαρά” σε γνωστή εφημερίδα, ενώ πλεόν αρθογραφεί σε εβδομαδιαία στήλη σε δημοφιλή εφημερίδα πανελλαδικής κυκλοφορίας.

Δείτε επίσης

Ανακοίνωση μόνιμων διορισμών 2024: 10.000 σε όλες τις ειδικότητες, σε όλες τις βαθμίδες 

Ενημέρωση για τον αριθμό μόνιμων διορισμών ΕΕΠ-ΕΒΠ για το 2024-25 

 Αντιστοιχίες τμημάτων ΑΕΙ για μετεγγραφές φοιτητών 2024-25 | ΦΕΚ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση