“Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Νίκος Φίλης στο f.b.: “Διαλύοντας στο πόδι-Οι άριστοι… έμπλεξαν τα xls!”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Νίκος Φίλης στο f.b.: “Διαλύοντας στο πόδι” – Οι άριστοι… έμπλεξαν τα xls! – Ανάρτηση σχετικά με την αναστολή της έναρξης λειτουργίας 37 (τελικά) τμημάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης – Ανακοίνωση του Τμήματος Τουρισμού του Ιονίου Πανεπιστημίου.

Νίκος Φίλης στο f.b.

Με ανάρτησή του στο f.b. ο Τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης αναφέρεται στην αναστολή της έναρξης λειτουργίας 37 (τελικά) τμημάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης, την οποία ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας εχθές, Πέμπτη 07 Νοεμβρίου 2019.

Συγκεκριμένα εστιάζεται στο θέμα που προέκυψε με την συμπερίληψη, στα Τμήματα που αναστέλλεται η λειτουργία τους και του Τμήματος Τουρισμού του Ιονίου Πανεπιστημίου, το οποίο όμως λειτουργεί από το τρέχον ακαδημαϊκό έτος έχοντας 100 φοιτητές.

Το  Υπουργείο με νέα κοινοποίηση Πίνακα αφαίρεσε το Τμήμα Τουρισμού του Ιονίου Πανεπιστημίου από τη λίστα, όπως μας ενημέρωσε με Ανακοίνωσή της και η Πρόεδρος του Τμήματος Τουρισμού του Ιονίου Πανεπιστημίου κα Αδαμαντία Πατέλη(Δείτε ακολούθως).

Ο Νίκος Φίλης στην ανάρτησή του με τίτλο “Οι άριστοι… έμπλεξαν τα xls!” μιλάει:

“Για το ακατόρθωτο που πέτυχε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, χθες το απόγευμα. Πάνω στη φούρια της να «σβήσει» τμήματα από τον ακαδημαϊκό χάρτη, κατήργησε μέχρι και τμήμα που λειτουργούσε, με 100 φοιτητές ήδη να σπουδάζουν! ”

και συνεχίζει λέγοντας:

Το υπουργείο απέστειλε στους δημοσιογράφους πίνακα με 37 τμήματα η έναρξη λειτουργίας των οποίων «αναστέλλεται». Στην πράξη βέβαια, πρόκειται για κατάργηση.

Μία ώρα αργότερα, απέστειλε νέο διορθωμένο πίνακα αυξάνοντας τα τμήματα σε 38, με την προσθήκη του τμήματος Τουρισμού του Ιονίου Πανεπιστημίου, το οποίο ωστόσο ήδη λειτουργεί από το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, με 100 φοιτητές!

Μάλιστα το υπουργείο δικαιολογούσε την αποστολή του νέου πίνακα (με τα 38 τμήματα), γράφοντας σε ανακοίνωσή του με κακά ελληνικά:

«Σας επισυνάπτεται, εκ νέου, ο πίνακας με τα προς αναστολή τμήματα τα οποία αριθμούν 38 και όχι 37 όπως εκ παραδρομής γράφτηκε στο προηγούμενο Δελτίο Τύπου εξ’ αιτίας αναφοράς σε προηγούμενη έκδοση του σχετικού αρχείου excel»!

Μπορεί να φανταστεί κανείς τον πυρετό με τον οποίο συντάσσονταν αυτά τα αρχεία excel μέσα στο υπουργείο, κόψε-ράψε!

Κατόπιν, μετά τη θύελλα που ξεσηκώθηκε στο Ιόνιο, με καθηγητές, γονείς και φοιτητές να αναρωτιούνται γιατί… καταργήθηκαν και τι κάνουν τώρα, το υπουργείο επανήλθε με νέο αρχείο excel όπου τα τμήματα ξαναγίνονται 37, χωρίς το Τουρισμού.

Έτσι «χτίζουν» την νέα τριτοβάθμια εκπαίδευση οι άριστοι.

Διαλύοντας στο πόδι.”

Η ανακοίνωση της Προέδρου του Τμήματος Τουρισμού

Σύμφωνα με επικοινωνία της πρυτανικής αρχής του Ιονίου Πανεπιστημίου με τον αρμόδιο Υφυπουργό Παιδείας κ. Βασίλη Διγαλάκη, η προσθήκη του Τμήματος Τουρισμού του Ιονίου Πανεπιστημίου στη λίστα των 38 τμημάτων των οποίων η λειτουργία αναστέλλεται από το Υπουργείο Παιδείας έχει γίνει εκ παραδρομής.

Η συγκεκριμένη λίστα αφορά τμήματα με προβλεπόμενη έναρξη λειτουργίας από το ακαδημαϊκό έτος 2020-21 και μετά.

Το Τμήμα Τουρισμού του Ιονίου Πανεπιστημίου είναι νεοσύστατο και λειτουργεί ήδη με εισακτέους από το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020.

Η πρόεδρος του Τμήματος Τουρισμού

Αδαμαντία Πατέλη

_______________

Δείτε επίσης

Αναστολή έναρξης λειτουργίας 38 τμημάτων ΑΕΙ: Ανακοινώσεις ΥΠΑΙΘ και ΣΥΡΙΖΑ
ΕΠΕΚΕ Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ: Η Yπ. Παιδείας να ζητήσει εδώ και τώρα την αύξηση του προϋπολογισμού για την εκπαίδευση
Προϋπολογισμός ΥΠΑΙΘ: Οχι διορισμοί το 2019-Αδιάβαστοι και στην απλή αριθμητική | Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ
Υπουργείο Παιδείας προς ΣΥΡΙΖΑ: Εγκαταλείψτε τη «δημιουργική λογιστική»-αμείλικτοι οι αριθμοί
Σύνδρομο ιδιοκτησίας του κράτους και της εξουσίας: Αρθρο του Α. Λακασά και ανάρτηση του Ν. Φίλη

_______________

Πριν φύγετε

Προσλήψεις Δευτεροβάθμιας 2019-20: Πίνακας-Λάθη στο Β. Αιγαίο-Του Ν. Κορδή
Προσλήψεις εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας-06-11-2019: Ονόματα
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση