Σάββατο, 25 Μαΐου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

NevronasFESTival: Φεστιβάλ Συμπεριληπτικών Παραστατικών Τεχνών και Καλλιτεχνικής διάδρασης

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

NevronasFESTival: Φεστιβάλ Συμπεριληπτικών Παραστατικών Τεχνών και Καλλιτεχνικής διάδρασης – 9-11/4/2021, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων – Προθεσμία τελικής υποβολής προτάσεων 15 Οκτωβρίου 2020.

NevronasFESTival
Φεστιβάλ Συμπεριληπτικών Παραστατικών Τεχνών και Καλλιτεχνικής διάδρασης
9-11/4/2021, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Feel the Art… your Own way!

Άνθρωποι από τους χώρους της μουσικής, του χορού, του θεάτρου, της φωτογραφίας, των εικαστικών αλλά και της επιστήμης, της τεχνολογίας και των εφαρμογών θα βρεθούν από τις 9 έως και 11 Απριλίου του 2021 στο 1ο ΝevronasFESTival – Φεστιβάλ Συμπεριληπτικών Παραστατικών Τεχνών και Καλλιτεχνικής Διάδρασης στην Αθήνα υπό την οργανωτική ευθύνη της ομάδας των nevronas.gr, ΑRTimeleia, AccessLab και του Συλλόγου +οικία.

Σ’ αυτή την 3ήμερη Γιορτή Συμπερίληψης στη Τεχνόπολη, τον πιο ζωντανό χώρο πολιτισμού στην καρδιά της Αθήνας, ανοιχτό και προσβάσιμο σε όλους θα #υπάρχουμε_μαζί, θα γνωρίσουμε τις μικτές καλλιτεχνικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και το εξωτερικό, θ’ ακούσουμε ανθρώπους να μας μιλάνε για μεθόδους, τρόπους συνεργασίας και θέματα Προσβασιμότητας, κάνοντας έτσι την έννοια της Συμπερίληψης όχι ξεχωριστή και εξαιρετική, αλλά μέρος και αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνικής και πολιτιστικής μας πραγματικότητας.

Τρεις μέρες πλαισιωμένες

από θέατρο, μουσική, χορό, εκθέσεις, κινηματογράφο, εργαστήρια, ομιλίες, συζητήσεις συμπεριληπτικού ενδιαφέροντος με στόχο να είμαστε όλοι εκεί, ανάπηροι και μη, για να δούμε, να ακούσουμε και να κουβεντιάσουμε πώς οι άνθρωποι με και χωρίς αναπηρία συνυπάρχουμε, δημιουργούμε και παίρνουμε χαρά, μέσα από τις τέχνες και τον πολιτισμό.

Κυρίαρχη και κινητήρια ιδέα μας παραμένει ότι η αναπηρία δεν αποτελεί εμπόδιο, αλλά πρόκληση!

ΝevronasFESTivalTeam

 Δείτε πως θα λάβετε μέρος στο NevronasFESTival | OPEN CALL… σε Καλλιτέχνες, Φορείς, Συλλόγους και Ομάδες!

 Το αναλυτικό πρόγραμμα καθώς και περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν σύντομα.

___________________

Ασχολείστε με τη μουσική ,το χορό ,το θέατρο, τη φωτογραφία, τα εικαστικά, την επιστήμη,  την τεχνολογία ή τις εφαρμογές και πιστεύετε ότι η αναπηρία δεν αποτελεί εμπόδιο, αλλά πρόκληση;

Το Νevronas FESTival προσκαλεί καλλιτέχνες, φορείς, συλλόγους και ομάδες από όλο τον  κόσμο να υποβάλλουν πρόταση για συμμετοχή στο Φεστιβάλ Συμπεριληπτικών  Παραστατικών Τεχνών και Καλλιτεχνικής Διάδρασης που θα πραγματοποιηθεί 9 έως και 11 Απριλίου του 2021 στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων υπό την οργανωτική ευθύνη της ομάδας ομάδας των nevronas.gr, ΑRTimeleia, AccessLab και του Συλλόγου +οικία.

Το Φεστιβάλ έχει ως στόχο να αποτελέσει μία δράση, η οποία βασίζεται :
  • Στη συμπεριληπτική καλλιτεχνική πραγματικότητα και συνεύρεση
  • Στην αποδοχή της συνύπαρξης και της ανθρώπινης ποικιλομορφίας
  • Στην πλήρη προσβασιμότητα και συμπερίληψη
  • Στην πολιτιστική και κοινωνική δράση για την άρση των κοινωνικών διακρίσεων
 ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ 

 Οι προτάσεις μπορεί να αφορούν συγκεκριμένες δράσεις ή/και την καλλιτεχνική επιμέλεια  ενός συνόλου δράσεων.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ενήλικες που έχουν ή ανήκουν σε μικτές καλλιτεχνικές ομάδες  καθώς και μεμονωμένα άτομα με αναπηρία με νομικό πρόσωπο.

Η θεματολογία είναι  ανοιχτή και τα κριτήρια επιλογής βασίζονται στην συμπερίληψη, την δημιουργικότητα και την  πρωτοπορία στον τρόπο έκφρασης μέσα από την αναπηρία.

Οι προτάσεις πρέπει να  διακρίνονται για την επαγγελματική τους αρτιότητα και να προβάλλουν σαφώς τον σκοπό  υλοποίησης και ανάδειξής τους.

Το Νevronas FESTival προσφέρει στους καλλιτέχνες: 
  • Προϋπολογισμένη οικονομική στήριξη
  • Χώρο για τη παρουσίαση του έργου
  • Τεχνική υποστήριξη
  • Ανθρώπινο δυναμικό για τεχνικές ανάγκες
  • Δημοσίευση και προώθηση των έργων στο nevronas.grκαι σε άλλα εγχώρια  και διεθνή μέσα
  • Στήριξη και προβολή των καλλιτεχνών σε εγχώριους και ξένους προσκεκλημένους

Για υποβολή πρότασης, πατήστε εδώ: https://forms.gle/n488CAgy4hCvBNe99

Προθεσμία τελικής υποβολής 15 Οκτωβρίου 2020, στις 23:59. 

[ Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε στο team@nevronas.gr. ]

Δείτε επίσης

Επιμόρφωση στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση: ΠΕΚΕΣ Στερεάς Ελλάδας-Οι 3 άξονες
Επιμόρφωση αξιοποίησης iPads ως εκπαιδευτικών εργαλείων: Εκκίνηση Προγράμματος
Σεμινάριο eTwinning για γονείς: Διαθέσιμο για όλους, χωρίς κωδικούς
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση