Τρίτη, 18 Ιουνίου 2024

Ο Κόσμος της Ειδικής Εκπαίδευσης και Φροντίδας

Ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων (ΠΕΣΥΘ) καλεί τα μέλη του έξω από το Υπ. Παιδείας την Πέμπτη 23.05.2024

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr +

Ο Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων (ΠΕΣΥΘ) καλεί τα μέλη του έξω από το Υπουργείο Παιδείας την Πέμπτη 23 Μαΐου, στις 14.00.

Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων (ΠΕΣΥΘ)

Ο ΠΕΣΥΘ καλεί τα μέλη του να ενισχύσουν τον αγώνα για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους, εντείνοντας τη δράση του ώστε να πάρει απαντήσεις από την ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ σχετικά με την ίδρυση οργανικών θέσεων για τον κλάδο και για την ανάγκη μαζικών διορισμών και καλώντας σε συγκέντρωση έξω από το ΥΠΑΙΘΑ την Πέμπτη 23 Μαΐου, στις 14.00 για να απαιτηθούν απαντήσεις και μόνιμοι διορισμοί.

Ο Σύλλογος των Θεατρολόγων στην Ανακοίνωσή του αναφέρει ότι η στάση του ΥΠΑΙΘΑ είναι αντιεκπαιδευτική, εχθρική για εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες και το μόνο έργο που έχει να παρουσιάσει είναι αυτό της ποινικοποίησης των αγώνων και των διώξεων όσων αντιδρούν στην αξιολόγηση – κατηγοριοποίηση των εκπαιδευτικών και των σχολείων.

Ο ΠΕΣΥΘ συμμετέχει στην απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 21 Μαΐου 2024 για όλα τα ζητήματα του κλάδου.

Ακολουθεί η Ανακοίνωση του ΠΕΣΥΘ

Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος Θεατρολόγων (Π.Ε.ΣΥ.Θ.)

contact@pesyth.com

16/05/2024

Αρ.Πρωτ:2348

Αγαπητές συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η στάση του ΥΠΑΙΘΑ και της κυβέρνησης είναι ξεδιάντροπα αντιεκπαιδευτική, εχθρική για εκπαιδευτικούς και μαθητές/τριες. Το μόνο έργο που έχει να παρουσιάσει είναι αυτό της ποινικοποίησης των αγώνων μας και των διώξεων όσων αντιδρούν στην αξιολόγηση – κατηγοριοποίηση των εκπαιδευτικών και των σχολείων. Την ίδια στιγμή δεν έχει κάνει τα στοιχειώδη απέναντι στους χιλιάδες αναπληρωτές κ αναπληρώτριες αφού ούτε οι οριστικοί πίνακες του ΑΣΕΠ έχουν βγει, ούτε έχει προχωρήσει στην ανακοίνωση ίδρυσης νέων οργανικών θέσεων ώστε να προχωρήσουν σε μόνιμους διορισμούς!!

Την ώρα που ο ελληνικός λαός πληρώνει για την παρουσία της  φρεγάτας “ Ύδρα” στην Ερυθρά Θάλασσα 500.000€ τη μέρα, καθιστώντας τη χώρα μας πολεμικό στόχο, η κυβέρνηση αρνείται να μονιμοποιήσει αναπληρωτές/ριες Θεατρικής Αγωγής που έχουν πάνω από 20 χρόνια προϋπηρεσίας και προσφοράς στα σχολεία όλης της χώρας! Επιλέγει να ανακυκλώνει το καθεστώς της εργασιακής ομηρίας και περιπλάνησης και να μην καλύπτει τις ανάγκες σχολείων και μαθητών/ριών με μόνιμους εκπαιδευτικούς γιατί έχει κόστος! Απαξιώνει την αισθητική αγωγή συνολικά από το εκπαιδευτικό σύστημα μη τυχόν και τα παιδιά αποκτήσουν αισθητικό κριτήριο και κατανοήσουν ότι το ωφέλιμο και αναγκαίο βρίσκεται πέρα και έξω από εργαστήρια δεξιοτήτων και ρηχές πληροφορίες. Μη τυχόν και -αξιοποιώντας τα εργαλεία της Τέχνης-, εκφράσουν τα αδιέξοδα  και τα συναισθήματά τους, που οι κυβερνήσεις διαχρονικά δημιουργούν σε παιδιά και εφήβους, και ανακαλύψουν/αποκαλύψουν ότι καμία πλατφόρμα κατά του σχολικού εκφοβισμού δε λύνει το πρόβλημα, και φέρουν τα πάνω κάτω!!

Ο ΠΕΣΥΘ καλεί τα μέλη του να ενισχύσουν τον αγώνα για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας! Εντείνουμε τη δράση μας ώστε να πάρουμε απαντήσεις από την ηγεσία του ΥΠΑΙΘΑ σχετικά με την ίδρυση οργανικών θέσεων για τον κλάδο μας και για την ανάγκη μαζικών διορισμών τώρα! Να μην επιτρέψουμε να περάσει άλλη μια χρονιά με μηδενικούς διορισμούς!

Όλες και όλοι έξω από το ΥΠΑΙΘ την Πέμπτη 23 Μαΐου, στις 14.00 για να απαιτήσουμε απαντήσεις κ διορισμούς για όλες και όλους!

Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία της ΑΔΕΔΥ στις 21 Μαΐου για όλα τα ζητήματα του κλάδου μας, της ζωής μας!

Καλούμε όλους τους κοινούς κλάδους ειδικοτήτων σε κοινή δράση και συμμετοχή.

Με εκτίμηση,

Το Δ.Σ. του Π.Ε.ΣΥ.Θ.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΩΝ

Δείτε επίσης

Πανελλαδική απεργία 21.05.2024: Ενάντια στην ακρίβεια και στην οικονομική εξαθλίωση των εργαζομένων 

Πρόσκληση απόσπασης στο ψηφιακό φροντιστήριο 88 εκπαιδευτικών: Αιτήσεις από 27.05 έως 10.06.2024 

Επιλογή Διευθυντών ΣΔΕ και Υποδιευθυντών: Αιτήσεις από 21.05 έως 31.05.2024 

Τελικοί Πίνακες υποψηφίων εκπαιδευτικών προς απόσπαση στις σχολ. μονάδες του εξωτερικού σχολ. έτους 2024-25 

Τεχνητή Νοημοσύνη στην Τάξη-Η Τάξη της Τεχνητής Νοημοσύνης: Οι δύο δράσεις μέσα από το κανάλι YouTube του ΙΕΠ

Κοινοποιήστε.

Σχετικά με Συντάκτη

Με σπουδές στην Κοινωνιολογία, στην Κοινωνική Εργασία και στην Ειδική Αγωγή, εργάσθηκε από το 1989, μεταξύ άλλων, στο Ελληνικό Κέντρο Διαπολιτισμικής Ψυχιατρικής και Περίθαλψης, στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος και στο Κέντρο Διαφοροδιάγνωσης Διάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕ.Δ.Δ.Υ.) Φθιώτιδος, όπου και θήτευσε ως Προϊστάμενος. Διατελεί Αιρετό μέλος του Κεντρικού Υπηρεσιακού Συμβουλίου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (Κ.Υ.Σ.Ε.Ε.Π.) στο Υπουργείο Παιδείας, Πρόεδρος του Συλλόγου Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής Στερεάς Ελλάδας (Σ.Ε.Ε.Π.Ε.Α. ΣΤΕΛΛΑ) και Αντιπρόεδρος της Ένωσης Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ειδικής Αγωγής (ΕΝ.Ε.Λ.Ε.Α.).

Γράψτε μία απάντηση