Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Νομοθετικό πλαίσιο υπηρεσιακών μεταβολών εκπαιδευτικών: Με όλες τις τελευταίες νομοθετικές αλλαγές

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Νομοθετικό πλαίσιο υπηρεσιακών μεταβολών εκπαιδευτικών: Με όλες τις τελευταίες νομοθετικές αλλαγές και παρεμβάσεις – Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Π.Ε.

Νομοθετικό πλαίσιο υπηρεσιακών μεταβολών

Το Νομοθετικό Πλαίσιο για τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών λαμβάνοντας υπόψη όλες τις τελευταίες νομοθετικές αλλαγές και παρεμβάσεις, κοινοποιεί η Δημοκρατική Συνεργασία Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Το προλογικό σημείωμα της ΔΗ.ΣΥ

Σε αναμονή της έκδοσης της σχετικής εγκυκλίου για τις αποσπάσεις τόσο από περιοχή σε περιοχή όσο σε φορείς και ενόψει της έναρξης των διαδικασιών, από τα κατά τόπους ΠΥΣΠΕ, για τις οριστικές τοποθετήσεις/βελτιώσεις θέσεων, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης επικαιροποιεί το Νομοθετικό Πλαίσιο για τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών λαμβάνοντας υπόψη όλες τις τελευταίες νομοθετικές αλλαγές και παρεμβάσεις.

Το θέμα της κωδικοποίησης της νομοθεσίας

που αφορά τις υπηρεσιακές μεταβολές των εκπαιδευτικών έχει απασχολήσει πολλές φορές τον κλάδο και τη ΔΟΕ.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα,

δεν έχει αντιμετωπισθεί. Διατάξεις διάσπαρτες σε πολλούς νόμους δυσκολεύουν πάρα πολύ τους συναδέλφους, οι οποίοι δεν γνωρίζουν τελικά ποια νομοθεσία ισχύει.

Αποτέλεσμα αυτής της πανσπερμίας διατάξεων και της πολυνομίας είναι η δημιουργία σύγχυσης αντί της επίλυσης των προβλημάτων.

Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ, χωρίς να έχει νομική υπηρεσία

(όπως για παράδειγμα έχουν το Υπουργείο Παιδείας και η ΔΟΕ), ανταποκρινόμενη στο αίτημα χιλιάδων συναδέλφων, οι οποίοι μάταια περιμένουν από το υπουργείο Παιδείας να το κάνει, μελέτησε το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο, το κωδικοποίησε, στο μέτρο του δυνατού, και το παραθέτει, έτσι ώστε όλοι να γνωρίζουν σε ποιον νόμο θα ανατρέχουν, κάθε φορά, για το θέμα που τους απασχολεί.

Δείτε σε μορφή pdf το Νομοθετικό πλαίσιο Υπηρεσιακών Μεταβολών εκπαιδευτικών

Δείτε επίσης

Εγιναν οι μεταθέσεις Πρωτοβάθμιας: ΠΕ 70 ποσοστό ικανοποίησης 87,47% – ΠΕ60 54,83%
Ερευνα ΚΕΜΕΤΕ για την Τηλεκπαίδευση: Μορφωτικές ανισότητες και συνέπειες στα εργασιακά δικαιώματα
Γνωμοδότηση: Δικαίωμα παραίτησης αντικαταστατών αιρετών μελών Υπηρεσιακών Συμβουλίων
 Σύσκεψη 4 ΣΕΠΕ Ανατολικής Αττικής για το μπλοκάρισμα του δοτού ΠΥΣΠΕ-Στάση Εργασίας-Διαγραφή
Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση