Παρασκευή, 29 Σεπτεμβρίου 2023

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Νομικές απορίες: Μια νέα πρωτοβουλία του especial.gr

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Νομικές απορίες: Μια νέα πρωτοβουλία του especial.gr – Mέσω ειδικής φόρμας θα μπορούν να κατατίθενται  προσωπικές νομικές απορίες που αφορούν σε ζητήματα εκπαιδευτικών θεμάτων.

Νομικές απορίες

Η ομάδα του especial.gr, με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνει ότι από το Σάββατο 8 Απριλίου 2023, ξεκινά την πιλοτική λειτουργία της στήλης “Νομικές Απορίες“.

Οι Νομικές Απορίες είναι μια νέα πρωτοβουλία του especial.gr μέσω της οποίας οι επισκέπτες του ιστότοπου θα μπορούν να απευθυνθούν στην συνδρομή της Δικηγόρου κας Μαρίνας Καλαϊτζή* προς διαφώτιση και ερμηνεία διαφόρων νομικών αποριών που ενδεχομένως έχουν ή ανακύψουν.

Πιο συγκεκριμένα, οι επισκέπτες μας μέσω ειδικής φόρμας θα μπορούν να καταθέτουν τις προσωπικές τους νομικές απορίες που αφορούν σε ζητήματα εκπαιδευτικών θεμάτων.

Η ομάδα του especial.gr αναλαμβάνει να ομαδοποιεί τις νομικές απορίες των επισκεπτών, και οι απαντήσεις θα δίνονται μέσω δημοσιευμένων σχετικών άρθρων.

Μπορείτε να βρείτε τη σελίδα “ΝΟΜΙΚΕΣ ΑΠΟΡΙΕΣ” εδώ

________________________

*Το βιογραφικό της κας Μαρίνας Καλαϊτζή

“H Μαρίνα Π. Καλαϊτζή είναι Δικηγόρος  Παρ’ Αρείω Πάγω, απόφοιτη της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος Εξειδίκευσης (LL.M.) στο Δίκαιο Πληροφορικής και στα Προσωπικά Δεδομένα από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού διπλώματος Εξειδίκευσης (MS.c) με τίτλο «Δίκαιο Ενέργειας, Επιχειρηματικότητας, Ρυθμιστική και Ενεργειακή Πολιτική» του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος.

Ασκεί μάχιμη δικηγορία και διαθέτει σημαντική δικαστηριακή εμπειρία. Αναλαμβάνει και χειρίζεται ένα διευρυμένο φάσμα υποθέσεων, σχεδόν σε κάθε τομέα του δικαίου, με εξειδίκευση στο αστικό, εμπορικό και ποινικό δίκαιο, ενώ αναλαμβάνει με ιδιαίτερη επιτυχία υποθέσεις διοικητικού δικαίου. Είναι νομική σύμβουλος σε εμπορικές επιχειρήσεις, τόσο σε επίπεδο συμβουλευτικής δικηγορίας, όσο και σε δικαστική τους εκπροσώπηση. 

Διετέλεσε επιστημονική συνεργάτης και Νομική Σύμβουλος στο Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων. Είναι διαπιστευμένη εξετάστρια και βαθμολογήτρια του Κέντρου Μελετών Ασφαλείας (ΚΕ.ΜΕ.Α). Είναι πιστοποιημένη διαμεσολαβήτρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης για κτηματολογικές, εμπορικές ,οικογενειακές και αστικές διαφορές. Από το Δεκέμβριο 2019 είναι ιδρυτικό μέλος και Αντιπρόεδρος του ΔΣ του Σωματείου με την επωνυμία «Σύλλογος Φίλων Γ/Μ Κλινικής του Αρεταίειου Νοσοκομείου». Από το χρονολογικό έτος 2021, εκπροσωπεί το Hub Θεσσαλονίκης της ‘WomenAct”. 

Στοιχεία επικοινωνίας:

Γραφείο Θεσσαλονίκης : Ενωτικών 9, ΤΚ 54627

Γραφείο Αθηνών: Ζωοδόχου Πηγής 8-10, ΤΚ 10678

T. 2310230810 & 6972264300

kalaitzimarina.law@gmail.com

Δείτε επίσης

Οδηγός εκπαιδευτικού-ΕΕΠ-ΕΒΠ 2022: Νομοθεσία-Λειτουργία Α/θμιας και Β/θμιας-Νεοδιόριστοι-Αναπληρωτές 

Εξαίρεση διορισμών-προσλήψεων-τοποθετήσεων Δ/ντών-διαγωνισμού ΑΣΕΠ την προεκλογική περίοδο | ν/σ ΥΠ.ΕΣ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση